cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 ultra one ui 7

(Topic created on: 2 weeks ago)
79 Views
karaaslanakif
Active Level 5
Options
Galaxy S

Selamlar samsung kullananlar topluluğu tabi yaklaşık 1 yıldır s24 ultra kullanıyorum malum bu son günlerdeki güncelleme mevzusundan ötürü benim de sizlerin arasındaki bir çok insan gibi bir sitem ve muzdariplik durumu söz konusu.dün bir telefoncu arkadaşımdan 16 pro max istedim o an elinde olmadığı için 16 pro verdi ve tüm gece her şeyi yüklemek kaydıyla 16 proyu kullandım

Açıkçası kullanımdan sonraki sonuç arkadaşı aradım ve neredeysen söyle sana telefonunu geri vereyim dedim yani adeta kaçtım Yani güncelleme gelmeyecek de olsa geri dahi gidecek de olsa yine koşa koşa geri iade eder s 24 ultrayı kullanmaya devam ederim.bu arada iphone 2g 3g 4s 5s 6 plus 7 plus 8 plus x xs xs max 11 pro max 12 pro max 13 pro max 14 pro max 15 pro max telefonların tamamını uzun süreli kullanan hepsini de ekosistemini de sistemini de çok iyi bilen biriyim.ancak s24 ultranın kullanım kolaylığı ve tüm özellikleriyle verdiği özgürlük ve geniş pratik ele yatkın leb demeden leblebiyi anlayan duruşuyla anladım ki yok abi telefon budur.bu arada iphonu kötülemiyorum o da gayet güzel hem de çok iyi cihazlar ve telefonarı var mesele marka falan değil mesele sunduğu kullanım kolaylık avantajları ve günlük hayata pratik bir şekilde dokunması dolayısıyla evet güncelleme meselesi can sıkıcı ve eleştiriyorum ancak iphondan aşına olmama rağmen koşarak geri kaçtım bu fikirlerimi paylaşmak istedim hayırlı günler herkese 
7 Comments
Ecrịn
Expert Level 2
Galaxy S
Yazılım konusunda çok geri kaldı. Zamanında her konuda IOS kadar iyi yazılım yoktu ama şimdi birkaç nokta hariç samsung Daha iyi yazılım sunuyor. Üstelik son zamanlarda Androidden farklı altyapı kullanmaya çalışıyor(güncellemenşn geç gelme sebeplerinden biri) o yüzden yakında android'in kronik sorunlarını da hissedeceğimizi sanmıyorum
Axlkx1
Active Level 6
Galaxy S
Geçen iphone 16 pro nun kameradında 4k 60 fps açtım ya nında da s24u yı açtım. S24 ultra iphone 16 pro nun yanında KAMERA açıdından oyuncak gibi kalıyor. İphone, daha ayfınlık bir görüntü veriyor, renkleri daha doğru veriyor....

Yani KAMERA isteyen iphone a,
Özgürlük isteyen Samsung a yönelebilir.

S24 ultra da iki şikayetçi olfuğum konu var:
Kamera(satır satır yazarım. O kadar çok saçmalıklar mevcutki kamerada, artık yazmaktan yoruldum)
Ekran parlaklığı(adaptif parlaklık seçeneğini sevmiyorum. Adağtif parlaklığı açmazsam, güneş altındaki parlaklığı hiç tatmin edici değil(s23u daha tatmin ediciydi) AYRICA, bakın burası çok önemli, GÖRÜNTÜLERİ yeterince parlak vermiyor. Şöyle açıklayayım: Tek renk içeren bir şeyi parlak veriyor ama çok ren içeren bir görüntüyü GALERİDE veya İNSTAGRAMDA izlerken ekran parlaklığı yeterince yüksekmiş gibi hissetmiyorum
0 Likes
karaaslanakif
Active Level 5
Galaxy S
Ulusal ve uluslararası sayısını bilmediğim 100 lerce teknoloji editörü izliyorum ve yaptıkları kıyaslmaları izliyorum iphone açık ve tek önde olduğu konu video çekimi olarak önce planda çıkıyor yaptıkları kıyaslama oylama vesaire işlerde tüm konularda kafa kafaya şartlar ve ortam gereği bazen her iki cihaz da birbirini geçiyor video hariç dünyanın en önemli editörlerin yaptıkları kollektif bir videoda ekosistem ve editörlük gereği mesleki açıdan birinici tercih iphone ikinci tercih s24 ultra oldu geçen sene ki şuan 16 nın muadili veya karşılığı değil ona rağmen aradaki farkı bende bizzat test ettim iphonun s24 ultrayı 100 metrelik yarışta bir iki metre geride bıraktığı bir iki konu varsa veya s 24 ultranın yapamadığı bir iki şeyi varsa iphonun s 24 ultranjn yapamadığı en az 15 30 şeyi vardır ki birinin fiyatı 90 civarı birinin fiyatı 50 55 arası bu kadar fiyat farkı için wuawww denilecek vay be denilecek bi konu bile o fiyat farkına rağmen yok diye görüyorum tabi ki düşünce ve tercih göreceli olarak kişiden kişiye değişir ancak resmi ve gerçek olan verilere de bakmak lazım fotoda aynı kafa kafaya giden bi sonuç tek üstünlük videoda eğer profesyonel bi yayın hayatın yoksa o bile gözde görünmez diye düşünüyorum saygılar
0 Likes
Axlkx1
Active Level 6
Galaxy S
İphone u fotoğrafta denemedim ama s24 ultranın fotoğraf performansı PREMİUM olmaktan çok uzak. Ne ışık dengesini ayarlayabiliyor ne renk foğruluğunu ne de NETLİği.
Ben manzara fotoğrafları çekmeyi seven biriyim. Ve beni bu konuda hiç memnun etmiyor. Renkler doğru değil, fotoğraflarda bir PUSLULUK hissi mevcut, Netlik konusu sorun, gölgeler fazla gölge , aydınlık yerler pasparlak ve netsiz, bir de FOTOĞRAFI işleyip çocuk kandırmaya çalışıyor.
0 Likes
karaaslanakif
Active Level 5
Galaxy S
Ayrıca bu özgürlük meselesi bahsettiğim android ekosistemin özgürlüğü değil telefon elindeyken istediğin için tek dokunuş yeterli mesela çok basit bir örnek s24 ultrada youtuba giriyorum bi videoya tıklıyorum ardından onun altında çıkan diğer bi videoya tıklıyorum ardından onunda altında dikkatimi çeken bi videoya tıklıyorum tek tek parmak hareketliliği ile bi önceki bi önceki bi önceki sayfaya tek tek gidiyor iphone da yok abi bu ara ki bulasın parmağını yukarı yetiştir veya ikinci elini cebinden çıkar yıkarı geç yani bunun gibi onlarca şeyler var telefonu yukarı kaldırarak telefona cevap verebiliyorum ya kalemi çıkarış uzaktan dokunmadan ekrandaki texti büyütüp inceleyebilir veya anında çevirir veya Fransa'daki bi insanla bi iş için telefonla arayarak **bleep** spontane karışıklı olarak çeviri yapabiliyorum hangi birini sayim bu özgürlük meselesi değil 100 bin tl lik cihaz daha sayamadığım bu tirllerin 20 de birini yapsın yeter o anlamda diyorum kullanım kolaylığı ve hayatı pratikleştrien bi özgürlükten bahsediyorum işletim sistemi anlamına değil yani bunlar androidin özellikleri değil bizzat telefonun kendi özellikleri
0 Likes
Axlkx1
Active Level 6
Galaxy S
Bu konuda katılıyotum sana. Diğer android cihazlarda bile mevcut olmayan pek çok kolaylık, samsung telefonlarda 10 yıl önce bile mevcuttu. AMAAAAAA KAMERA gerçekten beni nin kere hayal kırıklığına uğrattı
Hdr modu ayrı hatalı
200mp modu ayrı hatalı
Şimdi anlatmaya uğreşmak istemiyorum. Özetle kamera olarak s24 ultra GÖZÜMLE gördüğüm GÜZELİM MANZARALARI çekmeyi başaramadı(ne fotoğrafta ne videoda) Aklıma geldikçe sinirleniyorum
0 Likes
Pembe
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba karaaslanakif,

Taleplerinizi anlıyor ve değerlendiriyoruz. Forum içerisine yazmış olduğunuz tüm talepler, ilgili birimlerimizle paylaşılmakta. Yazılım sunumlarının ertelenme nedeni, en sorunsuz şekilde sunulabilmesi için yazılımların sürekli olarak test edilmesidir. Müşterilerimiz için ilgili birimlerimizle sürekli olarak bağlantı halinde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

MOD

0 Likes