cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S6 Lite S pen kalem ucunun dayanıksız olması sorunu

(Topic created on: 10-14-2021 09:53 PM)
805 Views
dijitalsanatçı
Beginner Level 2
Options
Tabletler

Merhaba,

Bir sene bile olmadı S6 Lite aldım. Amacım youtube açmak, film izlemek ve Pubg oynamak değildi ki pubg 60 fps oynatabilen bir cihazın teknik çizim yapmaya gayet musait olabileceğini düşündüm fakat gelin görün ki ilk kalemim çizim yapmaya başladıktan 20 gün sonra aşındı hem de aşırı derecede. İnternetten okuduğum kaynaklarda normal kullanım için alanlar bile zamanla aşınabildiğini yazmışlardı. Sürekli kalemi sürtmek suretiyle çizim yapılırsa elbette ki bu süreç daha da kısalıyor. Servise götürdüm durumu anlattım pütür pütür dökülmüş olan kalemimi alıp yeni uç ve yedek uç verdiler. Bunun için minnettarım fakat ikinci uç da belirli bir süre çizim yapınca minik minik siyah parçacıklar atarak hemen deformasyona uğradı. Sürekli servise uğrayıp ihitiyaten bir yedek uç daha almak falan bunlar gerçekçi çözümler değil maalesef. Sonuçta zaman kaybı ve benim için zaman kaybı= müşteri kaybı. Samsung, cep telefonlarının nasıl iyi video ve foto çektiğini tanıtırken küçük ve yıldızlı yazılarla *gerçek görüntü farklılık gösterebilir* tarzı yazılarla uyarı vermeyi akıl edebiliyorsa, yanlış anlamayın beni ama bence kalemli tabletler için de tabletin kaleminin ileri çizim yapmak için olup olmadığını belirtmeli veya yanlış algı oluşmasın diye kalemi olan tabletlerin paketlerinin ve tanıtım ekranlarının üzerinde ekrana çizilmiş resimlerin yanında kalem görseli konulmamalı. konulacaksa da kalemin donanımı buna yeterli olmalı. İşin komiği tabletin donanımı ileri çizim için eh yeterli ama kalemi üç sınıf altında kalıyor. Ben sürekli servise gidip her iki ayda veya ayda bir uç almaya mecbur olmamalıyım ki almam da. Çünkü firmanın ya baştan kutudan 2 seneye yetecek kadar uç vermesi lazımdı ya da tabletleri pazarlarken politikasını değiştirip gerekli uyarıları yapması gerekirdi. Okul için kullansam 6 ayda bir gidip servisle muhattap olmak belki kabul edilebilir ama ben sanat yapan biri olarak mağdur oldum müşteri kaybettim ve bunun benden sırf samsung olarak ürün üzerinde/sitede vs gerekli uyarılar yapılmadığı ve ihmaller olduğu için çok götürüsü oldu. Günümüzde sanat da pazarlama ve satış kolları gibi gelişiyor ve her şey gibi dijitalleşiyor. Sanat derken tablette Vak Vak Amca çizip içini otomatik doldur yaparak doldurmaktan bahsetmiyorum tabiki. Ciddi el emeğiyle içini boyayıp ardından kontrast renkler eklemek için yeniden aynı bölgeyi farklı renklere boyamak ve tarama/kontür yaparken vs... sürtünmenin haliyle daha fazla olması. Dediğim gibi sanat da dijitalleşiyor ve buna dikkat edilmesi lazım çünkü bizler de müneccim değiliz. Ben zaten konuyla ilgili gerekli işlemleri başlattım fakat benim gibi ben bununla orta seviye ilüstrasyon yaparım diyenler de aynı duruma düşmesin istiyorum. Bir de bazen çizim programlarında gereğinden fazla leyer açıldığında kalem sapıtıyor ve görsele yeniden değdiği zaman algılaması zorlaşıyor bu belki donanımla ilgilidir kapasitesiyle belki ama diğer husus gelecekte gerekli uyarıların yapılması gerektiğini işaret ediyor. S7 modelinin kalemleri ne güzel dayanıklı ve çizim vaad eden ipadlere taş çıkaracak şekilde. Aynı ehemmiyetin gösterilmediği modellerde bunun belirtilmesi gerekiyor. Bilsem baştan çin malı ekransız çizim tabletimi bilgisayarıma bağlayarak kullanırdım ki kalemi aşınmayan maddeden :) Biraz daha para biriktirirdim ve s7 alırdım.

4 Comments
Tabletler
Ben de de s6 lite var 2020 de ilk türkiyeye geldiğin de hemen aldım ve sıfır olarak teknosadan aldım s Pen de ben öyle birşey yok kalemin içinden geçtim tabi kırmadan bende de öyle bir koku yok cihazı ve kalemi Samsung mobil cihazlar servisine götürün
0 Likes
dijitalsanatçı
Beginner Level 2
Tabletler

Servise götürdüm zaten sürtünmeden kaynaklı bir aşınma olduğu tespit edildi. Yukarıda belirttiğim gibi uç da verildi. Lütfen tam olarak okuyunuz. Ben bilfiil çizim yapıldığında olan sonuçlardan bahsediyorum. Sonuçta bu kalemi ben üretmedim. kalem aşınıyor ve tabletin üzerinde veya samsungun herhangi bir sitesinde çizim yapmaya uygundur veya uygun değildir diye bir ibare bulunmuyor. 

Tabletler
Doğru
0 Likes
Solution
Bakırçay
Moderator
Moderator
Options
Tabletler

Merhaba dijitalsanatçı,

Öncelikle, böyle bir durum yaşadığınız için üzgünüm. Ayrıca önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz ve ilgili birimlere iletiyoruz. 

Spenin kontrol edilebilmesi için lütfen, cihaz içerisindeki verilerinizi yedek alarak, en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz.

Servis iletişim bilgilerine, aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz;

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Bilgileri yedeklemenin iki yolu vardır;

1. Verilerinizi Microsoft OneDrive'a yedekleyebilirsiniz. Ayarlar > Hesaplar ve Yedekleme > Samsung Cloud > Ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç nokta > OneDrive ile bağlan > Koşulları kabul edip bağlan > Hesapları Bağla > Mevcut Hotmail hesabı ve şifresini girin > Kabul et > Hesaplar Bağlanıyor yazısı gelecektir. İleri ögesine dokunduktan sonra kurulum işlemleri tamamlanmış olacaktır.

2. Aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza, Samsung Smart Switch programını indirerek, data kablosu ile verilerinizi, bilgisayarınıza yedek alabilirsiniz.

target=_blankhttps://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Not:

• Cihaz içerisinde yer alan Güvenli Klasör uygulamasını kullanıyorsanız eğer, cihaz verilerinden ayrı olarak yedeklemeniz gerekecektir.

• Güvenli Klasörün yedekleme özelliği, 2021'den beri piyasaya sürülen Android R OS tabanlı Samsung mobil cihazlarında artık mevcut değildir. Her uygulamanın Smart Switch veya yedekleme özelliğini kullanarak gerekli verileri yedeklemeniz önerilir.

Yedeklemelerin görselli anlatımlarına link üzerinden ulaşabilirsiniz;

target=_blankhttps://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD

0 Likes