cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Ekranın otomatik kapanıp açılması

(Topic created on: 01-23-2021 03:16 PM)
18103 Views
Fermath
Active Level 4
Options
Tabletler

Tab s6 lite tabletime kapaklı bir kılıf aldım. Kapağı kapattığımfa ekran oyomatik kapanıp açtığımda açılıyor. Fakat ben bunun otomatik olmasını istemiyorum kendi istediğim zaman kapatıp açmayı istiyorum. Bunun ayarını nasıl yapabilirim ? 

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Tabletler
Selam Dostum,

Bende tab s6 lite ve kapakli kılıf kullanıyorum. Ayni şekilde bende de öyle oluyor. Fakat ben bu durumdan memnunum. Zaten memnun olmak ta zorundayız. Cunku bunu kapatmanın bir yolu yok. Sadece Ayarlar>gelişmiş ozellikler>aksesuarlar bu bölümde otomatik kilit acma var onu devre dışı bırakırsanız. Tabletin kılıfı yine ekrani kapatır acar fakat kapatip açtığınızda kilit ekranında açılır.Eger onu açarsanız taktın kapağını kapatıp açtığınızda kilit ekranına degil direk en son kaldığınız yerden acar.

Ama fulden kapatma yolu yok maalesef.

View solution in context

Solution
Tabletler
Yok sensor tabletin içinde. Tabletin içindeki sensor mıknatıs sayesinde çalışıyor. Tabletin kılığında ise mıknatıs var ve bu sayede çalışıyor. Aslında basit bi düzenek. Elinizde mıknatıs varsa tabletin üstüne getirdiğinizde kapandığını göreceksiniz.

View solution in context

7 Comments
Solution
Tabletler
Selam Dostum,

Bende tab s6 lite ve kapakli kılıf kullanıyorum. Ayni şekilde bende de öyle oluyor. Fakat ben bu durumdan memnunum. Zaten memnun olmak ta zorundayız. Cunku bunu kapatmanın bir yolu yok. Sadece Ayarlar>gelişmiş ozellikler>aksesuarlar bu bölümde otomatik kilit acma var onu devre dışı bırakırsanız. Tabletin kılıfı yine ekrani kapatır acar fakat kapatip açtığınızda kilit ekranında açılır.Eger onu açarsanız taktın kapağını kapatıp açtığınızda kilit ekranına degil direk en son kaldığınız yerden acar.

Ama fulden kapatma yolu yok maalesef.
Fermath
Active Level 4
Tabletler
Kılıfın ön kapağını ters çevirip tableti üzerine yaslayıp kullanmak istiyorum. Bu özellikten dolayı sürekli ekran kendi kendine kapanıyor.

20210123_152941_12727.jpg

Tabletler
Yekinle ayni sorunu bende yaşıyorum. Bu özelliği gerçekleştiren sensor hall sensörü aslında. Hall sensörunu kapatırsan bu sorun ortadan kalkar fakat masil yapılacak bilmiyorum. Eger bi yolunu bulursam size haber veririm.
Fermath
Active Level 4
Tabletler
Sensör kılıfın içinde bulunuyor sanırım. Teşekkürler şimdiden
Solution
Tabletler
Yok sensor tabletin içinde. Tabletin içindeki sensor mıknatıs sayesinde çalışıyor. Tabletin kılığında ise mıknatıs var ve bu sayede çalışıyor. Aslında basit bi düzenek. Elinizde mıknatıs varsa tabletin üstüne getirdiğinizde kapandığını göreceksiniz.
Fermath
Active Level 4
Tabletler
Teşekkür ederim
Tabletler
Rica ederim ne demek.