cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Tab S10 Ultra İle Oyun Oynamak Nasıl?

(Topic created on: 11-02-2024 12:47 PM)
447 Views
0serName
Expert Level 1
Options
Tabletler

Tableti bir süredir deneyimliyorum ve deneyimlerimi size aktaracağım. Oynadığım tüm oyunları her şeyi ultra ayarlara alarak oynadım. Şimdilik Diablo, Assoluto Racing ve CoDM oynadım. İleride fırsat bulursam yeni oyunlarla da denerim. 

Boyut
Öncelikle boyutdan başlayacağım. Boyut hem artı hem de eksi. Bazı oyunları oynanmayacak hale getiren bir eksi hem de. Örneğin ARde ben oynayamadım çünkü ekran gerçekten devasa ama aynı zamanda Diabloyu gerçekten oynayabildiğimi hissettim. Telefonda(S23) butonlardan oyunu göremiyordum. Eğer kontrolcü desteği oyunda varsa boyut bir sorun olmaz.

Ekran
Ekran kalitesine falan değinmeye ihtiyaç dahi duymuyorum. Burada sadece ekran oranlarına değineceğim. Önceki tabletim(iPad Air) daha kare idi bu da herhangi bir video/film izlediğim zaman kenarlarda siyah bantlar oluşmasına sebep oluyordu. S10Ultrada ise böyle bir durum yok. Ekrandan maksimum şekilde faydalanıyorsunuz. 

Pil Tüketimi
Oynadığım en ağır oyun Diablo olduğundan ondan örnek vereceğim. Dün toplam 2.30 saat oynadım. En uzun oturumum 1 saat 15 dakika idi. Yüzde 10 civarında pil tüketimi oldu. İşin garibi not tutarken de benzer pil tüketimi olması. Önceki iPadimde de bu durum vardı. Not tutmak garip bir şekilde pil götürüyor. Elbette oyun ile aynı miktarda değil ancak normalin üstünde oluyor.

Sıcaklık Değerleri
Sıcaklık konusunda ise beni aşırı derecede şaşırttı. Oyunu ilk açmamla ve 1.15lik oturum sonundaki sıcaklık aynıydı! Yani 31 ile başladığım oyunu 32-33 ile bitirdim. Elbette tabletin devasa bir ısı dağıtan plaka olduğunu da düşününce çok da şaşırmamak gerekli. Aynı oyunu 60 yerine 30 FPS ile S23 cihazımda açınca 40-45 arası görüyordum. 

Sonuç
Sonuç olarak kontrolcü ile aşırı zevk alarak oynarsınız ama bazı oyunlarda boyuttan dolayı kontrolcü olmadan oynayamazsınız. Eğer sadece oyun için alacaksanız Ultra yerine Plus modelini düşünebilirsiniz. Daha rahat edersiniz. Kısacası mükemmel bir cihaz daha şurası böyle olsa daha iyi olur dediğim bir şey yaşamadım. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.

image

image

image

14 Comments
Tabletler
Fiyatına değer mi
0serName
Expert Level 1
Tabletler
45 bine değer mi bilmiyorum. Eğitim indirimi ve takas ile değer kesinlikle.
Tabletler
Hangi tabletle takas ettiniz
0serName
Expert Level 1
Tabletler
Ben hiç sevemediğim watch 5imi verdim. En son 32ye gelecek
YağızA255G
Active Level 7
Tabletler
Hocam bana hem kalemi olan hemde genel, oyun performans, oyunlarda ısınmayan bir tablet lazım, 15k bütçem var hangi samsung tableti onerirsiniz
0serName
Expert Level 1
Tabletler
Samsung olarak sıfır alırsınız s9fe var. İkinci el s9 da bulabilirsiniz. Eğitim indirimini kontrol edin derim. Ben olsan bütçe artıyorsa düz s9 alırdım. Samsung olmayan markalarda daha f/p ürünler bulabilirsiniz diye düşünüyorum
YağızA255G
Active Level 7
Tabletler
Hocam samsungu seviyorum ama ısınma sorunu içimi kötü ediyor bilmiyorum ilk defa samsung kullandığım için olabilir, evet haklısınız mesela redminin tabletleri f/p ürünü ama samsung da bir başka
0serName
Expert Level 1
Tabletler
Huawei de iyi diye biliyorum ama ben uzun süredir piyasayı takip edemiyorum