cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Digiturk Kanal Bulma Sorunu ( Bazı kanallar eksik.)

(Topic created on: 09-17-2023 12:56 PM)
3575 Views
ihsanaksu
Active Level 1
Options
TV

IMG_1993.jpeg

Merhabalar. İsmim İhsan. Size samsung için küçük benim için çıldırtan bir sorunumla alakalı yazıyorum 😊 . Kullanmakta olduğum TV modelim 43cu8500 ve Digiturk modül kullanmaktayım. (4k kanalda açık aldığım pakette) Şimdi sorunum şöyle; otomatik kanal ayarlama yaparken anten tipi seçeneğini ‘Digiturk’ olarak seçiyorum ve kanal ayarlamasını bekliyorum ve bittiğinde paylaştığım resimdeki gibi ‘alıcı-vericilerden bazıları bulunamadı’ hatası alıyorum. tamam seçeneğine basıp kapattığımda kanal listesinde ‘’26. fox, 28. tv8, 55. tv8.5, 76. fbtv, 114. bbc first, 144. al jazeera, 165. disney junior, 399. trt 4k, 400. digiturk 4k’’ kanallarının olmadığını farkettim. (benim **bleep** edemediğim bir kaç tane daha var sanırım) bir ikisi hariç çoğu kullandığım kanallar. frekanslarını öğrendim belirttiğim kanalların çoğunluk kısmı 11305 frekans değerinde yayın yaptığını öğrendim. Sanırım onunla ilgili bir problem. Durumu digiturkle paylaştığımda sorunun onlarda olmadığı öğrendim. Üstelik evde farklı marka cihazımda aynı şekilde arama yaptığımda sorunsuz şekilde tüm kanalların olduğu gördüm. (eski kullandığım farklı marka cihazdada böyle bir sorunum yoktu) Ek olarak anten tipini ‘tkgs’ olarak ayarladığımda belirttiğim kanallar geliyor ama sıraları yıllardır alışık olduğum düzenden çok farklı lütfen cevap olarak bunu söylemeyin. Bu sorun için cevabınızı bekliyorum. Eğerki yazılımsal bir sıkıntıysa ki ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü ne yaptım ne ettim olmadı samsung çağrı merkezi televizyonuma bağlandı oda yapamadı lütfen ilgilenir misiniz?

12 Comments
sivhaba
Active Level 7
TV
Tkgs olarak bulunuyor madem alışık olduğunuz kanal sıralamasını manuel olarak yapmamanızdaki neden ne?
ihsanaksu
Active Level 1
TV

tv’ye ücret verip alıyorum neden her marka otomatikken ben 2023 yılında manuel sıralama yapayım. neden frekanslar değiştiğinde her seferinde manuel uğraşayım. teknik ekip belkide çok küçük bir işlemle halledebilecek, sorunumu belirtiyorum burada sayın ‘sivhaba’ kullanıcı adlı samsung members forum üyesi.

sivhaba
Active Level 7
TV
Ben uyducuyum Digitürk Kasım 2022den buyana Eutelsatı bıraktı Türksata geçti . 4K yayınları plus+ cihazları izletiyor ve Tüm Türkiye'de plus+ cihaz sahipleri bu uydu değişimi sonrası 4K yayınları izleyemez oldu . Nedeni Mdu5 LNB ile bireysel çanak kullanma mecburiyeti vardı 4K yayınlar için. E Türksat merkezi sistemler Universal LNB sistemli! Sizin tek çözümünüz : Bireysel Türksat çanağa MDU2 LNB takmak. Çanağınız size aitse işiniz kolay , merkezi sistemse sıfırdan sadece size ait çanak kurulumu yaptırın ve mdu2 LNB taktırın . Bu işlemi ücreti karşılığında Digiturk servisleri yapıyor , çözüm olarak seçtiğiniz için verdim bu tüyoyu yoksa cevaben yazdığınız üslup çok itici. Şimdiden hayırlı olsun...
ihsanaksu
Active Level 1
TV

- bende digiturk turksat üyesiyim.

- 4k yayını modul kullandığım ve 4k tv kullandığım için dt müşteri hizmetleriyle konuşup ‘yıldızlı ek servis’ adı altında aylık belli bir ücret karşılığı açtırdım. eski kullandığım farklı marka tv’de sorunsuz bir şekildede izleyebiliyordum 400. kanal üzerinden.

- sorunum izleyememek değil söylediğim gibi tkgs kurulum olarak yaptığımda 770. ci kanalda digiturk 4k var ve açıp izleyebiliyorum.

- sorunum digiturk kurulumu yaparken ana mesajda belirttiğim gibi kanalların gelmemesi

- ek olarak modul kullandığım için digiturk uydu cihazlarıyla alakam olmuyor konu tv’de. tvnin uydusundan modulu arkaya tvdeki girişine takıyorum şifreli kanallar açılıyor.

- cevabınız için teşekkür ederim 🙏🏼

sivhaba
Active Level 7
TV
Rica ederim ama şöyle anlatayım. Tvnizin Universal LNB ile 4k yayınları açtığını yazmıştınız , onu anladım. Sizin TV modülle Digiturk izlettiriyor , onu da anladım. Ben Tvniz Kanal arattırırken Digitürk ü seçince yazılımsal olarak 4K yayınlar için Mdu LNB istiyor demek istedim.peki Neden ? Sorun,Kendini Digitürk plus+ sanan veri yüklü tvnizin işlemcisi. Universal LNB ile arama yaparken sizin yazdığınız frekanslar LNB ile uyuşmadığı için görmezden gelinip atlanıyor.Samsung bu yanılsamayı revize eden bir güncellemeye gitmediği sürece sadece bağımsız çanak anten ve ucunda Mdu2Lnb ile istediğiniz,alıştığınız konfordaki kullanıma ulaşabilirsiniz. Saygılar , selamlar ...
ihsanaksu
Active Level 1
TV

bireysel çanak anten kullanıyorum ustam evet. sorunum gerçekten mdu2lnb ise bana özelden bir tane sağlam bir link gönderir misiniz? onu satın alayım.

düzeltme: hocam sitelerde sadece mdu5 var o olur mu?

ek düzeltme: hocam benim yukarıdaki lnb çift girişli lnb ve iki tvye gidiyor annemin kullandığı küçük tvde ‘L’ülebur’G’az marka onda sıkıntı olmuyor bu dediğiniz kesin çözer mi sorunumu? gerçekten ilgileniyorsunuz Allah razı olsun 🙏🏼

sivhaba
Active Level 7
TV
Mdu2 LNB piyasada bulamazsınız , uydu toptancılarından zar zor bulunuyor. Siz sadece çağrı merkezinin yollayacağı Digitürk servisine taktırabilirsiniz , sırf LNB ile gelip takma parası servise göre değişir ama 750₺ ile 1200₺ arası fiyatla yapılıyor. Yani link falan yok,çünkü tüm Türkiye de en fazla 10bin kişisiniz 😁 ithalatçılar için hedeflenemeyecek kadar küçük bir pazar bu mdu2 pazarı.
0 Likes
ihsanaksu
Active Level 1
TV

IMG_2027.png

digiturk’un dükkanına gitsem orada olmaz mı? bir de illaha mdu2’ mi olacak mdu5 olmaz mı? hiç olmazsa buradaki dmdu lnb’yi alacağım sanırım.

0 Likes
sivhaba
Active Level 7
TV
Mdu5 eski sistemin merkezi sistem LNB si. Yeni sistemde çalışmıyor , tüm mdu5'ler çöp şuan .dmdu sanırım kelime oyunu d(ual)mdu demek istemişler 😁. Sizin işinizi bu görüyor evet.