cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung sesli giriş

(Topic created on: 06-13-2020 04:36 PM)
37835 Views
malibay
Active Level 1
Options
Galaxy S

Merhabalar,

Samsung Galaxy S9+ cihazımda klavyedeki mikrofon simgesi yok oldu, yani sesten yazıya özelliği kayboldu bir anda.

Normalde yakın zamanda kulkandığım bir özellikti.

Şu adımları izledim ve orada öyle bir seçenek yok ekte görselde belirttiğim gibi.

Ayarlar > Genel yönetim > Dil ve Giriş > Ekran Klavyesi > Klavyeleri Yönet > Samsung Sesli Giriş 

Ama bende böyle bir seçenek yok.

image

Yardımlarınızı bekliyorum.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000005
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba malibay,

Ben Siyah, Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle, böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm.

Durumun, uzaktan erişim ile kontrol edilmesi gerekiyor. Uzaktan erişim işlemi için aşağıdaki link üzerinde bulunan yönergeleri takip edebilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/remoteservice/

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

12 Comments
ʙᴏʟᴛ
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba ben Bolt!

Bildiğim kadarıyla sesten yazıya olması için "Google sesle yazma" aktif olması gerekiyor. Samsung klavye türkçe sesli komutu desteklemiyor.
0 Likes
malibay
Active Level 1
Galaxy S
google sesle yazma seçeneği yok bendeki ekran görüntüsünden bakabilirsiniz
0 Likes
ʙᴏʟᴛ
Expert Level 5
Galaxy S
Google 'yi devre dışı bıraktıysanız. gözükmez. Ekstradan "Gboard" indirip de deneyebilirsin. Google devre dışı değil ise devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmeyi dene. Diyebileceğim daha fazla birşey maalesef yok.

Diğer kullanıcıların bildikleri varsa onlarda size yardımcı olacaktır.
0 Likes
enteIferidun
Expert Level 5
Galaxy S
Genel yönetim > Sıfırla > Fabrika ayarlarına dön ayarı ile ayarlarınızı sıfırlamayı dener misiniz?
0 Likes
enteIferidun
Expert Level 5
Galaxy S
Uygulama ve verileriniz gitmeyecek.
malibay
Active Level 1
Galaxy S
Bütün ayarların sıfırladım bari düzelseydi... şimdi her şeyi geri ayarla

google gboard a yönlendiriyor ama google sesli yazma diye bir şey yok
0 Likes
enteIferidun
Expert Level 5
Galaxy S
Dil ve Giriş > Ekran Klavyesi > Samsung Klavye > Varsayılan ayarlara sıfırla ayarını uygulayabilir misiniz?
enteIferidun
Expert Level 5
Galaxy S
Eğer hala işe yaramadı ise Uygulanalar > Üç Nokta > Sistem Uygulamalarını Göster ayarına bastıktan sonra Samsung sesle giriş uygulamasını bulup devre dışı olup olmadığından emin olabilir misiniz?
enteIferidun
Expert Level 5
Galaxy S
Ayrıca Samsung sesle giriş uygulaması Türkçe'yi desteklemiyor. Bunun yerine Play Store'dan Gboard uygulamasını indirebilirsiniz. Bu uygulamayı varsayılan klavyeniz olarak seçtikten sonra herhangi bir şey yazarken mikrofon simgesine dokunarak sesli yazı yazabilirsiniz.