ATC_Closed
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
12-06-2023 04:00 PM (Last edited 12-06-2023 04:27 PM ) in
Giyilebilir CihazlarSelamlar Members Ailesi👋
Lafı hiç uzatmadan konuya geçiyorum. Yorumlarınızıda bekliyorum. Haydi başlayalım.👇
Samsung, Galaxy Watch akıllı saatlerinde Evrensel Hareketler özelliği ile kullanıcılarına yeni bir deneyim sunuyor.
Samsung'un Galaxy Watch akıllı saatlerinde yenilikçi erişilebilirlik çözümler sunan Evrensel Hareketler (Universal Gestures) özelliğini öne çıkarıyor. Kolay ve sezgisel el hareketleri üzerinden dokunma gerektirmeyen deneyimler sunma hedefiyle tasarlanan Evrensel Hareketler, One UI 5 Watch güncellemesinin bir parçası olarak tanıtıldı.😍
DÖRT FARKLI EL HAREKETİYLE SAATLERİ KONTROL ETMEK MÜMKÜN OLUYOR🤩
İlk önce Evrensel hareket nedir? Evrensel Hareketler, kullanıcılara parmaklarıyla saate dokunmaksızın veya bir tuşa baksmaksızın cihazı kullanabilmektir. Peki Galaxy Watch'da hangi el hareketleri kullanılıyor? "Eli yumruk yapmak" , "İki kez yumruk yapmak" , "Parmakları sıkıştırmak" ve son olarak "çift sıkıştırmadan". Bu el Hareketler sayesinde hiçbir şekilde saatinizi dokunmadan eylemler yapabiliyorsunuz yada saatinizi kontrol ediyorsunuz.👏
Galaxy Watch'taki Evrensel Hareketler özelliği etkinleştirildiğinde Galaxy Watch, özelleştirilebilir renkli bir çerçeveyle gösteriyor. Böylece bu sezgisel mod, özel ve erişilebilir bir deneyim yaşatmak için kullanımınıza sunulmuş oluyor.🤩
Bu Hareketler ile ne yapılmış olunuyor?
İlk önce "Yumruk Yapma" hareketi, Galaxy Watch'ta öğe seçme ve açma işlemini kolaylaştırıyor.👍
Kullanıcının elini art arda iki kez yumruk yapınca ise doğrudan bileğinden erişilebilen bir dizi kullanışlı seçenek içeren Eylem Menüsü açılıyor.👍
Dinamik yapıdaki Eylem Menüsü, kullanıcı tarafından etkinleştirdiğinde, o an hangi ekran açıksa içeriğini ona göre ayarlıyor. Bir öğeyi seçmeye karar verildiğinde el ile tek seferlik yumruk yapılması yeterli.👍
Galaxy Watch'taki "Sıkıştırma" (baş ve işaret parmakları birleştirme) ve "Çift Sıkıştırma" hareketleri, özellikle Galaxy Watch'larıyla etkileşime girme konusunda hareket kısıtlamaları olan kullanıcılara fayda sunan yeni ve dokunmanın zorunlu olmadığı yollar sunuyor.👏🤩👏
Bu iki hareket sayesinde, bir öğeden diğerine geçilebiliyor veya bir önceki öğeye geri dönülebiliyor. Mesajlar arasında gezinmek, takvim öğelerine göz atmak ve fotoğraf albümüne bakmak gibi eylemlerin tümü, parmakları sıkıştırma hareketleriyle gerçekleştirilebiliyor.👏👏
Başka bir zaman görüşmek dileğiyle...😊
Teşekkürler
Bu arada yorum yazmayı unutmayın.
4 Comments
Adanaliisot
Active Level 10
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2023 04:11 PM in
Giyilebilir Cihazlar
İyi de bu dediğiniz şey geleli çok oluyor zaten . Arkadaşımda watch4 var . Kendisi bana 1 ay önce bu ozelligi gösterdi .
ATC_Closed
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2023 04:18 PM in
Giyilebilir Cihazlar
Yine duymayanlara bildirme amaçlı.
houdiny
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2023 04:22 PM in
Giyilebilir Cihazlar
Benim bundan haberim yoktu 😅 tam olarak nereden aktif edebiliyoruz watch 5 pro kullanıyorum
HakanS23
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2023 09:38 PM (Last edited 12-06-2023 09:38 PM ) in
Giyilebilir Cihazlar
bende watch 4 var bu özellik one ui watch 5le geldi yani aylar oldu geleli