cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S22 One Ui 6.1 Inceleme

(Topic created on: 08-20-2024 12:32 PM)
254 Views
alperen24q
Active Level 6
Options
Galaxy S

Arkadaşlar ilk cihazı aldığımda sormuştum guncelleyeyimmi diye herkes güncelleme demişti ama 5.1 versiyonundaki animasyonlardan saçma ısınma ve pil sorunlarından bıkıp güncelledim birkaç gundurde kullaniyorum.Olurds güncellemek isteyen olur diye bireyler anlatıcam.

Animasyon: 5.1 animasyonlarindan hiç hoslanmiyordum suanku animasyonlar kat kat daha iyi

Pil: 5.1 de güç tasarrufu açık şekilde 4 saat ekran süresi alırken şuan 120 hz de 5 saat küsür alıyorum.

Isınma:Malum cihazın işlemci sakat kasada küçük olunca ısınma sorunu normal fakat 120 hz ye aldığımda 5.1 versiyonunda garip şekilde ısınıyordu hicbirsey yapmasam bile şuan bi sorun yok çok ağır oyun oynamadıkca isinmiyor(kilif takmiyorum)

Yapay zeka : Ben kullanmıyorum cogu kişide kullanmaz muhtemelen belki galeriledeki kişileri silebilirsiniz ama circle to search falan kimsenin kullanacağını düşünmüyorum.

Suanlik düşüncelerim bunlar şuan köydeyim şehire döndüğümde cihazı sıfırlayıp debloat edicem belki ısınma azalir ve pil süresi artar.Eger olursa forumda paylaşırım.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Eflatun
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba alperen24q,

Cihazın ısınma durumunun kontrol edilebilmesi için Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu göndermenizi rica ederiz. 
Samsung Members uygulamasına girdikten sonra Destek > Hata raporları > Aşırı Isınma bölümünden, sorunu ayrıntılı olarak yazarak Gönder butonuna basınız. Gerekli kontroller sağlanılarak, kısa bir süre içinde size, yazılı olarak bilgilendirmesi sağlanacaktır. 

Cihaz kullanılamayacak derecede aşırı ısınıyorsa, kontrol edilebilmesi için lütfen cihaz içerisindeki verilerinizi yedek alarak, en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. 

Servis iletişim bilgilerine ve yedekleme adımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/ 
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Ek olarak cihazın ısınmasına sebep olabilecek birkaç neden şunlardır:

Cihazlarınızı normal çalışma koşullarının dışında kullanmak.
Cihazlarınızı sıcak bir günde park halindeki bir arabada bırakmak veya sürekli olarak doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak gibi bir ısı kaynağının üzerine ya da yakınına koymak.
Birden fazla uygulamayı aynı anda uzun süre çalıştırmak veya oyun, yayın ve GPS takibi için işlemciyi meşgul eden uygulamaları kullanmak.
Uyumsuz, arızalı veya Samsung onaylı olmayan bir şarj cihazı ve/veya USB kablosu kullanmak.
İlk kurulum ve önceki cihazlardan veri aktarımı.
Sistem veya donanım yazılımı güncellemeleri.

Cihazın ısınmasını engelleyebilecek birkaç çözüm önerisi:

Kullanmadığınız zamanlarda Wi-Fi, GPS ve Bluetooth işlevlerini kapatın.
Cihazınızın ekran parlaklığını azaltın.
Pil tüketen ve işlemciyi meşgul eden uygulamaların neden olduğu ısıyı en aza indirmek için telefonu Optimize edin. Optimize işlemini "Menü > Ayarlar > Pil ve Cihaz Bakımı > Şimdi Optimize Et" kısmından yapabilirsiniz.
Kullanılmadığı halde arka planda açık olan uygulamalar cihazın ısınmasına neden olabilir. Durumu çözmek için "Arka plan kullanım sınırları"nı deneyin. Bu özelliği "Menü > Ayarlar > Pil ve Cihaz Bakımı > Pil > Güç Tasarrufu Modunu açınız > Arka plan kullanım sınırları > "Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna al" kısmından aktifleştirebilirsiniz.

Son olarak, lütfen cihazınızın en son uygulama güncellemelerine sahip olduğunu düzenli olarak kontrol edin.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
12 Comments
Siberizm
Active Level 4
Galaxy S
Güncellememeler aksatılmamalıdır
0 Likes
alperen24q
Active Level 6
Galaxy S
Hocam birden fazla foruma sordum sadece bu forumda herkes yapma dedi samsungun formu olunca yapmiyim dedim ama hata etmisim
0 Likes
Siberizm
Active Level 4
Galaxy S
İnsanlar güncellemeyince hayatlarının daha iyi olacağına inansalarda gerçekler inançları yıkmaya yetmiyor işte hocam
0 Likes
AnonizmA34
Active Level 5
Galaxy S
6.1.1 nerde aga
0 Likes
alperen24q
Active Level 6
Galaxy S
Bana 6.1.1 gelmedi valla 6.1 var şuan bende
0 Likes
AnonizmA34