Original topic:

S23U ile OneUI 7 Beta deneyimim.

(Topic created on: 03-16-2025 04:59 AM)
182 Views
Laudis
Active Level 4
Options
Galaxy S

2 gün önce pc aracılığı ile cihazıma OneUI 7 Beta sürümünü kurdum. Yazılım neredeyse stabil denebilecek düzeyde. Tabiki Beta olması sebebiyle birkaç ufak aksaklık mevcut.

Beta sürümünün önceki 6.1 sürümüne göre artılarını sıralamam gerekirse:

- Kesinlikle 6.1 ile kıyaslanamayacak türden bir pürüzsüzlük mevcut. Cihaz yağ gibi akıyor. Animasyonlar önceki sürüme göre çok daha stabil, daha kaliteli bir geçişe sahip.
- 6.1 sürümünün Şubat güncellemesine sahiptim ve pil berbat bir hale gelmişti. Beta, şubat güncellemesinden pil konusunda daha iyi bir kullanım sunuyor. En azından şimdiye kadarki deneyimim bu yönde.

image

- Yeni ikonlar gayet güzel. Kendi aralarında bir ahenk içerisindeler. Bana kalırsa 6.1 sürümünün ikonlarından çok daha kaliteli hissettiriyor.
- Bildirim paneli ve hızlı ayar panelinin birbirinden ayrılmış olması benim hoşuma gitti. Bildirim panelinin arkasındaki bulanıklık başarılı olmuş. Kapatmak için yukarıya kaydırıldığındaki kapanma animasyonu pürüzsüz.
- Hızlı ayar panelinin açılış ve kapanma animasyonları yağ gibi. Panelin dizaynı daha modern duruyor. Ayarların sıralamaları özelleştirilebiliyor. Gayet beğendim.

image

- Kronometre, müzik ve bir video başlatıldığında saatin hemen yanında bununla ilgili bir küçük tüp oluşturulmuş ve üstüne tıkladığınızda dynamic island gibi büyüyüp bilgiyi gösteriyor gayet güzel.

image

image

- Kilit ekranında çalan müziği gösteren tüp gayet güzel, üstüne tıkladığınızda bilgi büyüyor ve kaliteli bir sunum oluşturulmuş.

image

image

- Kilit ekranı daha özelleştirilebilir hale gelmiş.
- Widgetler 6.1 ile kıyaslanamayacak ölçüde iyileştirilmiş. Çeşit arttırılmış. Boyutları çeşitli şekilde özelleştirilebiliyor. Kaliteli gözüküyorlar.

image

image

- Alarmların tümünü tek tık ile aynı ses düzeyine getirebiliyorsunuz ve alarmları gruplandırabiliyorsunuz.

image

- Kamera uygulamasının arayüzü daha derli toplu hale getirilmiş. Daha kaliteli gözüküyor.

image

Şimdilik dikkatimi çeken ve beğendiğim özellikler bunlardan ibaret. Güncelleme çok gecikti, Samsung bence one ui 7 konusunda çuvalladı ama kararlı sürüm geldiğinde emin olun daha iyi bir deneyim bizi bekliyor. 
9 Comments
ARDAEFEGRP38
Expert Level 1
Galaxy S
hocam merhabalar cok guzel gonderi olmus elinize saglik bir sorum olacakti bu s25 ultrada olan fotograf filtreleri (apple da da benzeri var) bu beta da da var mi
coraefecan
Active Level 5
Galaxy S
Hocam nasıl kurdunuz
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy S
Özelden atıyorum hangi cihaz kullanıyorsunuz?
0 Likes
coraefecan
Active Level 5
Galaxy S
S23 ultra
0 Likes
RockCharT
Active Level 9
Galaxy S
Şu animasyon kısmını merak ediyorum. 6.1 de de bana gayet akıcı geliyor gerçekten farklı mı yoksa psikolojik olarak mı öyle geliyor insana acaba. A55 de nasıl olacak beklentim yüksek animasyonlar konusunda.
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy S
Hocam kullandıktan sonra farkını hissediyorsunuz ben bu zamana kadar böyle mi kullanmışım diyeceksiniz o kadar **bleep** var.
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy S
Ayrıca s pen bluetooth özelliği videolarda bazen çalışmıyordu onu da düzeltmişler.
0 Likes
ozan_srhtt
Active Level 3
Galaxy S
Hocam özelden banada atma şansınız varmi kurulumu cihaz s23 ultra
0 Likes
sadıksoylu
Active Level 2
Galaxy S
Merhaba, ben de s23 ultra kullanıyorum, hangi yolları izleyerek kurdunuz? Yardımcı olurmusunuz?