cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

[Kılavuz] OTA ne anlama gelir? ⭐

(Topic created on: 08-24-2024 10:09 PM)
1148 Views
OverTheHorizon
Expert Level 5
Options
Diğer

Herkese merhaba

Son zamanlar forumda OTA kelimesi çok fazla kullanılıyor. Ve her güncelleme geldiğinde bu kelime forumda bir üne sahip oluyor. 
Faydalı bir post olmasını umuyorum. 
Başlayalım o zaman !

OTA'nın açılımı:
OTA'nin açılımı "Over the Air" idir. Uzaktan havadan bir cihaz üzerinde gerçekleştirilebilen güncelleme, ayar değişikliği, firmware güncelleme vb işlemleri tanımlayan ingilizce bir terimdir.

image
Temsili görsel

Yani cihazlarımız için bu güncellemeler OTA yoluyla düşüyor. Sürekli duymuşsunuzdur forumda "OTA'ya ne zaman düşecek" tarzı kelimeler. İşte ana sunucu yoluyla kullanıcılara sunuluyor. OTA'ya ne zaman düşecek kelimesi tam olarak bu diyebiliriz. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim

İyi günler dilerim. 
74 Comments
Diğer
Bir yerde hatam veya eksiğim var ise bilgilendirirseniz sevinirim
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Kısaca Samsung ana bilgisayarlarından cihazlarımıza gönderme yapılabilen bir sistem denebilir aslında hocam
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Bu teknik bilgilerle donatılmış aydınlatıcı bir post... Eline sağlık hocam
Diğer
Çok teşekkür ederim Siberizm abi :DD (bana hoca demenize gerek yok yaşlarca küçüğüm sanırsam sizden 😅)
Forumun böyle bir posta ihtiyacı olduğunu düşündüm
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Küçükte olsa herkese saygı duymak zorundayız burda. Herkes gönüllü olarak burada emek harcayıp postlar paylaşıyor. Buna sizde dahilsiniz Verda hocam :)
Diğer
Teşekkür ederim 😅
Eskiden -2022- çok fazla böyle postlar paylaşırdım. Bu içeriğe comeback yapma zamanı geldi diye hissediyorum XD
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Ben bu içeriği 3 aydır paylaşıyorum ve çok bilmiş (zorbalama) muamelesi yapıyorlar 😂 halbuki ben bu işin okulunu okudum
Diğer
Yazılımı bende en az sizin kadar seviyorum XD (kodlama öğrenirken öyle bir özgüvene kapılıyorum ki şaşarsınız XD)
Kolaysa kendileri gelip paylaşsınlar bakalım aslan parçaları. Cidden forumda çok boş bir kesimler. Bu kadar bilgili olmamızı kıskanıyorlar cidden.
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
İleride aramızda tatlı bir hanımefendiyi daha yazılımcı göreceğiz demek ki :). Umarım başarınız daim olur.

Bilgimizi kıskanırlar mi bilmem ama bilenin bildiğini kabul etmedikleri kesin 😂 sen okumuşsun sen mezun olmuşsun sen bu işin pirisin kimsenin umurunda değil. Tek bildikleri var o da kendi bildikleri en doğrusu