cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

APK Yüklemek Güvenilir mi?

(Topic created on: 05-21-2024 02:09 AM)
118 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
APK Yüklemenin güvenilirliğini sorgulamak elbette hakkımız. Ancak dostlarım şunu unutmayın APK Android'in paketleme sistemidir. 

Play Store üzerinden yüklediğiniz uygulamalar bile APK şeklinde yüklenir. APK yüklemek elbette riskler içerebilir. Nereden indirirseniz indirin her zaman risk konusu vardır. Play Store üzerinden yüklediğiniz bir çok uygulamada risk bulunması muhtemeldir.

APK Çeşitleri

APK'nın çeşitleri bulunur. Belki birkaç dostumuzun da denk geldiği APK biçimi XAPK'dır. 

XAPK, sıkıştırılmış APK'lardan oluşan paketleme biçimi olarak açıklayabiliriz. İçerisinde 1 uygulama için gerekli bir kaç APK bulunur ve XAPK ile sıkıştırılıp kurulumda doğru sırayla yükleme gerçekleştirilir. 

BÖLÜNMÜŞ APK

Teknik olarak XAPK şeklinde karşımıza çıkması muhtemeldir.

Unutmayın ki XAPK türevini yüklemek için ek bir yazılım gerekmektedir. Play Store üzerinden indirilen bu paketleme sistemini çözecek sistem Play Store içinde vardır. Ancak elle kurmak istediğiniz zaman ek bir yazılım kullanmanız gerekmektedir. 

APK Yüklemek Güvenli mi?

Antibiyotik kullanmak sizi hastalığınızdan kurtarabilir. Ancak bilinçsiz kullanmak Süper Bakteri virüsüne yol açar 

APK kurmakta aynı mantıkta işler. Düzgün bir şekilde kullanıldığı sürece bir sorun yoktur. Ancak bilinçsiz yüklemeler zararlı olabilir. 

Örneğin korsan oyun yüklemek, müzik indirmek isterken belirsiz bir APK dosyası indirmek ya da Play Store üzerinden belirli sebeplerle kaldırılmış yazılımları kullanmaya devam edebilmek için İnternet üzerinden kurulum dosyasını indirmek sizi tehditlere maruz bırakabilir.

Bilinçli bir şekilde kullanıldığı sürece APK kurmanın bir zararı yoktur. Programın hangi izinleri istediğine, nerelerle bağlantı kurduğuna (bir FW uygulaması üzerinden görebilirsiniz), yayıncısına, uygulama yorumlarına dikkatli bir şekilde göz gezdirilmelidir. 

Şüpheli bir durum gözlemlediğiniz zaman bu forumdaki diğer dostlarımıza yeni bir konu açıp fikir alışverişinde bulunmak en doğru hareket olabilir
86 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
APK Pure geçmiş sicili çokta temiz olan bir site değil. Kendi uygulamalarına reklam virüsü yerleştirdiler zamanında. Böyle bir durum göz önünde bulundurulduğunda ve APK Pure'da ki yazılımların Play Store'da bulunduğunu düşündüğümüzde mantıklı bir hareket olmaz
0 Likes
Diğer
Sana en güvenli yerden kendim bir apk indirdim ve bunu sana yolladım sen bunu kurarmıydın kurmazmıydın ve indirdiğim sitenin sen dahil herkes güvenli olduğunu biliyor misal
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Resmi kaynaktan kendim bulur indiririm. Sizin o kaynaktan indirmiş olmanız, sizin o dosyaya bir değişiklik yapmadan bana gönderdiğiniz anlamına gelmez
0 Likes
Diğer
Resmi kaynakda ah bi bu kardeşim indirseydi diyor kardeşim kimse babasının hayrına sana apk vermez emin ol isminide haccck yapmış yaniki hackden anlıyor jdksjsjks
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Haklısınız hocam
0 Likes
Diğer
Ne demek rica ederim
0 Likes
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Elinize sağlık hocam.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Teşekkür ederim hocam
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ve hayır freeios17promax.apk kesinlikle virüs değildir ")
Anonymous
Not applicable
Diğer
Yanlışlıkla sildim hocam o yorumu. Cevapladığınız için teşekkür ederim yüklüyorum o zaman.