cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Watch 7 ve Buds 3 pro imcelemesi. Pişman oldum

(Topic created on: 2 weeks ago)
306 Views
ksk35_5
Active Level 2
Options
Giyilebilir Cihazlar
Öncelikle şunu belirteyim. İlk defa akıllı saat kullanıyorum ve farklı beklentiler içerisinde olduğum için belki bu hayal kırıklığını yaşıyorum. Bu yazı tamamen kendi görüş ve deneyimlerimi içermektedir. 

Lansmana özel ön siparişle watch 7 44mm olan modelden aldım. Lansman kampanyası olarak kablosuz şarj ünitesi veriliyordu. Ama tabi herzamanki gibi stoklarla sınırlı olduğu için açıkcası gelmesini beklemiyordum. Saat takmayı severim. Hatrı sayılır saat koleksiyonum var. Saatsiz dışarı çıkamam. Daha önce akıllı saatlere mesafeli olma nedenim şarj sorunları ve gerçek bir saat gibi kolda durmamaları. O dijital ekranda analog saat görüntüsü bence hiç güzel durmuyor. Neyse casio markasının bazı hibrit modellerini kullandım. Güneş enerjili oldukları için hiç şarj sorunu yaşamadım. Ancak bildirim konusunda çok çok zayıflardı. İnsan bir şekilde arama, mesaj vs bildirimine alıştıktan sonra haliyle daha fazlasını istiyor. Samsungta sanal zekalı böyle gelişmiş bir saat çıkartınca kayıtsız kalamadım doğrusu. 

Eşim malum rakip markanın hani android işletim sistemi olmayan telefon ve saatini kullanıyor. Saatinden oldukça memnun. Ve saatte gerçekten çok stabil çalışıyor. Eşimin o saatle yaptıklarınıda gördükçe biraz gaza geldim açıkcası. Bu yüzden samsungumuzun bu gelişmiş akıllı saatinden beklentim iyice arttı.

Fakat saat elime ulaştıktan sonra gerçeğin malaesef öyle olmadığını anladım. Gelelim adım adım yaşadıklarıma. Birincisi en başta bahsettiğim stand tabiki gelmedi. Ama dediğim gibi beklentim olmadığı için çok kafaya takmadım ve online siparişle kendim bir tane parasını ödeyerek aldım. Saatin görünüşü tarzı gerçekten çok güzel. Hafif kolda rahatsızlık vermiyor. Ekran tepkisi iyi. Çift parmak hareketi gibi yeni detaylar kullanışlı ve iyi düşünülmüş. Malzeme kalitesi mükemmel. Ancak gel gelelim bu saydığım çoğu özellik ve yenilik stabil çalışmıyor. Kolumu saate bakmak için çevirdiğim zaman 3 kere ekran açılıyorsa 4. defa açılmaya biliyor. Çift parmak hareketini her zaman algılamıyır. Özellikle kalabalıkta ileri doğru sürekli iki parmağı hızlıca açıp kapatmak bazen çok hoş olmuyor. Bir gün biriyle kavga edebilirim. Diğer hareket olan eli yumruk yapıp aşağı yukarı sallamayı zaten bu yüzden direk kapattım. 

Stabil çalışmayan başka bir sensör ise aktivite takibi. Elektrikli scooter kullandığım zaman her seferinde bisiklet sürdüğümü ve ona göre kalori yaktığımı hesaplıyor. Arada motivede ediyor sağolsun iyi gidiyorsun şu kadar dakikadır bisiklet sürüyosun falan diye. Allahtan sporla kalori hesabıyla işim yok. Ama bu iş için saati alanların vay haline. Aynı şekilde yüzmeyi algılıyor ama baya geç algılıyor. Yazın denizde yüzerken yarım saatlik yüzme dönüşü denizden çıkarken 10 dakikadır havuzda yüzüyorsunuz dedi. Eşimin kullandığı malum markanın saati açık denizde diyor ama. Çok dert mi tabiki değil ama öteki taraf daha stabil çalışıyor buda can sıkıyor haliyle. Yani spor aktivitelerini malesef düzgün algılamıyor.

Başka bir sorun ise duş alırken oluyor. Düşen her damla saat ekranında dokunma harketi yaratmakta. Buda saatin kafasına göre bişeyler açması anlamına geliyor. Bir keresinde gelen aramayı cevapladı kötü bir deneyimdi. Arama cevaplamayı da çok **bleep** ben telefondan açmadan kendisi açabiliyor. Bu yüzden konuşma direk saatten yapılmaya başlıyor. Buda çok hoş bir durum olmuyor malesef. Bu konularda da bir stabilite yok. 

Ancak en büyük şoku saati alınca şarj konusunda yaşadım. Bir akıllı saatin şarjı bu kadar çabuk bitemez. İlk hafta yarım gün anca gidiyordu. Ancak samsung gelen şikayetlerden sonra bir güncelleme yayınladı. Biraz daha iyi ama beni tatmin etmiyor şarj olayı.

Titreşim zayıf geldi bana. Bazen hareket halinde yokda yürürken falan hissetmiyorum. 

Nabız, uyku takibi, tansiyon gibi özellikleri çok iyi ve güzel ölçümler yapabiliyor. Tansiyon için havalı manuel bir tansiyon aleti ile kalibrasyon yapmanız lazım. Ben kalibre ettikten sonra çok tutarlı ölçümler aldım. Ancak neredeyse ayda 1 defa kalibrasyon istiyor. Hadi ilk kalibrasyonu bi şekilde tansiyon aleti denk geldi de yaptık. Ancak her ay ben nerden bulayım tansiyon aletini. Acil bir ihtiyaç olursa tansiyon ölçeniyoruz kalibrasyon olmadığı için. Şimdi sürekli kalibrasyon hatırlatması veriyor. Yani bu iş için alacaklarda bunu göz önünde bulundursun. Özellikle yaşlılar için düşme algılaması olması çok iyi ama daha saati göstermesi için kol hareketini algılamakta zorlanan bir saate bu konuda ne kadar güvenebiliriz. Samsungun en büyük eksisi olan bixby ve türkçe dil desteği olmayışı zaten en büyük handikap. Bu ay gelecekti türkçe desteği ama hala gelen giden bir şey yok.

Bu ay gelecekti derken şunu söylemeyi unuttum. Bu arada o hediye şarj ünitesini saati aldıktan yaklaşık 2 ay sonra hiç haber vs vermeden gönderdiler. Şimdi elimde 2 tane ünite olmuş oldu. Birini haybeye sattığınız için teşekkürler SAMSUNG TÜRKİYE.

Bir başka sorunum ise ayarlardan açık olmasına rağmen gelen bildirimlerim saat takılıyken bazen telefonda sesli olarak bildirim vermemesi. 

Arkadaşımda bir alt model olan watch 6 var ve o daha stabil çalışıyor. Pil performansıda daha iyi gibi. Tamam yeni modelin tipi güzel ama malesef ai ile akıllanacağına dahada geriye gitmiş zekası. Telefonda ki kişiselleştirme ekranlarınıda sevmedim. Yetersiz ve basit geldi bana. İşi bu olmayan casio gibi firmaların bile daha iyi arayüzleri mevcut. 

Gelelim buds3 pro efendiye. Kulaklık şık malzeme kalitesi iyi. Şeffaf kakap sadece basitleştirmiş. Muhtemelen kulaklığımı bul dediğinizde dışarı ışık versin diye şeffaf kakap yapmışlar. Çünkü bu aşamada dışarı pek ses verdiği söylenemez. Kutuda hoparlör mevcut değil. Ses açma kapama ve diğer özellikler ilk fasülye tasarımlı olanlara göre daha başarılı ve hassas. Kulağı çok rahatsız etmiyor. Ses kalitesi iyi. Gürültü önleme baya iyi. Şarj kutusuna koymak bazen can sıkıcı oluyor. Eski fasülye gibi olanları uzaktan atsanız bile cuk diye yuvasına giriveriyordu. Bunların alt uzantısı köşeli olduğu için tel bir açıyı denk getirip yuvasına sokmanız gerek. Biraz zaman geçtikten sonra alışıyorsunuz. Fiyatı bana yüksek geldi. Fasülyeler kulağımdan düşmese bu tasarıma bu fiyata geçmezdim. Fasülyeler gayet iş görüyor. Arada performans olarak benim gibi kullanıcılara vayy dedirtecek bir durum yok. Üstelik fasülyelerin kutusu ve rengi daha güzeldi. Işıklı olması, kullanımı daha hassas ve kulakta daha rahat olması büyük artıları. Saate kıyasla daha fazla memnun kaldım diyebilirim.

En başında da değim üzere bu yazılanlar tamamen kendi deneyim ve görüşlerimi içermektedir. Herkese esenlikler dilerim.

image

3 Comments
DENỊZ
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Merhabalar Kardeşim, UzunUzacısıya Bir anlatım olmuş, 😅
Watch 7 Konusuna Cevap Vereyim ben.

Öncelikle size Önerim Akıllı saatlere fazla Girmemeniz, Bence Klasik saatten gitseniz çok daha Konforlu olur sizin için.

Özellikle Casio ProTrek'leri Öneririm size,
Yaklaşık 2 - 3 Aydır Watch 6 Classic kullanmaktayım, Kadran Olarak aslında Apple'dan da Daha Fazla Seçenek Bulunmakta saatte, Bu Cihazlarda Android'in WearOS'i Olduğundan Dolayı PlayStore üzerinden bir sürü çeşit saat Yüzü Kurabilirsiniz, İsterseniz size kendi kullandiklarimida Atabilirim.

Tasarım olarak evet Watch 7 Benim tanırım ile daha Akıllı saate benzemekte, 6 Classic Şahsen Kolda Akıllı bir saat Olduğunu zor belli etmekte özellikle kadranda Klasik tarzsa.

Bu Konu biraz tasarım zevki aslında.

Dediğim gibi Ben Kol Haraketlerinin hepsini açmış bulunmaktayım anında Algılamakta Yaptığımda, Yukarı kaldırınca Açılma konusu ise 4 ard arda 4 Defa Yapsam bilene hepsinde de Aod'den normal ekrana geçiş Olmakta.

Tansiyon konusu ise Biraz Beklentinizi Bir tansiyon aletiymis gibi tutmanızdan Kaynaklanmaktadır, Bu Cihazlar Tansiyonu Sizin Kilonuz Yaşınız, Boyunuz, Ortalama Kalp Nabzını, Ve Kendi Sensörleri ile belirlemektedir, Yani Bir Maşon Bulunmamkta saate, Buda Sağlıklı tansiyon Ölçümü ve tahmini için Aylık Olarak Kalibrasyon Gerekmekte, Aynen maalesef Uğrastırıyor, Bende Maşonlu bir tansiyon aleti Olduğundan dolayı sorun olmuyor ama Olmayanlar için uğraştıran bir durum.

Dediğim Gibi, Maşonlu ölçüm en kesin Konudur, Saatte dikkat ederseniz Genel Tüm ölçümlerde bu ölçümlerin %100 Doğruluk vermedi yazmaktadır, Yada Tıbbli bir belirten olmadığı.

7 serisinde Sensörler yenilendi, Ve artık ciddi Oranda Apple kadar tutarlılar, aslında Saat baya Bir akıcı 6'da Büyük bir akıcılık problemi yaşamadım ama 7 kesinlikle çok daha Stabil ve hızlıdır.

Arama Konusu Normal bir durum aslında, Doğru Saatin Doğruluğunu tam Ölçebilmesi için Geç algilamakta Otomatik sproları, Orada Kesinlik belirtme Ayarı var isterseniz onu açmayı deneyin.

Saat İle duş almanızı önermem, Buhar Kesinlikle tehlikelidir saatler için, Ayrıca Ekranda istemsiz Hareket Olmamasını istiyorsanız, Su korumasını açmanız gerekmekte böylece ekranda istemsiz hareket olmayacaktır.

Şarj maalesef büyük bir sorundur, Ben yaklaşık 1 ile 2 Gün Arası Kullanmaktayım, Bazen az Kullanımımda 2,5 Gün Gördüğüm Olmakta.

Titreşim aslında İyi, İsterseniz Ayarlarda Titresimde Hem uzun hemde Güçlü titreşimi Seçebilirsiniz.

Kablosuz şarj standı Konusunu anlamadım ama, 😊

Kısaca Dediğim gibi bence sizin beklentilerinizle şekillenen bir süreç olmuş, saati Sıfırlamayı denehinisterseniz,

Ayrıca Farklı bir yardım olursa Yazabilirsiniz,

Size önerim eğer ki Watch 7 Memnun etmiyorsa Tekrardan Klasik saate geri dönmeniz yada başka Bir Marka Akıllı Saat almanız olacaktır, Uygun Altarnetiflerde Xiaomi ve huawei'e Bakabilirsiniz daha az Özellik ama daha uzun pil, Ve Daha az Ozellikten de kaynaklanan daha rahat Diyebileceğimiz bir kullanım olur sizin için, Huawei'in Gt5'leri yeni Çıktılar onlara da Bakmanızı öneririm.
ksk35_5
Active Level 2
Giyilebilir Cihazlar
Bende uzun uzadıya verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum. Evet akıllı saat bu anlamda ilk defa kullanıyor olabilirim ama dediğiniz çoğu ayarın farkındayım ve çoğunuda uyguladım zaten. Sadece su koruması hariç bunu deneyeceğim. Titreşim ayarım zaten uzun ve güçlü seçili.

Önerdiğiniz casio modellerini uzun süredir kullanıyorum. Yazıda belirttiğim üzere bildirim gösterme konusunda casio çok zayıf. Bunu aşarsa zaten pazarda rakibi kalmayacak. Ama ne hikmetse hala çözemediler şu işi japonlar. Güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.
DENỊZ
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Rica ederim ne demek. 😊
Anladım, Diğer dediğim Modellere Bakabilirsiniz isterseniz.

444 7 711 Arayarak Servis bilgisine alabilirsiniz, Eğer ki Kullandığınız Modelin sorunlu olduğunu düşünüyorsanız.
0 Likes