cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Antivirüsler Nasıl Çalışır? Gerekli mi?

(Topic created on: a week ago)
60 Views
Siberizm
Expert Level 5
Options
Diğer

Nabıyonuz? Antivirüs konusunda birçoğumuz kararsız kalıyor. 'Kullanmalı mıyım?' hangisi daha iyi gibi sorular arasında kalıyor. 

Bu sorulara cevap vermemiz için Antivirüsler nasıl çalışır öncelikle onu anlamalıyız

『Ev Koruması (Proaktif)』

Dostlar ev korumasında antivirüsler tehdidi en başta denetler. Yani bir program indirdiğiniz zaman taranır ve eğer tehdit varsa engeller.

『Şirket Koruması (Reaktif)』

Bu çözümde ise tehdit en başta taranmaz. Program indirilir. Kurulur. Çalıştırılır. Antivirüs eğer çalışma sürecinde tedhit algılamışsa diğer sistemlere ulaşmasını engeller.

Uzun lafın kısası ev koruması tehdidi kapıda bulmaya çalışırken şirket koruması tehdidi içeri alır kontrol eder ve yayılmasını engeller.

Peki bunu niye anlattım?

Antivirüs seçimleri için anlattım dostlar. Bazı antivirüsler Proaktif korumaya birebirken bazıları ise Reaktif korumada kararlıdır. Seçimler buna göre yapılmalıdır.

EŚET harika bir proaktif koruma sağlarken McAfee evde patlar. Şirket için daha iyidir. Evde kullanılan antivirüs kesinlikle McAfee olmamalıdır patlatır.

『Gerekli mi?』

Bunun cevabını kendiniz vermelisiniz. Eğer bilinçli bir kullanıcıysanız girdiğiniz çıktığınız yerler, kullandığınız programlar belliyse antivirüse pek ihtiyacınız yoktur, boş yük edinirsiniz.

Ancak tam tersi kurcalamayı seviyorsanız uygun bir proaktif koruma sağlamanız gerekebilir.
47 Comments
Solution
AEFSANE
Expert Level 5
Diğer
Peki sayın hocam telefon için antivirüs lazım mı
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Son başlığı okuyun hocam. Bu tamamen sizin karar vereceğiniz bir durum. Tehdit platform farketmeksizin geçerlidir.
AEFSANE
Expert Level 5
Diğer
Hocam engin bilgilerine ihtiyacımız var ya
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Estağfurullah 😅🙏🏻

Konuda da bahsettiğim gibi hocam telefonda APK yoğunluğu varsa tıkladığınız linkler belirsizse bir koruma sağlamanız mümkünse satın almanız iyi bir seçenektir. Ancak herşeyiniz yerli yerindeyse cihaza yük bindirmeye gerek yoktur
Diğer
Ben bitdefender kullanıyorum müq
0 Likes
AEFSANE
Expert Level 5
Diğer
Telefonda mı
Diğer
Telefonda norton 360 tablette bitdefender knk 😊
0 Likes
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Bitdefender çifte standart bir koruma sağlar. Hem proaktif hemde reaktif korumada muazzamdır. Sevdiğim bir antivirüstür
Diğer
O da seni sevdi emin ol 😊
0 Likes