cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

samsung galaxy watch active 2 arka sensör camı düştü ve garanti dışı olduğu konusunda ısrar ediyor

(Topic created on: 12-08-2020 10:30 PM)
1758 Views
serhatsarisin
Beginner Level 2
Options
Giyilebilir Cihazlar

10 Şubat 2020 tarihinde Samsung Galaxy watch active 2 saat aldım. İşim dolayısıyla ekim ayına kadar neredeyse kullanamadığım saatimi ekimde spor maksatlı kullanmaya başladım. Deniz ve havuzda kullanmayı bırakın saat ile duşa bile girmedim. Ekim ayınca yaptığım koşu aktivesi dönüşümde duşa girmeden önce saatimi çıkardım ve saatimin arka tarafında bulunan sensör koruma camının olmadığını **bleep** ettim. 2 yetkili servis kullanıcı hatası diyerek onarım bedeli çıkardı. Ben de BDH merkez servise fatura ve teknik rapor isteğini içeren dilekçe yazarak gönderdim. Önce kargo paketinde olmasına rağmen fatura yok diye geri gönderdiler. Faturayı paketi açtıklarında görecek şekilde koydum ve geri gönderdim. Güç bela kabul ettiler servise. Aradan 5 gün geçti ve kullanıcı hatası diyerek onarım ücreti çıkardılar. Teknik rapor istediğimi yineledim ancak servis belgesi göndereceklerini söylediler. IP68- 5 ATM su ve toz koruma oranına ve pek çok koşula karşı koyabilecek askeri sınıf dayanıklılığa sahip olduğu söylenerek satılan saatin sensör camı nasıl düşer. Arka kapak vidalarında (ki mühürlüdür) ya da sensör camı etrafında zorlama çizik vs. Olsa anlarım. Saatte çizik yok ama kullanıcı hatası olarak değerlendiriliyor. Bunun anlamı bu saatin garantisi yok kullanmayın demek. Daha önce Apple ürünleri de kullandım hiç böyle amatörce bir yaklaşım görmedim. Bırakın Apple'ı sattığı malın arkasında durmayan ve müşterisini bu kadar uğraştıran Samsung'dan başka marka da bilmiyorum. Saatin servise gönderilmeden önceki fotoğrafları ile birlikte şikayetimi Türkiye genel merkezinede ilettim. Asıl macera da burada başlıyor.  Cihazın servise üretildiği şekilde gelmesi lazım dedi. Ancak zaten problem de burada. Cihazın arka sensör camı herhangi bir müdehale olmadan düşmemesi lazım. Zaten müdehale olsa bu **bleep** edilir. Servis cihaza test yaptık diyor ama hangi testi nasıl yaptıklarını belirtmiyor. Teknik rapor istiyorum, biz öyle bişey göndermiyoruz deyip servis formuna utanmadan darbeli yazıyor. Cihazın sorunlu bölgesinde tek bir çizik yok. (tabi servise çiziksiz gönderdiğim saatin yine problemli arka tarafında problem yokken ön camı çizilmiş olarak geri geldi). Arka sensör camı üretimden kaynaklı düzgün yapıştırılmamış olabilir (ki internette arka sensör camı düşen başka kullanıcılar da var) ancak askeri şartlara uygun diye satılan saatin böyle bir arızasına kullanıcı hata denmesi soru işareti yaratıyor. Daha yazabileceğim birçok şey var ancak beni arayan çözüm ekibi ne saati biliyor ne de garanti şartlarını. Servis rapor yazıyor raporda darbeli yazmışlar, saatte ne darbe izi var ne de çizik (kendi yaptıkları hariç)

Yasal yollardan da hakkımı arayacağım. Muhatap olduğum herkese sordum, saatimde çizik yokken bu nasıl üretüm hatası değil de kullanıcı hatası oluyor. Bu olay havuzda yüzerken başıma gelse şu an saat tamamen kullanılamaz halde olurdu. Tüketiciye 2000 TL'lik saati çöpe at diyecekler. Samsung'un daha fazla para kazanma stratejisi olduğunu düşünmeye başladım. Samsung alacağınıza paranız varsa Apple alın, daha ekonomik düşünüyorsanız da Huawei ya da Xiaomi alın. En azından sattıkları ürünün arkasında duruyorlar. Samsung çiziği olmayan saatte hangi garanti şartı dışında kullandığımı bile söyleyemiyor ve ilgilenmeden kullanıcı hatası diyor. 

Bu saatin arka kısmı kesinlikle düzgün imal edilmemiş ve  Samsung'un daha fazla para kazanma stratejisi yüzünden elinizi yıkarken bile su geçirir (bu sorunları da çok duyduğum için yazıyorum) ve garanti dışı derler (diyorlar). Kesinlikle pişmanlık.

Cevap olarak canlı destek vs yazacaklarını da biliyorum . 5 kez canlı destek, 1 kez genel merkez ile muhattap oldum. o yüzden otomatik yanıt değil çözüm üretmenizi istiyorum . 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000006
Moderator
Moderator
Options
Giyilebilir Cihazlar

Merhaba serhatsarisin,

Ben Turuncu , Samsung Forum moderatörüyüm. 

Yaşadığınız bu durum için üzgün olduğumu belirtmek isterim. İletişim bilgilerizi ve şikayetinizi yetkili ekiplerimize ilettim, en kısa sürede tarafınıza dönüş sağlanacaktır. 

MOD

View solution in context

0 Likes
2 Comments
FerhatakcA9
Expert Level 4
Giyilebilir Cihazlar
yazdıklarınızın hepsini okudum sonuna kadar haklısınız keske biraz daha musteri taraftari olsaydilar bende active 2 44mm modeli var yarin obur gun bisey olursa muhatap bulmak gerekir samsung boyle seyler yaparak musteri kaybedior dediğiniz gibi boşuna Mil-STD ve ip 68 yok yani onlar saati korusun diye var sizden ne kadar ücret istediler
umarim sorunu çözebilirsiniz
Solution
User0000006
Moderator
Moderator
Options
Giyilebilir Cihazlar

Merhaba serhatsarisin,

Ben Turuncu , Samsung Forum moderatörüyüm. 

Yaşadığınız bu durum için üzgün olduğumu belirtmek isterim. İletişim bilgilerizi ve şikayetinizi yetkili ekiplerimize ilettim, en kısa sürede tarafınıza dönüş sağlanacaktır. 

MOD

0 Likes