cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24U GÜN IŞIĞINDA, 1X KAMERA PERFORMANSI ve 4k 120FPS Sorunu

(Topic created on: 11-03-2024 10:01 AM)
127 Views
Axlkx1
Active Level 4
Options
Galaxy S

1-) S24 ULTRA gün ışığı olan ortamda, manzara resimlerini pozlamayı ayarlama konusunda ve NET fotoğraf çekme konusunda 7-8 sene öncenin amiral gemilerinden bile kötü çekiyor. 1x te çektiğimiz fotoğrafı (evlerle veya ağaçlarla dolu bir manzarayı) galeride açıp el ile büyüttüğümüzde gerçekten hayal kırıklığına uğratıyor insanı. Ne ışığı doğru ayarlayabiliyo, ne renk tonunu ne de netliği. 

2-)Aydınlık bir dış ortamda nir manzarayı 4k 60Fps çekersek ,ışığı ayarlama ve gerçekçi görüntü konusunda beni memnun etmeyince, ben de provideo modunda 4k 120Fps(ağır çekimden bahsetmiyorum) video çekerek bu sorunu aşmaya çalışıyorum(İSTEDİĞİM GERÇEKÇİ GÖRÜNTÜYÜ ,OTOMATİK MODA GÖRE DAHA İYİ VERİYOR). AMA bu modda 2 sorun ile karşılaşıyorum: 
2.1-) Çekim yapma anında ekran, otomatik moda göre daha karanlık görünüyor. Kİ bence bir telefonun çekim anında ekranda görmekte olduğunuz görüntüsü ne kadar parlaksa o kadar iyi hissettiriyor insanı, yani ne çekiyorsanız onu, o an ekranda da mümkün olduğunca parlak ve canlı görmek daha iyi bence.
2.2-) 4K 120FPS modunda çektiğim videoyu izlerken, videodaki görüntü YAMULUYORmuş gibi ,görüntü de zıplama ,takılma gibi garip bi şey oluyor. Acaba bu modda video sabitleme falan mı çalışmıyor,yoksa donanımsal bir sorun mu var? PROVİDEO modunu açıp 4k120Fps video çekip(telefon sabit değilken, yani mesela yürürken sağı solu çekmek gibi) aynı sorunu yaşayanlar bilgi verebilir mi bana,rica etsem.
2 Comments
UgurKor
Active Level 4
Galaxy S
Bunlar samsungların rutin sorunları. Uzun uzun açıklamışsınız ama çözümü yok. Benimde farkettiğim sorunlar ama sizin telefonunuza özel değil.
0 Likes
Axlkx1
Active Level 4
Galaxy S
Belki toplu bir farkındalık oluşturursak ,şirketin dikkatini çekebiliriz diye düşünmüştüm. Neyse anladığım kadarıyla yaptık bi hata ,aldık bir kere.
0 Likes