cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Dex mode smoot scroll

(Topic created on: 12-23-2023 01:25 PM)
635 Views
Jeopol
Active Level 1
Options
Tabletler

Merhaba, 

Samsung tab s8 ultra sahibiyim. Tableti dex modunda kullanırken mouse bağladığımda sayfalarda veya uygulamalarda farenin tekerleği ile sayfalarda kaydırma yaptığımda sayfalar veya uygulamalar takıla takıla ilerliyor. El ile kaldırdığında ise sorun yok.

Bu durumu nasıl çözebilirim? Fare ile de smooth şekilde sayfalar ilerlesin istiyorum. 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Ealsaalas
Active Level 3
Tabletler

Kullandığın tarayıcı desteklemiyor olabilir bi de farklı tarayıcıdan dene knk 

View solution in context

0 Likes
11 Comments
Alpointernet
Expert Level 2
Tabletler
Bu kullandığın tarayıcıya göre değişen birşey. Tarayıcının böyle bir özelliği fare için desteklemesi lazım. (Örnek olarak aynı fare ile bilgisayarda smooth scroll yapabilirsin çünkü tarayıcılar destekliyor)
0 Likes
Jeopol
Active Level 1
Tabletler
Yani dex modunda böyle bir ayar yok mu? Chrome veya Samsung tarayıcıda yapamadım. Uygulamalarda zaten olmuyor (Twitter gibi)
0 Likes
Alpointernet
Expert Level 2
Tabletler
Yok diye biliyorum. Bende bi ara bakmıştım bulamadım.
0 Likes
Jeopol
Active Level 1
Tabletler
Anladım. Teşekkür ederim
0 Likes
RdmZdn
Active Level 6
Tabletler
Merhaba, Samsung, OLED'lerinin aynı yenileme hızında LCD'lerden daha pürüzsüz olacağı bilgisini paylaşmış. Ekran oled ise bu sorunu yaşamıyor olmanız lazım.
0 Likes
Jeopol
Active Level 1
Tabletler
Yok, ekran sorunu değil bu. Dex mod tablette açık.
0 Likes
RdmZdn
Active Level 6
Tabletler
O zaman sorun bir ihtimal mouse'ta ya da bağlantısında
0 Likes
Jeopol
Active Level 1
Tabletler
Sanmam. Diğer fonksiyonları düzgün çalışıyor.
0 Likes
RdmZdn
Active Level 6
Tabletler
Yazı biraz uzun olacak ve umarım senin sorununa çözüm olur, belki bu yöntemi denedim ama bilemediğim için yazıyorum.
Samsung DeX'i daha önce fare ve klavye ile denediysen, fare işaretçisinde hassasiyet eksikliği **bleep** etmiş olabilirsin. Ve DeX'teki fare imlecinin her zaman çok öngörülemez olduğunu hissediyorsan, bu sorunu çözmek için "geliştirilmiş işaretçi hassasiyeti"ni (diğer adıyla fare ivmesi) devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Samsung DeX'te fareler için gelişmiş işaretçi hassasiyetini devre dışı bırakma

Samsung DeX'te gelişmiş işaretçi hassasiyeti varsayılan olarak etkindir. Devre dışı bırakmak için öncelikle Samsung DeX içinde cihazınızdaki Ayarlar uygulamasını açmanız gerekir. Farenizin bağlı olduğundan emin olun.

Ardından, Ayarlar menüsünün üst kısmındaki "Samsung DeX" kategorisine erişin, "Fare ve izleme paneli"ni tıklayın ve "Daha fazla ayar"a erişin.

Burada, "Geliştirilmiş işaretçi hassasiyeti"ni KAPALI konuma getirebilirsiniz. Farenizin DPI ayarlarına bağlı olarak, işaretçinizin birdenbire daha hızlı veya daha yavaş olduğunu **bleep** edebilirsiniz. Ancak, artık elinizin ve bilek hareketlerinin hızına göre hızlanmayacak veya yavaşlamayacaktır.

İsteğe bağlı olarak, farenizin yerleşik DPI ayarları ve özel bir fiziksel DPI düğmesi yoksa, işaretçi hızınızı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Geliştirilmiş işaretçi hassasiyeti/fare ivmesi nedir? Neden kapatmalısınız?

Fare ivmesi, kullanıcının fareyi hareket ettirme hızını hesaba katar ve bunu ekrandaki fare işaretçisi için daha hızlı veya daha yavaş hareketlere dönüştürür.

Başka bir deyişle, gelişmiş işaretçi hassasiyeti etkinleştirildiğinde, farenizi yavaşça sola veya sağa hareket ettirirseniz, teoride masanızın tüm genişliğini kaplayabilir ancak ekrandaki fare imlecinde çok fazla hareket göremeyebilirsiniz. Bu, genellikle hassasiyet eksikliğine ve öngörülemez hissettiren fare hareketlerine yol açar.

1703355785132.jpg1703355785182.jpg1703355785221.jpg1703355785270.jpg
0 Likes