cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy S24 Ultra pil ömrü kısa

(Topic created on: 08-28-2024 03:42 AM)
476 Views
_Starixx
Active Level 3
Options
Galaxy S

Merhaba,

Samsung Galaxy S24 Ultra cep telefonumun pil ömrüyle ilgili bir sorun yaşıyorum. Telefonun ekran açık süresi 6 ila 8 saat anca dayanıyor ve telefonu ağır bir iş için de kullanmıyorum. Sadece 2-3 saat sosyal medya, biraz mesajlaşma ve birkaç dakika kamera kullanımı yapıyorum. Telefona 4-5 aydır sahibim ve bazı kullanıcılar telefon bataryasının "öğrenme" aşaması olduğunu söyledikleri için biraz bekledim ancak iyileşmeyince telefonu sıfırladım. Bir ay, bir buçuk ay daha bekledim batarya öğrenme aşaması geçmesi için ancak pil ömrü hala kısa kalıyor. Bazıları 2 gün bile kullanabiliyorken benim kullanamamam can sıkıcı bir durum.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Eflatun
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba _Starixx,

Samsung Members uygulaması içerisinden "Destek > Tanılama > Pil Durumu" bölümünden test ettiğinizde, donanımsal bir sorun gözükmüyorsa, inceleme yapabilmemiz için Samsung Members uygulaması üzerinden hata ile ilgili raporunu ve sistem verilerinizi göndermenizi rica ederiz. Ekibimiz, cihazınızın durumunu kontrol ederek, uygulama üzerinden size geri dönüş yapacaktır. Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu gönderebilmek için, aşağıda bulunan linkteki adımları takip edebilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-to-use-the-samsung-members-app/

Ayrıca pil tüketimini azaltmak için;

• Cihaz bakımı özelliğini kullanarak cihazı optimize edin. 
• Cihazı kullanmadığınızda, Güç tuşuna basarak ekranı kapatın. 
• Güç tasarrufu modunu etkinleştirin. 
• Gereksiz uygulamaları kapatın. 
• Kullanmadığınızda Bluetooth ve GPRS (Konum) özelliğini devre dışı bırakın.
 • Kullanmadığınızda Wi-Fi özelliğini devre dışı bırakın. 
• Senkronize edilmesi gereken uygulamaların otomatik senkronizasyonunu devre dışı bırakın. 
• Arka ışık süresini azaltın. 
• Ekran parlaklığını azaltın veya otomatik ayarlayabilirsiniz.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
24 Comments
Siberizm
Active Level 4
Galaxy S
Süre normal gözüküyor. 2 3 saatlik sosyal medya kullanımı %25 gibi bir değere tekabül eder. Üzerine video eklenirse %40'a kadar çıkabilir
_Starixx
Active Level 3
Galaxy S
Uygulamaya girdiğimde 1 saat 30 dakika TikTok kullandığımı ve pil kullanımının %6 olduğunu gördüm. Ancak diğer uygulamaların pil kullanımını topladığımda, azalan pil miktarım kadar bir oran elde edemedim. Diğer uygulamalar toplamda yalnızca %20 civarında bir oran kullanmış gibi görünüyor, ancak şarjım yaklaşık %60 oranında azalıyor
0 Likes
Siberizm
Active Level 4
Galaxy S
Pekala cihazı aldığınız gibi kullanıyorsanız cihazı sıfırlamayı deneyin. İşlemcinizin gücünü de göz ardı etmemek gerekli. Bildirimler de büyük etkendir
_Starixx
Active Level 3
Galaxy S
Cihazı sıfırladığımı söylemiştim ama yine de düzelmedi 1.5 ay oldu.
0 Likes
Siberizm
Active Level 4
Galaxy S
Diğer etkenler baş gösteriyor o zaman hocam. İşlemci gücü, bildirimler vs. Sıcak hava ve ısınmış cihazda buna etki eder. Yine işlemciden kaynaklı ısınma meydana gelir ve cihaz kendini soğutmaya çalışırken pil ömrü yer
Teksam
Active Level 7
Galaxy S
Merhaba hayırlı geceler,
2 gün pil ömrüne sahip olabilmeniz için güç tasarruf modunda kullanmanız gerekir bunun dışında gün içerisinde sosyal medya kullanma biçiminize göre de pil kullanımı değişebilir. S serisi telefonlarında genel olarak pil ömrü 6 8 saati aşamıyor ekran yenileme oranları ve ekran teknolojisinden kaynaklı olarak. Teknik bir soruna da sahip olmanız olasıklar dahilinde, sahip olduğunu düşünüyorsanız değişim talebinde bulunabilirsiniz.
Teksam
Active Level 7
Galaxy S
Ek olarak @Siberizm in de belirttiği üzere 5000 mah bataryanın snapdragon gen 3 işlemcisiyle sunulduğunu unutmamalıyız
_Starixx
Active Level 3
Galaxy S
Güç tasarrufu modunda bile 1 gün çıkaracağını sanmıyorum. 1 günü çıkarırsa cihaz sorunum olmayacak ama yoğun kullanımda 4-5 saat zor dayanıyor. İnternette bayağı dolaştım araştırma yaptım ve bazı kişiler yoğun kullanımda bile bir günü çıkartabiliyorlar. Sebebini anlayamadım cihazda sorun olabilir mi diye düşünmeye başladım.
Teksam
Active Level 7
Galaxy S
Evet cihazınızda yukarıda belirttiğim gibi sorun olabilir, değişim talebinde bulunabilirsiniz
0 Likes