Neutrava
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
3 ayı geçkin bir süredir elimde Samsung’un en son amiral gemisi modellerinden olan S24 Plus var. Peki bu cihaz nasıl bir cihaz? Ne özellikleri var ve ne vaad ediyor. Hazırsanız sizi kişisel bir deneyim yolculuğuna çıkarıyorum.
Not: Bu yazı sadece kullanıcı görüşü yansıtmaktadır daha detaylı özellikler için araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
Ekran
Cihaz, 6.7 inçlik ekran kapasitesi ve %91.46 ekran-gövde oranıyla geniş bir ekran alanı sunmaktadır. Orta ölçekli bir cihaz arayışında olan kullanıcılar için ideal bir seçenektir. 3120x1440 Quad HD çözünürlüğe sahip ekran, gözle görülmeyecek kadar küçük piksellerle, pikselleşme sorunlarını minimize etmektedir. 120 Hz adaptif yenileme hızı ve yüksek renk doğruluğu ile doğal ve canlı renkler sunmaktadır.
Performans
Samsung'un Exynos 2400 işlemcisini kullanan cihaz, yoğun işlem gerektiren oyunlar gibi senaryolarda yüksek performans sunmaktadır; ancak bu durumlarda aşırı ısınma sorunu da gözlemlenmiştir. 3.2 GHz hızında çalışan 10 çekirdekli mimarisi, yoğun kullanım senaryolarında beklentileri karşılamaktadır. Test ettiğim bazı oyunlarda performans açısından herhangi bir sorun yaşamadığımı ve cihazın beklentilerimi karşıladığını tespit ettim.
Pil ve Depolama
Pil kapasitesi 4900 mAh olup, yoğun kullanımda 5-7 saat, ortalama kullanımda ise 9-12 saat pil ömrü sunmaktadır. Günlük kullanım için yeterli olsa da, ince ve şık tasarımın getirdiği kısıtlamalar nedeniyle günümüz teknolojisiyle daha yüksek kapasite sağlanamamaktadır. Pil ömrü, kullanım alışkanlıkları ve cihaz ayarlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. 45W hızlı şarj desteğiyle, 25W şarj aleti kullanılarak %0'dan %80'e kadar şarj yaklaşık 30 dakikada tamamlanmaktadır.
Cihaz, 256 GB ROM ve 12 GB RAM ile donatılmıştır. Ultra modeldeki gibi geniş bir depolama alanı sunmasa da, çoğu uygulama ve oyun için yeterli RAM ve ROM kapasitesine sahiptir.
Kamera
Cihaz, arka tarafında sırasıyla 50MP, 12MP ve 10MP çözünürlüğünde üç kamera, ön tarafında ise 12MP çözünürlüğünde bir kamera bulundurmaktadır. 40-60MP çözünürlük aralığına sahip olup, fotoğraf çekimlerinde maksimum 50MP çözünürlük sunmaktadır. Video kayıtları 8K çözünürlüğe kadar desteklenmektedir. Kamera genel olarak doğal ve sade görüntüler üretmekle birlikte, odaklama sorunları nedeniyle istenen sonuçların her zaman elde edilemediği gözlemlenmiştir. Yapay zeka desteği, ay ve manzara fotoğraflarında üstün kaliteli sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır.
Tasarım ve Kullanıcı Arayüzü
S23 serisi ve A, M, S serilerinin tasarım açısından genel benzerlik göstermesi nedeniyle şirket içi benzersiz tasarım bulunamamaktadır. Bununla birlikte, ince ve dikdörtgen gövde yapısı ile yuvarlatılmış köşeler, olumlu bir kullanıcı deneyimi sağlamaktadır. Arka panel cam, yan çerçeve ise alüminyum malzemeden üretilmiş olup, Gorilla Glass Victus 2 ve Armor Alüminyum 2 kullanılarak düşme ve çizilmelere karşı üst düzey koruma sağlanmıştır. Ayrıca, sunduğu premium renk seçenekleri arasında, cihazı oldukça şık gösteren mor rengi özellikle dikkat çekicidir.
Arayüzde ise, Fotoğraf Ambiyans Modu ve Her Zaman Açık Ekran (Always On Display) gibi ince detaylar, premium hissiyatı güçlendirmektedir.
Diğer Özellikler
Cihaz, çift hoparlörlü stereo ses sistemiyle donatılmıştır. 5G bağlantısını desteklemektedir fakat, ülkemizdeki erişim şu an için sınırlıdır. Cihazın en önemli özelliği ise güçlü yapay zeka altyapısı olup, canlı çeviri, Circle to Search ve metin özetleme gibi birçok fonksiyon sunmaktadır.
Sonuç
Yazının sonuna geldik. S24 Plus, 3 aylık süre zarfında oldukça keyifli ve olumlu deneyimler yaşamamı sağladı. Kamera, ses ve işlemci performansı, oyun deneyimi ve özellikle yapay zeka özellikleriyle S serisinin beklentilerini fazlasıyla karşıladığını söyleyebilirim. Bazen aşırı ısınma ve pil ömrünün kısalması gibi küçük sorunlar olsa da, bunlar genel deneyimi çok etkilemedi. Cihazı alacak olanlara keyifli kullanımlar dilerim.
4 Comments
AlperGüler
Expert Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-11-2025 07:07 PM in
Galaxy S
Kesinlikle katılıyorum one ui7 ile dahada akıcı bir kullanım sunarak zevkini doruklara çıkaracaktır bence
Neutrava
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-11-2025 07:27 PM in
Galaxy S
One Ui 7'yi bende sizler kadar merakla bekliyorum. Samsungun cihaz arayüzünü daha işlevsel hale getirmesi ve onlarca yenilik sunması güzel olacak.
blackjack11
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-11-2025 07:19 PM in
Galaxy S
Aynı cihazı 2 aydır kullanıyorum pubg oynarken 45 dereceyi görüyor ve fps düşüyor oyun oynamayı sevenler dikkat etsin işlemci exynos olduğu için
Neutrava
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-11-2025 07:29 PM in
Galaxy S
Ekleme yapmanız güzel oldu. Şahsen PUBG gibi oyunları pek oynayan biri değilim ve söylediğiniz gibi çoğu kişi bu durumdan şikayetçi. Fakat benim oynadığım oyunlarda (genelde cihazı çok zorlamıyor) bir sorun görmediğim için detaylıca bahsetmedim.