cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Galaxy Wave 2

(Topic created on: 6 hours ago)
30 Views
BerkeS24Plus
Active Level 7
Options
Galaxy S

Bilenler bilir, zamanında Samsung'un ilk çıkarttığı dokunmatik modellerden birisiydi. Ben kullandım, kasası metaldi, gece moru rengindeydi ve baklava şeklinde bir arka kamera tasarımı bulunuyordu. Hatırlayan kullanan var mı bu efsaneyi :)

image
Galaxy Wave 2, Vikipedi.

18 Comments
yusufagcadag
Active Level 4
Galaxy S
Hatırlıyorum, HD video çekebiliyordu sanırım ve ekranı da HD çözünürlüklü olduğu için o dönemlerde piyasada çokça bulunan Nokia 5800 Xpress Music model cihaz vardı bende ve gerek ekran, gerek kamera konusunda ve özellikle video performansı konusunda fersah fersah ilerdeydi ve o zamanlar daha yeni çıkmış olan touchwiz arayüzünü Symbian OS olan bizim 5800 cihazlarına portlamaya çok uğraşıyorduk. Çok güzel zamanlardı ya. Aşırı keyif alırdık bu CFW denirdi yani Custom Firmware kurmaktan ve onu modlamaktan falan. Yine o dönemlerde aldığım N8 cihazım hala sorunsuz çalışıyor ve çekmecemde duruyor. Hâlâ zamanında yüklemiş olduğum CFW yüklü bir şekilde. 2010'lara gittim geldim ya :)
BerkeS24Plus
Active Level 7
Galaxy S
Daha henüz mobil sektörün yepyeni doğduğu zamanlardı. Nokia'nın çöküşü travma gibi oldu bir nesilde 😂
yusufagcadag
Active Level 4
Galaxy S
Aaaah ah kardeşim keşke Nokia Intel işbirliği ile geliştirdiği o Maemo işletim sistemini temel alan yepyeni Meego işletim sistemi ile devam etseydi. 2010'ların başında çıkmış olan o işletim sistemi o kadar mükemmeldi ki, abartısız söylüyorum hâlâ bence o sisteme hâlâ alternatif bir işletim sistemi yok. O kadar mükemmel bir sistemdi ki, tek cihazda çıkıp bir kere büyük güncelleme aldı ve devamı da gelmedi çok üzülmüştüm. Cihazın donanımı yetersizdi ve hâliyle cihaz performans olarak zayıftı. Ancak cihaz tasarımı olsun, işletim sistemi tasarımı olsun, gesture komutları olsun hâlâ emsal bir cihaz yok. Düşün, açık uygulamalar sekmesindeki uygulamalar canlı olarak çalışıyordu. Bir sayfayı kaydirirken arka plana atıp açık uygulamalar sekmesine geldiğinde o küçük önizleme kısmında o listenin hâlâ kaymaya devam ettiğini, oyuna girdiğinde pause yapmadan arka plana attığında ve açık uygulamalar sekmesine geldiğinde o liste eğer hâlâ kayıyorsa onun kaydığını ve o oyunun da sesiyle birlikte hâlâ aktif bir şekilde çalışmaya devam ettiğini görebilirdin. Bildirim sayfası, oraya widget ekleme gibi özellikler hâlâ androidde ve iosta yokken o cihazda vardı. Zaten widget ve yukarıdan aşağıya kaydirilan bildirim çubuğu olayı da Maemo işletim sisteminden araklanma. O dönemde bile bu cihazlarda Nokia'nın şuan samsunglarin en dolusunda bile sunulamayacak kadar fazla kişiselleştirme seçenekleri ile sunuluyordu. Aaaah ah çook yeni şeyler gördüğümüz heyecanlı günlerdi. Düşün o n9'a aynı anda Maemo, Meego, android, sailfish os kurulup açılış ekranında seçim yaparak girebiliyordun cihaz farklı işletim sistemleriyle aynı anda çalışabiliyordu. Neler neler. Dedim ya emsali yok daha o sistemin. Ama geliştirilmedi işte.
BerkeS24Plus
Active Level 7
Galaxy S
Resmen ağır çuvalladılar. Ben daha o zamanlar biraz yaşça küçüktüm henüz o döneme denk gelmedim ama az çok hatırlıyorum, Nokia almak bir ayrıcalıktı. O dönemin iPhone'u gibiydi resmen. Bugün bütün markalara ders oldu bu. Teknoloji tarihindeki en büyük derslerden biri hem de.
yusufagcadag
Active Level 4
Galaxy S
Kesinlikle katılıyorum. Ama iş bu ki ne yaparsan yap sektör ya tek ya da iki işletim sisteminden fazlasını kabul etmiyor. Pclerde de aynı durum geçerli. Mac ve Windows. Linux de var tamam ama 3-5 meraklısı hariç aktif kullanan yok. Çünkü uygulama geliştirme mevzusu, çok uygulama olmazsa tercih edilmeme mevzusu falan filan böyle faktörler var. O yüzden Bada, tizen ve Meego işletim sistemi gibi sistemler uygulama geliştiricileri tarafından küçük pazar diye ciddiye alınmıyor ve sonuç da ortada zaten. Nokia en büyük hatayi uygulama marketini doğru yönetememekle yapti.
RockCharT
Active Level 7
Galaxy S
Multiloader ile yazılım atardık ben en çok kullandığım uygulamaları ROM a eklemiştim atınca oto geliyordu.
BerkeS24Plus
Active Level 7
Galaxy S
Harikaymış 😁
Galaxy S
Hocam Samsung'da yok bu cihaz siz nerden buldunuz
0 Likes
Yavuz_S23
Expert Level 2
Galaxy S
Bende vardı zamanında. Bada işletim sistemi vardı. Gayet güzel bir cihazdı.
0 Likes