Original topic:

Tabletlerde One UI 7

(Topic created on: 06-01-2025 02:51 PM)
44 Views
Seyhqn
Active Level 7
Options
Tabletler

Bana göre güncellemede tablet arayüzüne pek önem verilmemiş gibi. Örneğin kilit ekranının en altındaki İki kısayol butonunun bu kadar ortada olması hiç hoş görünmüyor. Bildirim paneli de telefonlardaki gibi ortada ve bir tablete göre oldukça büyük.

image

Tabletin ekranı telefonlara kıyasla büyük olduğu için bildirim ekranını ve quick panel'i üstteki gibi bir arada yapabilirlerdi diye düşünüyorum. Bildirimler ve quick panel'i aynı ekranda kullanınca quick panel'in kapalı ve açık hali hiç uyumlu olmadığından güzel olmuyor. 6.1'de daha iyidi. Bana katılan veya katılmayanlar fikrini belirtirse güzel olur, teşekkürler. 
Tabletler
Birkaç değişiklik yok hepsi aynı sadece marketleme için 😊
Windows 11 ile 10 arasında daha fazla f ark vardı 😂
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Tabletler
İllaki içinde pazarlama vardır isteseler sadece düzenleme yaparlar aslında ismin pazarlamada etkisi var ancak yinede böyle düzenleme yapıldı. Şu an Uygulama geliştirken tablet ve telefon için ayrı geliştirme ortamı var ve bu ikisi farklı tabanları kullanıyor. Bu **bleep** yok denecek kadar az olması hiçbir değişiklik olmadığını anlamına gelmez olduğunu düşünüyorum 😊
Tabletler
Benim de ipadim vardı,tam da ios ipados geçiş zamanındaydı hiçbirşey değişmedi zaten de değişmez o değişiklikler için farklı yazılım denilmez dediğim gibi güvenlik güncellemesi bile daha fazla özellik getirirken ona değişiklik demek saçma olur😂
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Tabletler
Zaten kütüphane düzenlemeleri geliştiriciler için direkt arayüze yaptığı bir değişiklik değil😊
Tabletler
Kütüpahane güncellemesi diye küçümsemiyorum ama gnome 47 ile 48 arasındaki farktan daha küçük farka yeni ad takmak tam da o şirketin yapacağı birşey😂
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Tabletler
Orada isim Pazarlama tekniği oluyor basit bir şeyi sanki komple yeni bir işletim sistemi gibi lanse ediyorlar😂
Tabletler
Evet ben de ondan bahsediyorum hem ipados hiç de büyük ekran için tasarlanmamış gibi hissetiriyor
Artisit34
Active Level 10
Tabletler
İpados farklı bir işletim sistemi değil. İos 13 ile birlikte ipaddeki adı değişti o kadar. Örneğin ios 12 hem iphone hemde ipadde bulunuyor aynı isimle.
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Tabletler
IPADOS paketsel olarak aynı, yani uygulamala desteği olarak birebir aynısı. Ancak Arayüz kütüphanelerinde birkaç değişikliği olduğu için geliştiriciler daha kolay şekilde tablete arayüz tasarlıyabiliyorlar ve telefondan uyarlamak yerine daha kolay oluypr
Tabletler
Windows 11 ile 10 size göre aynı mı örneğin, bana göre değil ikisi de nt10 kullanıyor,örneğin one ui 6.1 ile 6 arasındaki **bleep** ne, pek yok işte ben de bundan bahsediyorum hem ipadlerin yazılımı büyük ekran için geliştirilmişe benzemiyor