Original topic:

Tab S9 Ultra Linux ve Windows Wine kurdum.

(Topic created on: 07-13-2024 10:36 PM)
745 Views
Actixel
Expert Level 1
Options
Tabletler
Termux ve bazı ek araçlar yardımıyla bu tarz işler yapmak mümkün. Android üzerinde Linux Debian işletim sistemini emule ederek linux uygulamalarını çalıştırmak oldukça eğlenceli olabilir. 120hz gibi özellikler desteklendiği için oldukça akıcı bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. 
image

image

Windows uygulamalarını ve oyunlarını da Wine ve box64 adlı yazılımlar ile emule etmek mümkün. Bunun için farklı uygulamalar var. Fotoğraftaki programın ismi Winlator.

image

image

Örneğin Plague Inc Evolved adlı oyunu winlator ile çalıştırdım. Bu oyun mobilde de var ama bilgisayarlarda daha gelişmiş grafikleri olduğu için denemek istedim. 

Tabi tüm bunlar için güçlü bir donanım gerekli. Snapdragon olmayan işlemciler ile emulasyon yapmak daha zor olabiliyor. Ben başlıkta belirttiğim gibi Galaxy Tab S9 Ultra kullanarak yaptım. 

11 Comments
Tabletler
Hocam cihazın garantisini falan bozmuyor demi bu işlemler
Tabletler
Bozmaz olur mu tabii ki bozar
Tabletler
Ben yanlış anlamışım reboot atıldı zannettim
Actixel
Expert Level 1
Tabletler
Androidi silip Linux yada farklı bir işletim sistemi kurmadığımız için cihazın garantisini bozması imkansız. Bootloader kilidini vs açmaya gerek yok zaten.1720899435134_1720899435127_0.jpg
Tabletler
Ben yanlış anlamışım hocam
Actixel
Expert Level 1
Tabletler
Termux ve Termux X11 hocam. Bir scripti var istediğiniz dağıtımı otomatik indirip kuruyor.
Actixel
Expert Level 1
Tabletler
Hocam eğer tooldan kastettiğiniz şey komutsa Proot-Distro kullanarak kurdum. Chroot ve native gibi seçenekler de var. Arayüz için de xfce4 kullandım. DM ye gelirseniz projenin linkini atabilirim, ben oldukça faydalı buldum. Androidin kendi linux çekirdeğine bağlı çalışıyor ayrı bir kernel kurmuyorsunuz.
Actixel
Expert Level 1
Tabletler
Rica ederim hocam.
NaimGalaxy
Active Level 8
Tabletler
Banada dm den link atarmısın rica etsem