cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Niye Bixbyi Türkiye Pazarına Getirmiyor (Düşüncem)

(Topic created on: 10-11-2024 10:03 PM)
147 Views
ÇınarPoyrazCelal
Expert Level 5
Options
Galaxy S
Merhaba arkadaşlar,bixbynin türkiye pazarında destek görmesi yeni bir konu değil yani eski bir konu burada samsungun niye bixby türkçe desteğini getirmediğini anlamaya çalışacağız 

Tabiki düşüncelerinizi yorumlarda bekliyorum😄

image
Samsung Bixby (TizenTv)

Şimdi samsung bixbyi niye türkiye pazarı bu kadar önemsiyor (yani biz önemsiyoruz?)bunun birsürü nedenleri var tabiki işte nedenlerden bazıları
  • Geniş yelpaze (android,tizen,windows)ta kullanım desteği 
  • Cihaz üzerinde diğer asistanlara göre daha güçlü olması 
  •  yakında yapay zeka tabanlı olması(son zamanlardaki heyecanın nedeni bence bu)
  • Ve samsungun yapay zekayala birlikte türkçe dil desteğinin gelebilme olasılığı 
Evet,şimdi nedenlere baktığımıza neden bixbyi google asistanla veya geminiye göre daha fazla istediğimiz görüyoruz
Şimdi de düşündüğümüzde samsungun türkiyeye bixby getirmemesi için nir nefen yok gibi gözüküyor hem samsung türkiyede tizen ve android bixbysini de dağıtıyor sonuç olarak türkçe dil desteği yapmak herkesin işinde gider Mi🤔
NEDEN BİXBYE VEYA GALAXY "Aİ" A TÜRKÇE DESTEĞİ GELMİYOR

image
Bixby (TizenTV)
Birazcık daha derinlere girince nedenini anlıyoruz 
  • Ses (tts)bulmak kolay değil(Biliyorum samsugun kendisininki var ama kötü)
  • Tamamen kendine özgü türkçe çeviri tabanı yapmak hiç te kolay değil
  • Ve bizim sesimizi yazıya döken sistem yapmak ttsden de daha zor
Bu nedenlerden dolayı türkçe desteği bence verilmiyor
Peki gelecek mi🤔
Yani ben gelmemesini istemem yani gelmesini isterim,ama bir gelişme göremiyorum maalesef ağustos bitti eylül oldu o da bitti şimdi de ekim bitecek resmi kişilerden ses yok,umut yok
Yani sadece membersta destek gelecek denilip erteleniyor samsung newsroomda falan gelecek denilmiyor
Evet,unpackte gösterilmiş olabilir ama gösterildiyse niye bukadar geç kalındı ve kalınıyor anlamış değilim

Eğer samsung türkiye ceo su beni duyuyorsa(pek sanmıyorum ama)türkçe dil desteği yapmak türkiyedeki samsung potansiyelini güçlendirir

Sizin nasıl düşünceleriniz var arkdaşkar umarım beğenmişsinizdir😀

14 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bixby uygulamasına Türkçe dil desteği istiyoruz.
Diğer kişiler de yazsın benim Bu yazdığımın aynısını Belki daha çok dikkate alınır herkesin aynı şeyi istediğini gördükleri zaman.
Galaxy S
Öyle bisey yok kimse dikkate alınmaz burdan
Galaxy S
Umarım gelir ama olmayacak gibi😊
Galaxy S
Open ai chat gpt için turkce dil entegrasyonunu nasıl yaptıysa kralını samsung ta yapar ben sebebinin bu olduğunu düşünmüyorum
Galaxy S
OpenAi imternetten buldu türkçe verilerle yapay zekasını yaptı,samsungun bunu yapmasına zamanı yok zaten bunu da yapmazlar

Samsung birsürü işlerle uğraşıyor openai sadece onla uğraşıyor
ilkerd
Active Level 5
Galaxy S
Sanırsın tts i ve turkce dili samsung yapıyor. Hepsini gemini altyapısı ile kullandırıyor. Google in yaptigini bunlar rebranding yapıyor. Bir konuda haklısın sadece adamlar Türk insanını hiç umursamıyor.
Galaxy S
Googleın kendi tts lerini kullanacaklarını zannetmiyorum kendilerininki var ama kötü onu geliştirtirsinler bence

Google bedavaya vermez bence😀
ilkerd
Active Level 5
Galaxy S
Google a veri lazım. Bir süre daha o sebeple bedava olacak. Zaten planlarda bir süre sonra paralı olacak demelerinin sebebi o.
Galaxy S
Zaten googleın verisi var ki ,samsung cihazlarda da var örneğin galaxy ai da googleın kini kullanıyor paralı olacak yakında 😀

Samsungun kendi tts si var bence onu geliştirsinler