cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Tab s9 base model şu an alınır mı🤔

(Topic created on: 08-17-2024 12:16 PM)
139 Views
ÇınarPoyrazCelal
Expert Level 5
Options
Tabletler

🙂 sizce alınır mı

UurS24S9FE
Active Level 3
Tabletler
Sendeki ipad iphone işlemcisi ile çalışıyor, air ve proların yenileri macbook işlemcisi ile çalışıyor. Eskisi zaten 10 yıl güncellemeyi istese de kaldıramaz arayüzü donmaktan cihazı kullandırmaz, ama m serisinde işler farklı. Mobil bir cihaz için çok güçlü. Apple güncelleme verirken 5 sene 6 sene veririm demiyor uygun görürse veriyor. İphone 6 4 sene güncelleme aldı 1gb rami sorun çıkartıyordu geliştirilmiş hali 6s e 6 yıl verdiler, sonra 7 5 yıl aldı derken xs 6. Yı aldı. M serisinde en beter 8 bekliyorum ki rahat 10 görecektir
Actixel
Expert Level 1
Tabletler
M serisi işlemciler 20-22 watt güç tüketimi yapan işlemciler hatta M4 24 wattlara kadar çıkıyor. Snapdragon 8 Gen2 ise 6 - 7 watt seviyesinde. Peki bu gücün Ipad işlemcilerin ağır oyunlarda ve uzun render oturumlarında 50-55 derecelere çıkmasına sebep olduğundan ve bataryalarının en fazla 5 6 saat SoT almaya yettiğinden neden bahsetmiyorsun? Hatta Elma bu sorun yüzünden Ipadlardaki M serisi çiplerin gücünü bayağı bir azalttı ki oyun performansı bundan bir hayli etkilendi çünkü 20 watt üzeri bir güç tüketimini stabil bir şekilde devam ettirmesi aktif soğutma sistemleri olmadan mümkün değil ve Tab S9 Ultradaki pasif soğutma bile Ipadlarda yok. SD 8 Gen2 ve Tab S10 Ultrada kullanılacak olan Dimensity 9300+ ın watt başına sağladığı performans M serisi çiplerden daha yüksek. Bu da demek oluyor ki resmi olmayan yöntemlerle yada laboratuvar ortamında bu watt limiti M4 deki gibi 24 watt a çıkartılsa M serisi işlemcilerin canını okuyacak. Bunların dışında kıyas için kullandığın Geekbench platformu da elma yanlısı bir şirket, fazla fazla puan veriyor A ve M serisi çiplere ve bu nedenle "applebench" olarak anılıyor yabancı topluluklarda. Kısacası M serisi işlemciler sihir ile daha yüksek puan vermiyor Geekbenchde, Güç tüketimi 2-3 katına çıktığı için daha yüksek puan veriyor. Yoksa Elma denen şirket teknolojik olarak Qualcomm yada Mediatek gibi diğer çip tasarlayıcılardan daha mı önde sanıyordun? Ne kadar ekmek o kadar köfte misali bir denklem var ortada ve bunun yan etkilerinden de üstte bahsettim.
0 Likes
0serName
Expert Level 1
Tabletler
M2 gerçekten çok iyi. Bende m1li ipad vardı başlarda çok iyi olmasına rağmen son zamanlarda aşırı ısınıyordu. Şu an S9 Ultra bakıyorum am 8g2 düşündürüyor.
Tabletler
M2 çok iyi tabiki ama ipad os sıkıntı hem ben Apple sevmiyorum 😅
0 Likes
0serName
Expert Level 1
Tabletler
Zaten ipadin bence sıkıntısı da bu. iPadOS çok kısıtlı yani o güzelim tabletleri kısıtlıyor
0 Likes
Tabletler
Benim çok güçlü bir cihaza ihtiyacım yok benim için önemli olan ekran zaten bilgisayarım var 🙂
0 Likes
0serName
Expert Level 1
Tabletler
Zaten m2 falan bence de overkill
0 Likes
Tabletler
Core i3 masaüstünü geç laptop i3 bunu geçiyor zaten benim gpu ile bunu karşılaştırmaya gerek yok zaten 🤣 1723887596550_1723887596542_0.jpg
0 Likes
Solution
anusername
Expert Level 5
Tabletler
Alınır bence
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Tabletler
Fiyatı ve sunduğu özellikler güzell