- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Herkese iyi haftasonları,
Samsung tab s9 Ultra cihazını yaklaşık 2 ay önce aldım. İlk olarak tabletten genel anlamda memnun olduğumu söylemekle başlayabilirim. Bilgisayarda yapabildiğim işlemlerin bir çoğunu tabletim de gerçekleştirebiliyorum. Ekran boyutu da büyük olduğu için gerçekten beni hiç zorlamıyor. Hem işimde hem de kişisel yaşantımda tüm isterlerime yanıt verebilen bir tablet. Şimdi de asıl konuya gelmek istiyorum. Tableti alırken ultra almamın bir başka sebebi de aslında ekran yansıtma yaparak çift ekran çalışma veya herhangi bir platformdan tabletimin ekranına yansıtma yapabilmekti.
Siz değerli forum üyelerine şunları sormak istiyorum;
1- Kablolu veya kablosuz şekilde bilgisayardan yansıtma işlemini nasıl yapabilirim ? Burada tabletin yetenekleri tam olarak nedir ?
2- Sadece bilgisayardan mı yansıtma yapabilirim ? Örneğin playstation 5'den görüntüyü tablete gönderip tabletin ekranıyla oyun oynayabilir miyim ? (Ekstra donanımlarla yapılabiliyorsa yine bilgi verirseniz sevinirim.)
Yapacağınız bilgilendirmeler için şimdiden teşekkür ederim :)
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-02-2024 10:26 AM (Last edited 11-02-2024 01:14 PM ) in
TabletlerBelki de bir iş arkadaşınıza çevrim içi bir şeyi nasıl yapacağını göstermeniz gerekiyor. Bilgisayarınızın etrafında toplanmak yerine, bilgisayar ekranınızı bir Galaxy tabletine yansıtabilir ve iş arkadaşınızın tabletten izlemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, öğrendiklerini göstermek isterlerse tabletten bilgisayarınızı kontrol edebilirler.
Tabletinizde, ekranın üst kısmından aşağı kaydırarak Hızlı Ayarlar panelini açın.
Sola kaydırın ve ardından İkinci ekran simgesine dokunun.
İstediğiniz bağlantı modunu seçin: Çizim/oyun veya Video.
Bağlantı yöntemini seçtikten sonra, İkinci ekran sayfasından çıkmayın; iki cihazınızı bağlamak için açık kalması gerekir.
Ardından, Windows 10 bilgisayarınıza giriş yapın ve aynı anda Windows tuşuna ve K tuşuna basın.
Mevcut cihazlar listesinden tabletinizi seçin. İkinci ekran sayfasını açık tuttuğunuz sürece tabletiniz bilgisayarınız tarafından görünür kalacaktır.
İsterseniz, "Bu cihazdan fare, klavye, dokunma ve kalem girişine izin ver" seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.
Bilgisayar ekranınız tablet ekranınızda görünecektir. Bilgisayarınızın faresini veya tabletinizin dokunmatik ekranını kullanarak bilgisayarınızın arayüzünde gezinebilirsiniz.
Artık masaüstüne sağ tıklayıp Ekran ayarları'nı seçebilirsiniz. Açılır menüden "Bu ekranları kopyala" veya "Bu ekranları genişlet" seçenekleri arasında seçim yapın. Genişletilmiş bir ekran ile monitörleri yeniden düzenlemek için üzerine tıklayıp sürükleyebilirsiniz, böylece işaretçiyi diğer ekrana geçirmek sadece ekranın doğru tarafına hareket ettirmek kadar kolay olur. Varsayılan olarak tablet ekranı 2 olarak etiketlenecektir, ancak daha fazla monitör bağlıysa numaralarını görmek için Tanımla seçeneğine tıklayın. Uygula'yı seçtiğinizde değişiklikler yapılacaktır.
Hem bilgisayarınızın hem de tabletinizin ekranının üst kısmında bir araç çubuğu görünecektir. Bu araç çubuğunu sabitlemek veya sabitlemeyi kaldırmak için raptiye simgesini seçin. Sabitlenmediğinde, araç çubuğunun tekrar görünmesi için fareyi sayfanın üst kısmına yakın tutun.
İşiniz bittiğinde bağlantıyı sonlandırmak için Bağlantıyı Kes'i seçin. Ayrıca bilgisayarınızda Windows tuşu ve K tuşuna basabilir, ardından tabletinizin adının yanındaki Bağlantıyı Kes seçeneğini seçebilirsiniz.
Ayrıca PlayStation5'ten görüntü alabilmek için PlayStation Mobile Inc. Tarafından PlayStore'da bulunan PS Remote Play uygulamasını kullanarak PS5'inizi rahatlıkla Tab S9 Ultra'ya yansıtabilirsiniz.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-02-2024 11:55 AM in
TabletlerYazınız üzerine gerekli işlemleri yaparken masaüstü bilgisayarımın miracast'i desteklemediğini öğrendim ve sanıyorum bu yüzden de ekran paylaşma kısmında problem yaşıyorum. İnternetten alacağım ek bir donanım ile bilgisayarımı miracast'i destekleyecek hale getirebilir miyim ? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim :) Aşağıda miracast donanımları için örnek bir link bırakıyorum..
https://www.amazon.com.tr/Genel-Kablosuz-Miracast-Adapt%C3%B6r%C3%BC-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCr%C3...
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-02-2024 01:15 PM in
Tabletler- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-02-2024 10:54 AM in