cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Sesli giriş dili desteği

(Topic created on: 04-05-2022 10:36 PM)
1558 Views
EmrahİLKILIÇ
Active Level 1
Options
Samsung Members

Selamın aleyküm  arkadaşlar ben S21 ultra 5g kullanıyorum fakat mesajları sesle yazma dil desteğinde türkçe dul desteğini bulamadım bu durum genel içnmi geçerli yoksa benmi yapamadım oysaki klavye ayarlarından girmediğim ayarlamadığım hiç bir şey kalmadı fakat bu özelliğin ülkemizde kullanılmadığını gösteren bir yazı çıkıyor 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Limoncelloo
Active Level 9
Samsung Members

Ayarlar > Genel yönetim > Dil ve Giriş > Ekran Klavyesi > Klavyeleri Yönet > Samsung Sesli Giriş öğesine pasif duruma getir 

View solution in context

9 Comments
Solution
Limoncelloo
Active Level 9
Samsung Members

Ayarlar > Genel yönetim > Dil ve Giriş > Ekran Klavyesi > Klavyeleri Yönet > Samsung Sesli Giriş öğesine pasif duruma getir 

Dark_Side
Expert Level 5
Samsung Members
Merhaba kardeşim. Ayarlar>genel yönetim> klavye listesi ve varsayılan>Samsung sesli girişi pasif hale getirin çünkü Samsung Türkçe sesli dil desteği klavyede bulunmamaktadır. Daha sonra klavyede sol en alttaki klavye simgesine basınız ve Google Voice Typing seçeneğini aktif hale getiriniz.
AliORH
Active Level 7
Samsung Members
Samsung klavyesinde hala Türkçe dil desteği yok ama Google sesli yazdırma özelliğini klavyede kullanabilirsin, zaten Samsung sesli yazdırma da Google eline su bile dökemez adamlar hala bixyb yi Türkçe bile yapmadılar aslında işlerine gelmiyor sanırım yoksa şimdiye kadar çokta vermişlerdi, zaten Samsungun Türkçe dil ile ilgili takıntısı var gibi duruyor nedense anlamadım çünkü daha zor dilleri çeviren bir şirket Türkçeyi nasıl çeviremez şimdiye kadar !!
Samsung Members
Bixby hala türkçe olmadı ve adamların türkçe dil desteği yapma gibi bir çabalarıda uok gibi oysaki en ćok kuanan ülkeler arasında türkiye samsung kullanma konusunda gayet başarılı ve iphone ile hemen hemen aynı kullanım ve satış pazarına sahip
0 Likes
AliORH
Active Level 7
Samsung Members
Aynen bende ona şaşıyorum , hatta ben Android 12 ile Bixby Türkçe dil desteği gelir diyordum ama gelmedi , aslında onları bu konuda biraz dürttüp harekete geçirmek gerek bixby konusunda.
Samsung Members
Mesela nasıl bu konulara hakim ulaşılabilecek imkanlara sahop biri gerek ve bolca zaman türkiyedeki durumlar göz önüne alınınca bu işlere bakacak bunlara laf anlatacak ve laf anlatacağı insanlara ulaşabilecek insan bulmak yada insanlar bulmak zor gibi baksana benzin 20 lira insanlar artık kendi eksiklerini tamamlayabiek için okadar başka şeulerle meşgullerki bu tür bizce basit aslında önemli olan şeylerle uğraşacak kimse yok gibi öemi
0 Likes
Samsung Members
Teşekkür ederim arkadaşlar hallettim
Samsung Members
İşlem tamamdır
AliORH
Active Level 7
Samsung Members
🙊👍