cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S25 ULTRA Şarj Sorunu

(Topic created on: 02-22-2025 09:39 PM)
513 Views
mertcann
Active Level 3
Options
Galaxy S

Herkese selamlar, yaklaşık 1 aydır S25 Ultra kullanmaktayım. Samsung'un orjinal 45W adaptör ve 5A 1.8 metre kablosunu kullanıyorum. Pil sağlığını korumak için ilk şarjdan beri pil koruması ayarını %90 da kullanıyorum ve şarjım %10 seviyelerine geldiğinde şarja takıyorum, fakat adaptörü prize takıp sonra telefonu şarja taktığımda herşey normal görünüyor, süper hızlı şarj cihazı 2.0 bağlandı, 40 küsür dk sonra tam dolu yazıyor bunlarda hiçbir sorun yok. ***Lakin cihaz kablo takılı olmasına rağmen şarj etmeyi bırakıyor ve kendini otomatik tekrar şarj ediyor bırakıyor tekrar oluyor. Bunu bi 3-4 kere yaptığı için çıkarıyorum kabloyu 10 saniye kadar bekleyip tekrar takıyorum ve düzeliyor ama bu dediğim olayı tamamen kendi kafasına göre bazen 3-4 şarjda bir bazen 2 şarj üst üste yapmakta.***

Diğer forumlarda bazı arkadaşlar S25 Ultra ve S25 Plus da şarjın çok yavaş olmasından süper hızlı şarja geçmediğinden falan bahsetmiş ama benim pil konusunda yaşadığım tek sıkıntı bu. Uzun vadede pil sağlığına zarar verir mi bilemiyorum belki yazılımsal bir hatadır ya da telefon veya adaptörde bir problem vardır anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

Not: Bu zamana kadar hiçbir telefonumu şarjda kullanmadım ve tam dolmadan tak çıkar yapmadım.
6 Comments
Er3n
Active Level 7
Galaxy S
Knk bende çok hızlı bitiyor ya
0 Likes
mertcann
Active Level 3
Galaxy S
benim kullanımım bu şekilde şarj konusunda S25 Ultra beni yeterince memnun ediyor zaten 40 dk civarında tekrar şarj olması bence yeterli 1740252893121.jpg1740252893131.jpg
mertcann
Active Level 3
Galaxy S
ekran ayarların yüksek olması da pil tüketimini arttırıyor benim 120hz FHD+ telefonda fazla dizi film izleyen biri değilim ekran parlaklığında otomatikte olursa ve karanlık mod açık olursa daha uzun süre kullanabilirsin 😊
0 Likes
Gürkan_Krt
Active Level 7
Galaxy S
Sorunun çözümünu 3A kablo kullanarak çözeceğinizi açıkladı yetkililer. Ya da hızlı sarji kapatmanizi tavsiye ediyorlar.
mertcann
Active Level 3
Galaxy S
O zaman sonraki şarjda 3A deneyeceğim teşekkür ederim.
0 Likes
Gürkan_Krt
Active Level 7
Galaxy S
Rica ederim ilk güncelleme ile çözülecektir denilmis. Siz yine de bir süre 3A ya da hızlı şarj kapalı kullanın. Gelişmeleri takip ederseniz sonra normale dönersiniz.