Original topic:

Samsung Account 2FA Mesaj gönderim sorunu , Setup ve Sign İn, Kurtarma bilgisi güncelleme Blokajı

(Topic created on: 06-17-2025 02:24 AM)
126 Views
Umut_Y
Beginner Level 3
Options
Galaxy S

aşağıda yaşadığım sorunu ve kullanılabilirlik açısından eleştirimi görebilirsiniz. Moderatörlerden ve yetkili kişilerden cevap alabilirsem çok sevinirim.

yeni bir GalaxyS25 Ultra aldım ve telefonu kurar iken hali hazırda mevcut (başka bir eski cihazımda da tanımlı) hesabımda, 2FA açık olduğu için kurulum ara yüzünde telefon numaramı girmem istendi. telefon numaramı girip birkaç defa sms gönder girişimim sonuçsuz kaldı.(önemli not: sms hafızam dolu değil o an başkasının gönderdiği smsleri alabildiğimi kontrol ettim). 

Sistem beni çağrı  ile sürecine yönlendirdi ancak gelen çağrıdaki kodların ifade hızı o kadar hızlı  ve yeniden dinle özelliği yok ki yetişemedim ve çağrı otomatik olarak kapandı yeniden dinleyemedim)

Şanslıyım ki hesabıma back up codes tanımlamıştım ve telefonun kurulumunu gerçekleştirdim. Ancak eş zamanlı browser üzerinden samsung accountuma giriş denemelerim "çok fazla deneme, birkaç saat içerisinde tekrar deneyin" şeklinde cevapsız kalıyordu.

Daha sonra eski hesaplarla ilişkilendirilmiş olabilecek  verilerin yeni cihazıma taşınma olasılığını ortadan kaldırmak için, henüz kurmuş olduğum  yeni telefonumdan google ve samsung accountlarımı başarılı bir şekilde kaldırdım telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm. yeni google ve samsung accountlar yarattım. 

Yeni samsung accountu yaratır iken kurtarma e postasını başarılı bir şekilde belirleyebiliyorum ancak eski samsung accountumda tanımlı numaralardan biri olan numara ile yeni samsung accountuma  kurtarma telefonunu tanımlamaya çalıştığım zaman 

Mesaj ve sesli arama doğrulaması engellendi Birçok kez doğrulama girişiminde bulunulduğundan hesabınız için metin ve sesli arama doğrulaması engellendi. Birkaç saat sonra tekrar deneyin. şeklinde hata alıyorum.

Hesap erişimini güvenli tutabilmek adına yapıldığını anlayabiliyorum ancak

1) Gelen hata mesajı net değil ve kullanıcıyı yeterince bilgilendirmiyor. Ben bu yazıyı yazar iken ilk defa birkaç saat sonra tekrar deneyin mesajını gördüğüm andan itibaren  8 saat geçti. 2 defa samsung canlı sohbet ile görüştüm. Ne hala birisi geri dönüş yaptı nede sistem bana yeni sms gönderebilir hale geldi.

2) Her kod gönderiminin servis sağlayıcı için maliyet olduğunu anlayabiliyorum ancak bu durumu minimize etmek için kullanıcının bilgisi dailinde olmayan bir sınır koymak yerine bari recaptcha ile zorlaştırılsaydı daha faydalı olmaz mıydı?

İhtiyaçlarım

Yeni telefonuma yeni samsung account ile kurulumu bir an önce tamamlamam gerekli.

Eski samsung accountumdaki back up code lar sınırlı bir an önce eski samsung accountumun da 2fa kod alabilir hale gelmesi gerekli.

Sorularım.

* Mevcut durumda bana ne önerebilirsiniz?

* 1 telefon  numarası yalnızca tek bir samsung account ile mi ilişkilendirilebilir( Samsung account A ile X ve Y telefon numaralrı mevcutta ilişkili. Samsung Account B için X i eklemeye çalışıyorum ve sistem kod mesajı atmıyor)

* Sistem bir numaraya kaç saatlik periyotta en fazla kaç mesaj atıyor? (Bir kullanıcı 24 saate kaç defa login logout olabilir?)

1 Comment
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Dostum bu çok uzundu... Sorulara cevap vermekle yetinmeliyim

1 telefon numarası yalnızca tek bir Samsung Account ile mi ilişkilendirilebilir?

- Tek bir telefon numarası genellikle birden fazla Samsung hesabıyla kurtarma numarası veya 2FA için ilişkilendirilebilir. Ancak, aynı anda birden fazla hesapta bir numaranın birincil doğrulama yöntemi olarak yoğun bir şekilde kullanılması veya ardışık başarısız denemeler, sistem tarafından spam veya kötü niyetli aktivite olarak algılanabilir. Bu da sizin yaşadığınız gibi geçici engellemelerle sonuçlanabilir. Sizin durumunuzda, eski hesabınızla ilişkili olan numaranızı yeni hesabınıza eklemeye çalışırken alınan hata da bu "çok fazla deneme" kısıtlamasından kaynaklanıyor gibi görünüyor.

2 Sistem bir numaraya kaç saatlik periyotta en fazla kaç mesaj atıyor?

- Samsung gibi şirketler bu tür güvenlik sınırlarını halka açık olarak paylaşmazlar. Bu bilgiler, sistemlerinin kötüye kullanılmasını önlemek için gizli tutulur. Ancak genel olarak, bu tür sistemler belirli bir IP adresinden, telefon numarasından veya hesaptan kısa bir süre içinde yapılan ardışık deneme sayısını sınırlar. Bu süre genellikle birkaç saatten 24 saate kadar değişebilir. Yoğun giriş/çıkış veya kod talepleri, sistem tarafından anormal davranış olarak işaretlenebilir ve geçici kilitlenmelere yol açabilir. Recaptcha gibi yöntemler, bu tür durumların önüne geçmek için iyi bir alternatif olabilir, eleştirinizde haklısınız.
Umarım bu bilgiler ve öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Lütfen Samsung müşteri hizmetleriyle iletişime geçmekten çekinmeyin ve sorununuzun çözümü için ısrarcı olun.