cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

YouTube Arkaplanda Çalışırken Aşırı Isınma

(Topic created on: 2 weeks ago)
110 Views
yusufagcadag
Active Level 5
Options
Galaxy S

Dostlar One UI7 dışında bir konu açarak bir parça forumu amacında kullanayım dedim. 

Herkese selam. S23 kullanıcısıyım. Ne zaman youtubeden içerikler indirip, podcast olarak dinlemek istesem telefon aşırı ısınıyor ve her birkaç dakikada bir %1 oranında şarj düşüşü gözlemliyorum. %1 az gelebilir ancak ekran kapalıyken ve Bluetooth kulaklık ile o içerikleri podcast olarak dinlerken, 2 saat gibi bir sürede cihazın şarjının tamamen %100'den sıfıra ulaşması gibi bir durumdan bahsediyorum. Benzer sorunu yaşayan var mı? 

Evdeyken 6 saate yakın ekran süresi alabiliyorum ama bahsettiğim şekilde podcast amaçlı kullanırken ve ekran kapalıyken 2 saat dayanmayan şarj olayı harbiden canımı çok sıkıyor. Bazen uygulamanın güncellemelerini kaldırıp eski sürüm olarak kullandığımda sorun çözülüyor. Hatta güncelleme yaparak en son sürüme geçtiğimde de bir sorun olmuyor ancak bir süre sonra bu yeniden olmaya başlıyor. Sorunu yaşayan, sorun hakkında fikri olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. 

Uzun yazmaktan çekinmeyen biri olarak zamanınızı bu küçücük derdimi uzun uzun anlatarak aldığım için affınıza sığınıyorum, iyi forumlar herkese. 
14 Comments
Kaptan2702
Active Level 4
Galaxy S
Anlayamadım YouTube'da arkaplanda mı çalıştırıyorsunuz yoksa indirip dosyalar uygulamasıyla vs mi arkaplanda çalıştırıyorsunuz acaba?
0 Likes
yusufagcadag
Active Level 5
Galaxy S
YouTube premium kullananlar, YouTubedeki videoları indirip ekran kapalıyken de dinlemeye devam edebiliyor. Örneğin teknoseyir teknoloji gündemi videolarında izleyecek bir şey yok ve dinlemeyi tercih ediyorum. Videoyu evdeyken indirip, işteyken dinliyorum. Telefon bu demde cebimde oluyor tabiki. Ama cihaz çok ısınıp çok hızlı şarj tüketiyor. 5 saat 41 dakika önce %100 şarj ile telefonu şarjdan aldım, 52dakika ekran süresi var ve %56 şarjım kaldı. Bir saat kadar spotify kullandım, kalanı YouTube ile arkaplanda video dinleme. YouTube kullanmaya başlanyana kadar şarjım 85 dolaylarındaydı. Kalanını 1 veya 1.5 saat içinde YouTube sömürdü. Umarım anlatabilmişimdir 😇
0 Likes
Kaptan2702
Active Level 4
Galaxy S
Anladım hocam biz premiumlardan falan bilmeyiz apk'cı olarak o yüzden anlamadım herhalde 😅 bikaç çözüm önerim olabilir, podcast dinlerken pil tasarrufu açmak mantıklı olur, yt ywrine yt music kullansanız iyi olur çünkü siz ses dinleseniz de yt uygulaması arkaplanda video işlediğinden o kadar saat ekranda video izlemişsiniz enerjisi harcar. Yt music ses dosyası ayıklar.
0 Likes
Kaptan2702
Active Level 4
Galaxy S
Bi de AAC ses kodeğiniz varsa onu kapatarak da tasarruf edebilirsiniz belki? (Daha temiz ve kaliteli ses için ama enerji tüketimi bi tıkcık fazla) Müzik gibi bass isteyen şeyler dinlemiyorsanız SBC'ye almanız iyi olur. Geliştirici ayarlarından yapılıyor yapmak isterim ama kaybolurum derseniz adım adım anlatmaya çalışabilirim
yusufagcadag
Active Level 5
Galaxy S
Malesef YouTube müzikte yok bu videolar. Fatih Altaylı'nın videoları veya kişisel gelişim videoları, gündem videoları falan bunlar YouTube müzikte olmaz 😂 Her zaman böyle şarj tüketimi olmuyor. Yani bir sorun var ama anlayabildigim bir şey değil. AAC falan gibi kodekle ilgili bir mevzu da değil, öyle bir ayar öyle bir secenek mevcut değil ne telefonda ne YouTube uygulamasında. Resmi Youtube uygulamasında ekran kapalıyken de videonun sesini dinlemeye devam edebilmeyi sağlayan özellik, ekran kapalıyken video işlenmesine sebep olacak bir işlem gücü harcamaya neden olmaz. Bunu yapan yazılımcı onu düşünmüştür zira. Güç tasarrufu açtığımda da hiçbir şey değişmiyor malesef denedim. YouTube izinlerini kontrol ettim, bir çok şeyi denedim ama malesef çözemedim. Bir de burada sorayım dedim sonunda ve buradayız.
Kaptan2702
Active Level 4
Galaxy S
Valla ordan sıkıntı yapmaz evet ama oralardan tasarruf edebilir diye düşündüm. AAC özelliği geliştirici modunu açıp kulaklığı bağlamadan gözükmez
Kaptan2702
Active Level 4
Galaxy S
Eğer sıkıntı yt'ye has bişeyse Yt yerine dosyalardan açsanız olmaz mı benim arkaplanda çalıyo videoları o şekilde
0 Likes
yusufagcadag
Active Level 5
Galaxy S
YouTube has bir durum bu evet. Ancak YouTubeden video indiriyorum dediysem bu spotifyden müzik indirmek gibi bir şey. İndirilen içeriklere sadece YouTube resmi uygulaması üzerinden erişebiliyosun. Haricen erişip de dosyalardan falan açmam söz konusu değil. 😄 Ayrıca dosyalardan video açınca arka planda çalışmıyor sanırım hiç öyle bir ihtiyacim olmadığı için denemedim bilmiyorum da. Ama çalışsa da hiçbir işime yaramaz zaten.
Kaptan2702
Active Level 4
Galaxy S
Vay vay hem cihazında yer tutuyo hem de açtırmıyo mu o da k.azık o zaman hocam ne diyim valla 😅
0 Likes