cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Tablet Tercihi: iPad (A16) vs Tab S9

(Topic created on: 05-02-2025 05:58 PM)
460 Views
ÇınarTabA9Plus
Expert Level 4
Options
Tabletler

Arkadaşlar, biliyorum bunu daha önce de sordum. Sizi biraz uğraştıracağım, lütfen kusura bakmayın.

Şimdi bu iki tabletten benim beklentilerim;
Beni 5 yıl götürmeleri
Ekranlarının iyi olması
Hemen kasma yapmayacak bir işlemci (ki Snapdragon 8 Gen 2 ve A16 kasmaz.)
Kalem (ki S9'un içinden çıkıyor.)
Yani genellikle performans üzerine alacağım, bütçe 21 bin, sizce ne almalıyım? Bu iki marka dışında tablet önermeyin bence. AMOLED ekran da güzel duruyor, ama yine de içimde bir şey var, Apple diyor sanki. Sizce ne alayım hocalarım? Temmuz gibi almayı düşünüyorum.

8 Solutions

Accepted Solutions
Solution
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
Hocam A16nın S9a göre artısı işlemci. Ben olsam S9 Alırım. (Bu arada A16da 60 hz var :D)

View solution in context

Solution
Alickk
Expert Level 5
Tabletler
İkiside beklentilerini karşılar hocam yani ikiside olur ama 120 Hz ve daha iyi ekran dolayısıyla tab S9 alırdım ben 👍

View solution in context

Solution
Tabletler
Samsung'dan şaşma derim kardeşim 😊

View solution in context

Solution
MarsHorse
Active Level 4
Tabletler
Tab S10 Plus kullanıyorum ve beklentilerimin üzerinde; örneğin, Bluetooth destekli kalemle kitap okurken sayfa kaydırma olsun vs. çok işlevsel.

View solution in context

Solution
noname24
Active Level 7
Tabletler
%100 s9 derim ipad hala 60hz ekran kullanıyor işlemcisi güçlü olsa ne olur?60hz ile gözlerinizi yormaya asla değmez + ekran kalitesi olarak da s9 daha iyi kısacası bir tablet alacaksanız kesinlikle samsung

View solution in context

Solution
GLX120
Expert Level 3
Tabletler
Samsung tab s9 derim çünkü segment farkı var samsung s serisi amiral gemisi ama apple(A16) neredeyse mini'den sonra giriş seviyesi, ekran olarak batarya performansı olarak ekran yenileme hızı olarak içinde hâlihazırda s pen çıkması bunlar + yönleri
Ipad alırsan ekstra kalem alacaksın ve depolama yükseltemezsin yani sd kart takılmaz.
Ders çalışmak için genel kullanım için film izlemek sosyal medya vs her türlü yönden s9 avantajlı, eğer yoğun edit programları ile uğraşıyorsan o zaman ipad çıktı hızı olarak öne geçer sadece her ikiside gayet güzel cihazlar.

View solution in context

Solution
Artisit34
Active Level 10
Tabletler
2. Madde yani ekranının iyi olması dediğin anda zaten ipad eleniyor. Problem 60 hz olması falan değil (onu saymıyorum bile) ips, lamine olmayan (ekran ile cam arasında boşluk olan yani mesela kalemle yazı yazarken ekrana kalem değmez cama değer o yüzden sanki uzaktan yazıyormuş gibi görünür) nasıl amoled ve lamine olan bir ekrandan daha iyi olsun?

View solution in context

Solution
ege51
Active Level 3
Tabletler
Ben s9 fe kullanmıştım ipad 9 kullanıyordum daha bu hafta A16 aldım ekran vs samsu g daha iyi evet lamine ekran olması çok iyi ama ben s pen i beğenemedim apple pencil 1. Nesil daha başarılı bir yazma deneyimi sunuyor eğer amacınız yazmaysa bence ipadi de bir düşünün

View solution in context

29 Comments
Solution
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
Hocam A16nın S9a göre artısı işlemci. Ben olsam S9 Alırım. (Bu arada A16da 60 hz var :D)
Tabletler
Biliyorum, Mart'dan beri derinlemesine inceliyorum, ama bir türlü karar veremedim, 60Hz konusunda haklısınız. Öneri için teşekkür ederim. 😊🙏
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
🙏
Solution
Alickk
Expert Level 5
Tabletler
İkiside beklentilerini karşılar hocam yani ikiside olur ama 120 Hz ve daha iyi ekran dolayısıyla tab S9 alırdım ben 👍
Tabletler
Ben de öyle düşünüyorum, teşekkür ederim. 😊🙏
Solution
Tabletler
Samsung'dan şaşma derim kardeşim 😊
Tabletler
Peki hocam, teşekkür ederim. 😊🙏
Tabletler
Rica ederim 🙂
Solution
MarsHorse
Active Level 4
Tabletler
Tab S10 Plus kullanıyorum ve beklentilerimin üzerinde; örneğin, Bluetooth destekli kalemle kitap okurken sayfa kaydırma olsun vs. çok işlevsel.