cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Telefonuma virüs mü bulaştı?

(Topic created on: 07-29-2023 04:20 AM)
185 Views
mustafa333
Beginner Level 2
Options
Galaxy S

Merhaba, 1 hafta önce telefonuma aniden Google onay SMS'i geldi, Ben de telefonuma bilgisayardan format attım ve şifreyi değiştirdim. Lakin bu olay olmadan önce bilgisayara da virüs bulaşmış. Bunu odin ile telefonuma stock rom yükledikten sonra öğrendim. Bu sabah baktığımda Google hesabıma yeniden giriş yapılmış ama bu sefer Microsoft Auth engel olmuş. Kaspersky, Mbam, Avast, Bitdefender gibi antivirüsler ile cihazımı taradım ve sonuçlarda herhangi bir virüs veya kötü amaçlı yazılım tespit edilmedi. 

4 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Knk ben 5 aylık bir telefona 100 den fazla orijinal stok rom attım cihaz kasıyor knk sorunum yazılımsal mi anakarttan mi bilmiyorum benimki virüsden olmaz 50 kere Hard reset 50 kere Fabrika Ayarları 100 den fazla orijinal stok rom telefon numarası değişikliği gmail değişikliği yok yok yok düzelmiyor kral casus yazılım yüklemedim virüs falan da görünmüyor sen yazilimdan anlıyor gibisin knk cihazdaki orjinal yazılımı silip yeni yazilim kurabilirmiyiz knox sayacı artmadab bu arada üstüne üstüne yazilim atmak yerine içindeki yazılımı silip yeniden kurmak mümkünmüş ana kart malum telefonun yarisi kadar para
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Sorununun ile ilgili PC virüs dolu ama görünmüyor knk eyer önemli bir şifre bilgin yoksa uğraşma 😂
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
Buradaki seçenekleri mümkün olduğunca doldurun. Ben ekstra güvenlik için Authenticator ve güvenlik anahtarı kullanmanızı tavsiye ederim. Yedek kodlar ise birisi bütün bu önlemleri aşıp hesabı ele geçirirse veya hesabınıza başka bir şekilde erişimi kaybederseniz hayat kurtarıcı olabilir. Sıradan kişiler için gerekli değil ama isterseniz Gelişmiş Koruma Programı'na kaydolabilirsiniz. O size ağır gelirse Gelişmiş Güvenli Tarama'yı açabilirsiniz.Screenshot_20230729_002055_Google Play services.jpgScreenshot_20230729_002141_Google Play services.jpgScreenshot_20230729_002844_Google Play services.jpg
Solution
Çoruh
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba  mustafa333 ,

Güvenlik kontrolü için; Ayarlar > Cihaz Bakımı > Güvenlik  > Telefonu tara menüsünü kullanarak cihazınızda virüs taraması yapabilirsiniz. 

Yaşanılan durumun devam etmesi halinde  uzaktan erişim ile kontrol edilmesi gerekebilir. Uzaktan erişim işlemi için aşağıdaki link üzerinde bulunan yönergeleri takip edebilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/remoteservice/

Teşekkürler.
MOD