cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S23 Ultra One UI 7 ilk izlenimlerim ve bazı hatalar

(Topic created on: 03-15-2025 09:08 AM)
708 Views
Kazikate
Active Level 10
Options
Galaxy S

Animasyonları ben çok beğendim. Optimizasyon konusunda çok dip köşelerde bazen gariplikler yapabiliyor onun dışında bir sıkıntı yok gayet memnunum. Pil performansı şubat güncellemesini yaptıktan sonra berbat bir hale gelmişti. Bu güncelleme ilaç gibi geldi batarya için. Yükleme aşaması benim için biraz sıkıntılı geçti ama bu herkes için geçerli değil işler yolunda giderse çok kolay bir işlem sıkıntısız yapabilirsiniz. Bazı buglarda var elbette. Sonuçta bir beta sürümü.

image
Bu bir bug mı yoksa daha gelmeyen bir özellik mi tam anlamadım. Ben mi yanlış bir şey yapıyorum bilmiyorum fakat bende ana ekranı yatay moda döndürme seçeneği yok.

image
Bu bir bug değil aslında arayüzle olan uyumsuzluk diyebiliriz. Doluluk barlarının ucu nedense düz bir şekilde duruyor. Bunun yerine ses barındaki gibi yuvarlatılması gerektiğini düşünüyorum.

image
Bu ise bir bug. Tümünü kapat tuşu nedense yukarıda ve kenara yapışmış bir şekilde duruyor. Bununda düzeltilmesi lazım. (Sadece yatay mod için geçerli düz modda normal bir şekilde duruyor.)

Bazen Spotify üzerinden şarkı açtığımda ana ekrandaki now bar sadece spotify logosunu gösterip siyah olabiliyor. Şarkıyı bir kez değiştirirseniz bu sorun çözülüyor.

Ayrıca Always on Display'de bulunan Now Bar sabit durmuyor kafasına göre geziyor. Nedenini bilmiyorum. Kilit ekranında ise böyle bir sorun yok.

Lock Star One UI 7'ye özel sürüm yayınlamadığı için kullanılamıyor. Yakında geleceğini düşünüyorum.

One UI 7 ile gelen Galaxy AI özellikleri maalesef şuan mevcut değil umarım en kısa sürede kullanıma açılır.

Yüklemek isteyenler için bu yazdıklarım sıkıntı değilse yükleyebilirler. Gayet güzel çalışıyor.

Yükleme konusunda bana yardımcı olduğu için @enineboyuna06 hocama teşekkür ederim.
20 Comments
Galaxy S
Hocam güzel paylaşım olmuş elinize sağlık 👏 now bar ın sabit durmama nedeni bir bug değil sadece amolaed yanığı olmasın diye yapılan bir özellik
Kazikate
Active Level 10
Galaxy S
Teşekkür ederim. Fakat Now Bar çok uçuk kaçık hareket ediyor. Bunun yerine minik hareketler veya gözle görülmeyecek şekilde damalı bir görünümle bu sorun çözülebilir diye düşünüyorum.
Galaxy S
Peki bu ekranı komple dolaşıyormu yoksa sadece bulunduğu bölgedeki dolaşıyor
Bulunduğu bölgede dolaşıyorsa sorun yok maalesef öyle olacak ama diğeri gibiyse yazılımsal olabilir
Kazikate
Active Level 10
Galaxy S
Yok ekranın hepsinde değil. Parmak izinin altında kalan alanda dolaşıyor. Bu beni çok rahatsız etmiyor fakat dediğim gibi AOD zaten düşük parlaklıkta çalışıyor. Bir pixel kapalı biri açık şeklinde ve belirli bir sürede bunların değişerek çalışması amoled yanığını önler zaten. Pixeller gözle görülmediği için belli olmaz.
Galaxy S
Belki ayarlardan kapanıyordur ama oneuı7 kullanmadığımdan bilemiyorum
Kazikate
Active Level 10
Galaxy S
Ayarlardan Now Bar komple kapatılabiliyor sadece. İlerde nasıl olur bilmiyorum.
Galaxy S
Hocam su şeyi kapatıp deneyebilirmisiniz 1742020164448.jpg
Galaxy S
Dolaşım saati yazanı
Kazikate
Active Level 10
Galaxy S
Bunun onunla alakası yok. Dediğiniz seçenek bölgeye göre saat dilimini ayarlıyor.