cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Hızlı şarj kullanımı hakkında

(Topic created on: 12-17-2023 12:36 AM)
3062 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Merhaba. Son yılların en iyi teknolojilerinden olan ve Samsung ile birlikte diğer markalar tarafından da sıkça kullanılan hızlı şarj teknolojisi ve bu teknolojinin nasıl ve hangi durumlarda kullanılması gerektiğiyle alakalı kendi kullanıcı deneyimimden bilgim dahilinde size söz ediyor olacağım.

Hızlı şarj sisteminde belirli bir değerin daha üzerinde olan voltaj akım ve amper cihaza gönderilerek olması gereken normal yavaş şarj işleminden daha hızlı olarak cihaz şarj işlemini tamamlayabiliyor. Bu sistem üreticiler tarafından güvenli olarak kabul edilse bile uzun vadede pilin eskimesini hızlandırma da etkisi mevcut. Özelliklede kablosuz hızlı şarjın. 

Çünkü bunun nedeni hızlı şarj işlemi esnasında oluşan ısı ve sıcaklık normal yavaş şarjdakinden daha yüksek. Bu yüksek ısınma da pil yani batarya için uzun vadede zararlı olmakta. Bunun önüne biraz da olsa geçebilmek için samsung cihazlarda şu işlem uygulanabilir ;

Modlar ve rutinler bölümünden pilin sizin belirleyeceğiniz belirli bir yüzdeye kadar hızlı şarj edilmesi ve cihaz bu yüzdeye ulaştığında da bu hızlı şarjın otomatik olarak kapatılarak cihazın normal yavaş şarja geçmesi sağlanabilir. Hatta bu özelliğe saat ve gün eklenerek özellikle çalışan ve cihazını gece şarj edenler için daha da iyi bir hale getirilebilir. Bu noktada ben hızlı şarjı pil yüzde 50 ye gelene kadar kullanıyorum. 

image

16 Comments
Segosd
Active Level 6
Diğer
Hızlı şarj her türlü pile zarar veriyor. Modlar ve rutinler özelliği sadece süreci yavaşlatıyor. S22 kullanıyorum normal şarj ediyorum. Hızlı sarj ekran aldığın ekran süresini kısaltıyor. Sağlıklı bir şey olsa apple şimdiye çoktan 100w lık çıkarırdı.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Evet zaten pilin eskimesini %100 engelleyemeyiz bu sadece süreci biraz geciktirir ki en azından buda hiç yoktan iyidir
0 Likes
kullanicim
Active Level 4
Diğer
Xiomi 120w☠️
0 Likes
Segosd
Active Level 6
Diğer
Normal şarj edilen pille hızlı edilen pil arasında uzun vadede ciddi farklar var. Dolaylı olarak telefonun performansınıda düşürüyor. Hızlı şarjı önermiyorum. İlerde pil teknoloji gelişirse durum farklı olur tabi. Ama günümüzde hızlı şarj cihazları patates ediyor. Firmalarında işine yarıyor bu durum.
0 Likes
Diğer
15w peki zarar verir mi uzun vadede pile ki ben 85 e kadar sarz ediyorum sadece
0 Likes
Diğer
Bilgi için teşekkürler j6+ 4 5 saatte tam sarz doluyordu eski telefonum şimdi tadını çıkariyorum 1 saat üzeri doldurarak tüm gün kullanıyorum valla a12 yi😁
0 Likes
DENỊZ
Expert Level 5
Diğer
Maalesef bu tamamiyle yanılgıdır. Verilen Bilgiler, öneriler işe yaramazlar genelde. Hızlı şarj pile zarar vermez ömrünün ufak kısmına etki eder. Bu konunun çok örneği var teknoloji kanallarında tabi yurt dışındakilere uzun bir araştırması var. Bu konu eski pil teknolojisine göre kötü olabilir ama moder telefonların piline zararı yoktur. Yanlış anlaşılma olmasın Apple ve Samsung'un hızlı şarj koymamaları'nın nedenleri ayrıdır karıştırmayın. Ve bilmek gerekir ki pilin döngüsü ve ömrü bir yere kadardır sonra mecburi değişim gerekir az şarja takarsan belki fayda edersi sadece bu. Genel öngörür 2 yıl civarında yaklaşırken yada geçmişken pili değişmek önemlidir. Zaten farkedilir bir azalma vardır bu sürede.
Diğer
Benim bataryam 2 yaşına basacak 2024'de ama hala taş gibi 3 yıl gider bence (halada 10 saat üzeri süreleri görüyorum a12 bataryası efsaneeee
DENỊZ
Expert Level 5
Diğer
Doğrudur telefona göre değişiyor. Anlatmak istediğimin basit söylemi ise ; Hızlı şarj Olsada Olmasada piller eskir ve değişim gerektirir. Hızlı şarjın neredeyse hiçbir etkisi yoktur Pil ömrüne. Ha hızlı şarj Ha normal yani. Bu konuda herkes hızlı şarj der tabikide, teknoloji ilerliyor bir zamanlar tuşlu telefon alınca ilk Bi güne yakın şarjda bekletilirdi. Batarya için tabi ondan sonra şarjda unutmamak gerekirdi şimdi bunun bir önemi yok kaç saat şarjda beklediginin.