cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S23 Ultra Şarj Sorunu

(Topic created on: 03-08-2024 02:13 AM)
835 Views
enginer06
Active Level 1
Options
Galaxy S
Arkadaşlar telefonu alalı 3 hafta olucak.2 hafta hızlı şarjda kullandım.Sonrasinda ömrü uzun olsun diye normal şarj moduna geçirip pil korumasını açtım.Telefon %85 e kadar şarj oluyordu ama aradan 3 gün geçti telefon şarjı hızlı bittiğini farkettim.Öncrki günlerde şarjı güzel dayanıyordu ama şimdi bariz farkla bittiğini hissettiriyor.Telefonum mu bozuk ? Noluyorrrr anlamış değilim.Yardimci olur musunuz ?
0 Likes
10 Comments
KIauS
Active Level 8
Galaxy S
1.5 yıldır pil koruması açık günde en az 2 defa şarja takarım alışırsın 😁
enginer06
Active Level 1
Galaxy S
Ya sanki bu ayarı açmadan önce daha iyidi.Bariz Bir **bleep** oldu.
0 Likes
KIauS
Active Level 8
Galaxy S
Pil 100 den 90 seviyesine yavaş düşer direkt bu seviyenin altında kullanıma başladığın için sana hızlı gelmiştir belki
0 Likes
enginer06
Active Level 1
Galaxy S
Hayır genel olarak çok hızlı gidiyor forumlarda kullanicilarin bazıları da bu ayarı actiktan sonra olduğunu söylüyor
0 Likes
KIauS
Active Level 8
Galaxy S
Herkesin deneyimi kendine tabi ben memnunum
0 Likes
sekobaskan
Active Level 10
Galaxy S
Yüzde 15 lik şarj edilmeyen kısım i yüzde 30 gibi düşün daha geç bitiyor o yüzden kısa gittiğini düşünüyorsun çoğu insan öyle düşünüyor
0 Likes
sekobaskan
Active Level 10
Galaxy S
Bende yüzde 80 e kadar şarj ediyorum ultra harıl harıl kullanınca 6 7 saat gidiyor şarjı pil tasarrufu ile bana yetiyor eğer sen süreden memnun değilsen kapat pil korumayı 100 e kadar şarj et
0 Likes
DURDU
Active Level 4
Galaxy S
Aynı cihaz bir buçuk aydır Ben de kullanıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim telefon kurulumunda hata yaşamış olabilirsiniz. Ben de normal şarj aleti ile şarj ediyorum%20 de şarja takıyorum%100'de çıkartıyorum. Iyi bir pil döngüsü için en ideal durum bu her ne kadar Samsung pili korumak adına%85'te sınırlayın dese de aldırmayın. Bu durum bir aldatmacadan ibarettir. Zaten %20'de şarja takıp%100 de çıkarttığımızda pili %80 kullanmış oluyoruz.
1) Öncelikle telefonun ayarlar uygulamaları kısmına girip oradan sistem uygulamalarını açın biraz zamanınızı alacak ama uygulamaların belleklerini teker teker silin.
2) Öncelikle Gmail hesabınızda gereksiz verileri Google Chrome'a geçmişi Galeriden fotoğraf uygulamaları gibi uygulamalarda mesajlarda vesaire gereksiz verileri ve çöp uygulamalarındaki sildiğiniz verileri temizleyin.
3) yedeklemelerinizi kontrol edin yedeklerdeki gereksiz verileri de sil öyle biriler vardır ki gereksizdir 3-4 yıllık eski telefon verileri
4) Bunlari yaptıktan sonra telefonu sıfırlayın yeni kuruluma geçtiğinizde mutlaka güçlü bir internet bağlantınız olsun mümkünse kendi hücresel verinizi kullanın. Ilk aşamada karşınıza uygulamalarımızı diğer cihazdan kopyala der buraya Hayır diyeceksiniz Eğer buraya Evet derseniz zaten kendi cihazınızdaki hatalı verileri bu Uygulamaları tekrar yüklemiş olursunuz
5) sonra diğer aşamaları yapıp uygulama güncellemelerine gelince Google Play Store ve Galaxy Store'daki uygulamaları önce hangi bağlantıyı da güncelleyeceğinizi ayarlardan yapın Örneğin hücresel veri ya da genelde herhangi bir ağız üzerinden diyebilirsiniz. Her iki bölümdeki Uygulamaları toplu güncellemeyin kendiniz kontrol edin ikişer ikişer ikişer üçer ya da üçer üçer güncelleyin. Toplu güncellemede hatalı indirimler olabiliyor Bu yüzden de değişik sıkıntıları durumlarla karşılaşabiliyoruz. Tüm Güncellemeleri yaptıktan sonra izinleri de en güzel bir şekilde verin.
6) Samsung'un çoğumuzun kullanmadığı gereksiz uygulamalar var ve bu uygulamalar hatalı bu uygulamaları kaldırın Örneğin link edin internet broşür gibi. Bu şekilde telefonumuz çok daha iyi ve verimli çalışacağı gibi pil döngüsü de çok daha iyi olacaktır.
6) Benim cihaz ayarlarım Ekran parlaklığım yarıda ekran tazeleme hızı otomatik göz rahatlığı kalkanı açık ve bu ayarın içerisindeki ayarı da özel yapın. Ben çok yoğun kullanımda dahi bir gün iki buçuk saate göre biliyorum normal kullanımda İnanın bana iki gün gidiyor şarjı. Son olarak her insanın bir hayat tarzı vardır ama Mümkünse hızlı şarjdan uzak durun Ben de normal şarj aleti kullanıyorum bir buçuk saat te şarj oluyor ama beni de yarı yolda bırakmıyor
0 Likes
DURDU
Active Level 4
Galaxy S
Yukarıdaki yazın belki Biraz uzun oldu Ama faydalı olmak adına sizlerle paylaştım. Benim kullandığım s23 Ultra TR garantili yalnız Android 14 ve sistem 6 güncellemesinden sonra fotoğraf ve video modunda her türlü şartlarda deneyimlememe rağmen maalesef hataları mevcut Bu konuyla ilgili iki tane de yazım var 400'e yakın kullanıcı ile Ada iletişim kurdum konuştum durun maalesef aynı durumu Samsung a bildirdik uzaktan erişimde haklı buldu kayıt altına aldırıp güncelleme talep ettik İnşallah destek olalım hata düzeltme güncellemesini bizim cihazlarımız da alsın. Ama maalesef kullanıcı kitlemizde bir duyarsızlık var. Selam be sevgilerimizle