cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Buds 2 Pro Yoğun Kullanımım Sonrası Her Şey

(Topic created on: 03-22-2024 07:04 AM)
1719 Views
HalidErdoğan
Expert Level 5
Options
Giyilebilir Cihazlar
Öncelikle merhaba 👋🏼

Bu gönderimde sizlere yaklaşık 1.5 ay yoğun Buds 2 Pro kullanımım sonrası artılarıyla eksileriyle değerlendirmelerimi aktaracağım.

Başlamadan önce bu kulaklıktan önce Oppo Enco Air kullandığımı belirteyim. Karşılaştırmalarımın genelini bu kulaklık üzerinden yapacağım.

O zaman başlayabiliriz 🥳

image
Buds 2 Pro

Buds 2 Pro'nun Artıları:

Ses Deneyimi:

Öncelikle ses deneyimiyle başlayalım. Kulaklığın bize sunmuş olduğu ses deneyimi şahane. Tizler olsun baslar olsun çok başarılı. Kulaklık, kendisinde bulunan derin bas özelliğinin hakkını sonunu kadar veriyor. Verdiği derin baslar o kadar tatlı ki, daha önce denediğiniz güçlü ama sert basa sahip kulaklıklarla kesinlikle aynı hazzı almıyorsunuz. 

Ben ses deneyimini en iyi şekilde test edebilmek için bir kulağıma Buds 2 Pro ve bir kulağıma da Oppo Enco Air 'yi takıp aynı telefondan aynı parçayı oynattım (1). Buds 2 Pro basları olsun tizleri olsun direk ön plana çıktı.

Daha öncesinde ise fiyatı 3 bin TL civarı olan Soundcore Life Q45 adlı kulaklığı test etme imkanım olmuştu ve bu kulaklık da bas açısından beni tatmin etmemişti. Yani Buds 2 Pro bir kez daha ön plana çıkıyor.

Ses Seviyesi:

Ses yüksekliği fazlasıyla yeterli. Ses düzeyini kırmızı kısımdan sonrasına çıkardığınız zaman artık sizi rahatsız etmeye başlıyor. Zaten kendisinde bulunan ANC özelliği sesleri kestiği için sesi bu seviyelere çıkarmaya pek de gerek kalmıyor. Ama ben test etmek için sesi en yükseğe aldım. Ses aşırı yüksek geldiği için uzun süre test edemesemde şunu söyleyebilirimki; kesinlikle ses kalitesinden kayıp yaşamıyorsunuz, basları ve tizleri aynı oranda güçlü bir şekilde hissedebiliyorsunuz.

Kulaklık Sizi Rahatsız Etmiyor:

Kulaklığın ergonomisi çok güzel ayarlanmış, kulağınızdayken kesinlikle sizi rahatsız etmiyor. Çoğu kez kulaklığın şarjı kulağımda bittiği halde (2) beni hiç rahatsız etmedi. Şarjı azaldığı zaman verdiği uyarıyla kendinize geliyorsunuz ve saatleri devirdiğinizi o zaman anlıyorsunuz.

Konuşma Algılama Özelliği:

Bu kulaklıkta konuşma algılama sensörü bulunuyor. Bu sensör ise sizin konuşmanızı algılayabiliyor. Eğer sensör konuştuğunuzu algılarsa Aktif Gürültü Engelleme(ANC) modunu kapatıp Ortam Sesi Dinleme modunu açıyor ve ses seviyesini de düşürüyor. Böylelikle ANC ile kulaklığı kullanırken aniden gelişen bir olayda kulaklık gerekli işlemleri yaparak karşı tarafla rahat bir şekilde iletişim kurmanızı sağlıyor. Konuşmanız bittikten belli bir süre sonra(3) kulaklık eski moduna dönüyor. Böylelikle sizin işinizi kolaylaştırmış oluyor. 

Ortam Sesi Dinleme Modunda Otomatik Ses Düzeyi Koruması:

Bu kulaklıkta ANC özelliği olduğu gibi ortam sesi dinleme özelliği de bulunuyor. Bu özellik sayesinde kulaklık, dışarıdan gelen sesleri mikrofonları ve hoparlörleri sayesinde içeri verdiği için sanki kulaklık kulağınızda yokmuşcasına dış dünyayı duyabiliyorsunuz. Böylelikle dışarıdan kopmamış oluyorsunuz. Ama benim burada bahsetmek istediğim asıl konu bu değil.

Kulaklık, Ortam Sesi Dinleme modu açıkken dışarıdan gelen yüksek sesleri dinamik bir şekilde engelleyebiliyor. Yani mesela Ortam Sesi Dinleme modu açıkken biri sağ tarafınızdan bağırdığı zaman kulaklık çok hızlı bir şekilde sağ taraftaki fazladan verdiği sesi sönümlüyor. Böylelikle yüksek ses sizi rahatsız etmiyor ve kulak sağlığınız da korunmuş oluyor. 

Samsung Seamless Hi-Fi Özelliği ile Birlikte 24 bit Ses Desteği:

Bu kulaklık One UI 4.0 ve üstü Samsung cihazlar ile birlikte 24 bit ses özelliğini sunabiliyor. Yani normalde dinlediğimiz 16 bit ses dosyalarına nazaran 24 bit ses; daha yüksek çözünürlük, daha fazla detay, daha iyi netlik ve dinamik aralık sunuyor. Böylelikle yüksek ses kalitesinde müzik dinleyebiliyorsunuz. Ama maalesef Tidal Hi-Fi ve Qobuz gibi ortamlar dışında 24 bit ses desteğini Bluetooth ile popüler hiçbir ortam sunmuyor. Yani One UI 4.0 ve üstü bir cihazla beraber Buds 2 Pro'nuz olsa bile 24 bit ses desteğinden maalesef yararlanamazsınız.

İnşallah popüler ortamlar en kısa sürede 24 bit sese geçiş yaparlar.

image
Note 20 Ultra ile Kablosuz Ters Şarj Olan Buds 2 Pro

Buds 2 Pro'nun Eksileri:

Ses Algılama Bazen Yanlış Sesleri Algılayabiliyor:

Ses Algılama özelliği bazen yanlış sesleri algılayarak devreye girebiliyor. Yani mesela biri yanınızda yüksek sesle bağırırsa kulaklık sizin konuştuğunuzu zannederek devreye girebiliyor. Bu durum şiddetli öksürdüğünüz veya boğazınızı temizlediğiniz zaman da oluşabiliyor. 

360° Ses ile Baş Takibi Özelliği Bazen Sağlıklı Çalışmıyor:

Bu kulaklıkta bulunan 360° ses özelliği sayesinde kulaklık sizi konser salonunda, o anın içinde gibi hissettirebiliyor. Ayriyeten 360° ses ile birlikte Baş Takibi özelliğini de açarsanız kulaklık, kafanızın sağa veya sola yaptığı hareketleri algılayabiliyor ve bu hareketlere göre kulaklıkların sağ ve sol dengesini değiştiriyor. Böylelikle kafanızı çevirdiğiniz zaman sesin sanki ekranın bulunduğu taraftan geliyormuş gibi hissetmediğinizi sağlıyor.

Yaşadığım soruna gelecek olursak, ben kulaklığı Kafa Takibi özelliği açıkken kullandığım zaman bazen ses dengeleri değişebiliyor. Yani mesela telefonum masadayken video izliyorum ve Kafa Takibi özelliği de açık oluyor. Daha sonra yerimden kalkıp bir şey almaya gidiyorum ve geri dönüp telefonun karşısına oturuyorum. Telefon karşımda olmasına rağmen sesi hafif sağdan veya soldan veriyor. Bu da açıkçası rahatsız ediyor. Burada mecbur Kafa Takipi özelliğini kapatıp açmanız ya da telefonun konumunu değiştirmeniz gerekiyor. Ama ben bu durumu çok fazla yaşadığım için mecburen bu özelliği kapatmak zorunda kaldım.
Ayriyeden bir de 360° Ses özelliği açıkken kulaklığın verdiği baslar azalıyor. Açıkcası bu yüzden müzik dinlerken 360° ses özelliğini kullanmıyorum.

Kutunun ve Kulaklıkların Malzemesinden Kaynaklı Birkaç Sorun Oluşuyor:

Buds 2 Pro'nun şarj kutusunun dış yüzeyinde ve kulaklıkların ön yüzeyinde kadife dokulu plâstik kullanılmış. Bu güzel bir hissiyat versede birkaç sorunu da beraberinde getiriyor. Mesela kutunun ve kulaklıkların yüzeyi hızlı bir şekilde kir tutuyor.

Ben Buds 2 Pro'nun Lila rengini kullanıyorum. Özellikle tozlu ortamlarda kullanım sonrası kutunun ve kulaklıkların yüzeyinde sararma oluştu. Çok uzun süre bu ortamda kalmadığı için sararma pek belli olmuyor ama biraz daha bu ortamda kalmaya devam etseydi muhtemelen sapsarı olurdu. Eğer sizin çalıştığınız ortam kirliyse kesinlikle Buds 2 Pro'nun Beyaz rengini almayın derim. Çünkü beyaz renkteki sararma bariz bir şekilde anlaşılır ve maalesef hoş gözükmez.

Kullanılan malzemeden kaynaklı sorunlardan biri de yanlışlıkla şarj kutusunun kalemle çizilmesi hakkında. Kutunun alt kısmı yanlışlıkla tükenmez kalemle çizildi. Çoğu yöntemi denedim lakin o kalem lekesini çıkartamadım. Kalemle çizilmelerde leke maalesef tamamen çıkmıyor.

Bir de yine malzemeden kaynaklı kutunun yüzeyinin sürtünme katsayısı yüksek. Yani pantolonlarda bulunan sağ küçük cebe kulaklıklığı sokmaya veya çıkarmaya çalışırken zorlanabiliyorsunuz. Bu zorlama şarj kutusuna da zarar verebilir, dikkatli olmak gerekiyor.

Tek Kulaklık Çıkartılınca Müzik Durmuyor:

Kulaklıklar kulağımdayken tek kulaklığı çıkarttığım zaman müzik durmuyor. Bu, Samsung'un tüm kulaklık modelleri için uyguladığı bir politika. Ama Galaxy Wearable'a böyle bir ayar getirilebilir. Yani Wearable'a sadece bir veya iki kulaklığı da çıkarttığımız zaman müziğin durması hakkında bir seçenek eklenebilir.

Kutunun Şarjı Hızlı Bitiyor:

Kulaklıkların şarj kutusunun şarjı hızlı bitiyor. Yani kulaklığı şarja yaklaşık 4-5 günde bir takmış oluyorum. Ama Oppo Enco Air'de bu döngü 1 haftayı buluyordu. Bence kutunun bataryası arttırılabilir.

Kulaklıklar Yuvasına Tam Oturmayabiliyor:

Kulaklıkları şarj kutusundaki yuvasına koyacağım zaman bazen mıknatısın gücünden kaynaklı kulaklıklar yuvasına tam oturmayabiliyor. Çözüm için kulaklığın şarj kutusunda veya kulaklıklarda bulunan mıknatıslar geliştirilebilir. Böylelikle kulaklıklar şarj kutusuna daha kolay oturur.

image
Galaxy Wearable

Ekstra Bilgiler:

1) İki kulaklıktan aynı anda tek bir cihaz ile müzik oynatabilmek mümkün. Bunu yapabilmek için öncelikle iki kulaklığı da cihazınıza bağlayın. Daha sonra bildirim panelinden Medya Çıkışı'na gelin ve iki kulaklığı da seçin. Böylelikle iki kulaklıktan tek bir cihaz ile aynı anda müzik oynayabilirsiniz.

2) ANC açıkken yaklaşık 5 saatlik bir kullanım süresi sunuyor.

3) Bu süreyi Galaxy Wearable üzerinden değiştirebilirsiniz.

image
Ses Algılama

Galaxy Buds 2 Pro haklında benim değerlendirmelerim bu şekildeydi. Biraz uzun bir gönderi oldu ama buna değdiğini düşürüyorum. Size deneyimlerimi detaylı bir şekilde anlatabilmeye çalıştım😊

Bu gönderide onlarca saatlerimi alan bir emek var. Eğer gönderimi beğenirseniz beni gerçekten çok memnun edersiniz😊

Burada yanıldığım veya sizin eklemek istediğiniz noktalar olabilir, yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen😊

Başka bir gönderide görüşmek dileğiyle👋🏼

27 Comments
geceisigi
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Benim buds 2 promda 360 derece ses özelliği yok nedenki acaba telefon a03s ondan kaynaklı olabilirmi
0 Likes
HalidErdoğan
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Evet cihaz modelinden kaynaklı yüksek ihtimalle
0 Likes
SM-S901E_DS
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Samsung seamless'de kullandığınız oldu mu? Olduysa nasıl 1711080623581_1711080623572_0.jpg
0 Likes
HalidErdoğan
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Evet onu kullanıyorum ve ses kalitesi açısından en iyisi SSC
SM-S901E_DS
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Benim de alasım var ya
HalidErdoğan
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Bence alabilirsin pişman etmez. Ama birkaç ay sonra Buds 3 Pro çıkacak, o seçeneği de gözden geçirebilirsin.
semihyazici
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Bu konuyu biraz açabilir misin. Konu hakkında bilgi sahibi değilim ssc nedir nasıl kullanılır acaba.
HalidErdoğan
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Scalable Codec, Samsung’un özel bir Bluetooth ses codec’idir. Scalable Codec, radyo frekansı ortamını analiz ederek ve bit hızını dinamik olarak ayarlayarak (88kbps’den 512kbps’ye kadar) ses kesilmelerini önler. Bu codec, ses kalitesini optimize etmek için bağlantı kalitesine göre bit hızını ayarlayabilme yeteneğine sahiptir.
Bu özellik, Samsung'un herhangi bir Bluetooth kullaklığını kullanıyorsan zaten kendiliğinden açık olabilir. Ama yine de kontrol etmek için şu adımları izleyebilirsin:
Öncelikle kulaklığını telefona bağla, ardından:
Ayarlar》Geliştirici Seçenekleri》Bluetooth Ses Codec'i》Scalable Codec
Eğer Geliştirici Seçenekleri açık değilse önce onu açman gerekiyor. Açmak için:
Ayarlar》Telefon Hakkında》Yazılım Bilgileri》Yapım Numarası(buraya geliştirici seçenekleri aktif olasıya kadar üst üste tıklaman gerekiyor)
0 Likes
Giyilebilir Cihazlar
Geliştirici seçeneklerini nasıl açtınız
0 Likes