- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
09-12-2023
11:53 AM
(Last edited
09-12-2023
12:00 PM
by
Gediz
) in
Merhaba diğer konuya yorum yazamadığım için yeni bir konu açmak zorunda kaldım.
Yaklaşık 15 gün önce evime multi split sistem kliması aldım cihaz bilgileri şöyle
Dış Ünite Modelleri:
- AJ068TXJ3KH/EA x 1
- AJ050TXJ2KH/EA x 1
Wifi Kit:
- MIM-H04RN x 2
İç Ünite Modelleri:
- AJ050TNAPKH/TK x 1
- AJ025TNAPKH/TK x 3
Bu klimalarda yaşadığım sorun şu şekilde ilk kurulduğu günden itibaren klimaları windfree moduna aldıktan 35 dk sonra hava akış kapağı açılıyor. Hava akış kapağı açılmasına rağmen uygulamada windfree mod aktif görünüyor. 1-2 gün sonra 18 btu klimada artık sorun olmadığını gördüm en son ki testimde 5 saat çalıştı sorunsuz bir şekilde.
Servis ile halen daha görüşmeler halindeyim ama bana net bir cevap veren olmadı. Bana ilk söyledikleri windfree modda odayı serinletemiyor ise veya soğutma modunda 24 ile 26 derece olmassa otomatik kapağı açar.
Bunun üzerine hemen teste geçtim odanın birini 25 dereceye ayarladım oda ilk sıcaklığı 27.2 civarındaydı. Klima oda sıcaklığını 24.6 yaptıktan sonra windfree modunu aktif ettim ve klima 35 dk çalıştıktan sonra hava akış kapağını açtı, o anda ısı bilgisine baktığımda 25.4 derece idi yani sıcaklık istenilen sıcaklığın arasındaydı normalde açmaması gerekiyordu.
Bu bilgiyi servisle paylaştıktan sonra bana sıcaklık ile ilgili çeşitli testler yaptırdılar gece çalıştır, yağmurlu havada çalıştır vs bi sürü test yaptık ama bi düzelme olmadı ne hikmetse 35 dk da hava akış kapağını açtı.
Sonra genel merkez ile görüştüklerini ve bu seferde aşırı nemden olduğunu söylediler yine **bleep** da sıcaklık gibi bi sürü test yaptık ama bi sonuç alamadım.
Servise özellikle windfree modun çalışma mantığını teknik bilgisini vermesini istedim. Aşırı nem dediğiniz yüzde kaç, Aşırı sıcaklık dediğiniz yüzde kaç vs teknik bilgi istedim 5 gündür dönüş yapmalarını bekliyorum.
Normalde dış üniteleri servis daha düşük veriyordu ben hepsinin aynı anda çalışabilmesi için kapasitesi yeterli olanları istedim. Ayrıca 7btu yeter dedikleri odalara 9 btu aldım 15 btu yeter dediği odaya 18 btu aldım yeterki sorun olmasın klimalar rahat çalışsın diye.
Ve günün sonunda Özellikle windfree moddan dolayı samsungu tercih etmeme rağmen bu özelliği kullanamıyorum. Bugün hava sıcaklığı ve nem düşük 1 saat sonra evde olacağım ve tekrar test edeceğim bakalım durum ne olacak
Sizlerden ricam multi split kullanan var ise aynı sorunu yaşayıp yaşamadığını bildirebilirse mutlu olurum.

- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
09-12-2023 04:33 PM in
Beyaz EşyaMerhaba OmerAn,
Konu ile ilgili kullanıcı adınız ile birlikte bize çevrimiçi kanallar aracılığıyla ulaşmanızı rica ederiz.
https://www.samsung.com/tr/support/contact/#onlinesupport
Teşekkürler.
MOD