cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S21+ yurt dışı cihazı Türkçe diline çevirdim yarı Türkçe yarı İngilizce yardım

(Topic created on: 07-23-2023 10:35 AM)
2580 Views
bedell07
Active Level 1
Options
Galaxy S

1 Solution

Accepted Solutions
10 Comments
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Malesef Türkiye'de satılmayan modeller yarı Türkçe oluyor en fazla.
A142022
Active Level 1
Galaxy S
Türkiye romunu yükle
Adanaliisot
Expert Level 1
Galaxy S
Model koduna göre değişiyor. Mesela s21+ , G996B kodunu kullanıyor . Ve Avrupa'da satılan cihazlar da bu kodu kullanıyor . Yani ingiltereden alırsan bu cihazı turkce olarak rahatlıkla kullanabilirsin .Ama bu arkadaşın cihazının kodu farklıysa Türkçe rom atamazsın eğer atarsanız cihazınız brick olur .
Galaxy S
Türkçe ROM atarsak neden cihaz brick olur ki? Hiç birşey anlamadım.
Adanaliisot
Expert Level 1
Galaxy S
Türkçe romu atmak demek cihazınıza Türkiye romu atmak demek . Eğer Türkiye'de satılan cihazın model kodu ile sizin model kodunuz farklıysa atamazsınız . Atarsanız brick olur . Mesela S21+ modelinde Avrupa'da satılan cihazlar ile Türkiye'de satılan cihazların model kodu aynı yani cihazınıza Türkiye romunu gönül rahatlığıyla kurabilirsiniz . Ama Amerika'da satılan cihaz ile Türkiye'de satılan cihazın model kodu farklı dolayısıyla eğer atmaya çalışırsanız cihazınız brick olur :)
Solution
Galaxy S
AIIsPrfct
Active Level 5
Galaxy S
Morelocal 2 uygulamasını kullanarak Türkçe yapabilirsiniz, internette bununla ilgili çok fazla video mevcut. Bilgisayar gerekiyor ama gayet kolay bir işlem
XdaDevelopers
Expert Level 5
Galaxy S
Çin abd kanada kore honkong unblocked cihazlara Türkçe atayamazsın ve bu cihazlara Türkçe rom kuramazsınız

Yeni modeller Sadece Avrupa cihaz kodları ile uyumludur
Galaxy S
Yazilim yukliyen telefoncular turkce dil ekliyebiliyorlar sistem ile