Original topic:

Exynos Vs. Snapdragon

(Topic created on: 05-21-2025 12:49 PM)
272 Views
Thrasher34
Active Level 5
Options
Samsung Members

Samsung Cihazlarında Exynos ve Snapdragon İşlemcilerinin Benzerlikleri 

1. İkisi de Samsung’un amiral gemisi telefonlarında kullanılır. 

2. Her iki işlemci de ARM tabanlı çekirdek mimarisi kullanır (örneğin Cortex çekirdekleri).

3. Hem Exynos hem Snapdragon versiyonları, aynı telefon modelinin farklı bölge sürümlerinde yer alır. 

4. Her iki işlemci de 5G modem, yapay zeka birimi (NPU), görüntü işlemci (ISP) gibi benzer bileşenlere sahiptir. 

5. İkisi de yüksek çözünürlükte kamera desteği ve yüksek performanslı grafik işlemleri için tasarlanmıştır. 

Samsung Cihazlarında Exynos ve Snapdragon İşlemcilerinin Farkları 

1. Üretici ve Tasarım: 

*Exynos Samsung’un kendi tasarımı ve üretimidir. 

*Snapdragon Qualcomm tarafından geliştirilir, Samsung sadece lisansla kullanır. 

2. GPU:

*Exynos’ta genellikle ARM Mali GPU veya AMD iş birliğiyle geliştirilen GPU bulunur. 

*Snapdragon’da Qualcomm’un özel Adreno GPU’su kullanılır. 

3. Termal ve Pil Yönetimi:

*Snapdragon işlemciler genellikle daha iyi termal yönetim sağlar, cihaz daha az ısınır. 

*Exynos bazı nesillerde daha yüksek ısınma ve dolayısıyla pil tüketimi yaşanabilir. 

4. Modem Performansı: 

*Snapdragon işlemcilerde Qualcomm’un modemleri daha hızlı ve stabil çalışır. 

*Exynos modemleri bazen bağlantı kalitesinde Snapdragon’dan geri kalabilir. 

5. Yazılım ve Optimizasyon: 

*Snapdragon versiyonları için Samsung ve diğer geliştiriciler daha iyi optimize edilmiş sürümler sunar. 

*Exynos sürümleri bazen yazılım optimizasyonu ve sürücü desteği açısından gecikmeler yaşayabilir. 

6. Performans İstikrarı: 

*Snapdragon, uzun süreli yüksek performans gerektiren işlemlerde (oyun, ağır uygulamalar) daha tutarlı performans gösterir. 

*Exynos işlemcilerde bazı durumlarda performans düşüşleri ve ısınma nedeniyle throttling yaşanabilir. 
0 Likes
6 Comments
Samsung Members
Yani bu demek oluyor ki (exynos) pişmanlık demek 👏pisman olacağımız bir ürünü piyasaya süren samsung mağduriyet yaratmaya devam edecek ....
efe922883
Active Level 6
Samsung Members
Bugün beklemeyin hocam teste girmiş
Samsung Members
Beklemiyorum zaten sadece arkadaşın yazısına cevap verdim
efe922883
Active Level 6
Samsung Members
Tamam hocam
Thrasher34
Active Level 5
Samsung Members
Snapdragon’un bazı avantajları var ama Exynos da artık eskiye göre çok daha dengeli. Sosyal medya, oyun ve günlük işler için gayet yeterli bir performans sunuyor. Snapdragon’un asıl odak noktası mobil işlemciler olduğu için bu alanda daha optimize ve güçlü olması gayet doğal. :)
ensareiz
Active Level 9
Samsung Members
Exynos 2400 ve 8 gen 3 testi yaptım 1 saat boyunca exynos daha iyi genshin impact ve pubg de

Exynosun kötü yanı çoğu oyuna optimize değil saçma sapan oyunlarda kasıyor