cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

APK Yüklemek Güvenilir mi?

(Topic created on: 05-21-2024 01:47 AM)
2103 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
APK Yüklemenin güvenilirliğini sorgulamak elbette hakkımız. Ancak dostlarım şunu unutmayın APK Android'in paketleme sistemidir. 

Play Store üzerinden yüklediğiniz uygulamalar bile APK şeklinde yüklenir. APK yüklemek elbette riskler içerebilir. Nereden indirirseniz indirin her zaman risk konusu vardır. Play Store üzerinden yüklediğiniz bir çok uygulamada risk bulunması muhtemeldir.

APK Çeşitleri

APK'nın çeşitleri bulunur. Belki birkaç dostumuzun da denk geldiği APK biçimi XAPK'dır. 

XAPK, sıkıştırılmış APK'lardan oluşan paketleme biçimi olarak açıklayabiliriz. İçerisinde 1 uygulama için gerekli bir kaç APK bulunur ve XAPK ile sıkıştırılıp kurulumda doğru sırayla yükleme gerçekleştirilir. 

BÖLÜNMÜŞ APK

Teknik olarak XAPK şeklinde karşımıza çıkması muhtemeldir.

Unutmayın ki XAPK türevini yüklemek için ek bir yazılım gerekmektedir. Play Store üzerinden indirilen bu paketleme sistemini çözecek sistem Play Store içinde vardır. Ancak elle kurmak istediğiniz zaman ek bir yazılım kullanmanız gerekmektedir. 

APK Yüklemek Güvenli mi?

Antibiyotik kullanmak sizi hastalığınızdan kurtarabilir. Ancak bilinçsiz kullanmak Süper Bakteri virüsüne yol açar 

APK kurmakta aynı mantıkta işler. Düzgün bir şekilde kullanıldığı sürece bir sorun yoktur. Ancak bilinçsiz yüklemeler zararlı olabilir. 

Örneğin korsan oyun yüklemek, müzik indirmek isterken belirsiz bir APK dosyası indirmek ya da Play Store üzerinden belirli sebeplerle kaldırılmış yazılımları kullanmaya devam edebilmek için İnternet üzerinden kurulum dosyasını indirmek sizi tehditlere maruz bırakabilir.

Bilinçli bir şekilde kullanıldığı sürece APK kurmanın bir zararı yoktur. Programın hangi izinleri istediğine, nerelerle bağlantı kurduğuna (bir FW uygulaması üzerinden görebilirsiniz), yayıncısına, uygulama yorumlarına dikkatli bir şekilde göz gezdirilmelidir. 

Şüpheli bir durum gözlemlediğiniz zaman bu forumdaki diğer dostlarımıza yeni bir konu açıp fikir alışverişinde bulunmak en doğru hareket olabilir

5 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Diğer
0 Likes
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Elinize sağlık hocam.

View solution in context

0 Likes
Solution
Diğer
güzel bilgilendirme,tesekkürler🙏

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Güzel gönderi olmuş.
Emeğine sağlık kardeşim 👍

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
eline sağlık 😊

View solution in context

0 Likes
86 Comments
Solution
Diğer
Değil
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Yazıyı okuyun hocam. Detaylı bir anlatım var
Diğer
Boş konu netteki hiç bir apk ya güvenemez
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Sizin kararınız
Diğer
Ben sana bir apk dosyası versem bana güvenirmisin
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
" Programın yayıncısına, yorumlarına vs. dikkat edin " diye bir cümle var yazımda
Diğer
Yav nen bişe sordum sana apk versem bana güvenirmisin
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Hocam bende diyorum ki yayıncıya dikkat edin. Sizin verdiğiniz APK dosyasının yayıncısı bilindik bir yayıncı değilse tabii ki güvenmem. Eğer attığınız APK bilindik bir yayıncıya ait ise sizin attığınız APK değil resmi yayıncının sitesinden bulup indiririm
Diğer
Ben apk pureden sana bir apk versem herşey yolunda gidermi sorun olurmu olmazmı
0 Likes