cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S21 FE

(Topic created on: 11-25-2023 04:09 PM)
259 Views
wozn06
Active Level 3
Options
Galaxy S

telefonumu gündelikte mobil veride kullanıyorum çok fazla ısınıyor ve şarj cihazı başlığını da ısındırıyor eğer başlık ısınmıyorsa bu sefer telefon ısınıyor şarjdan 100 ile aldığımda hızlıca 96 ya düşüyor bu sorunları tek ben mi yaşıyorum yoksa benzer sorunları yaşayan var mıdır?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Çoruh
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba  wozn06 ,

Cihazın ısınma durumunun kontrol edilebilmesi için Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members uygulamasına girdikten sonra Destek > Hata raporları > Aşırı Isınma bölümünden, sorunu ayrıntılı olarak yazarak Gönder butonuna basınız.

Gerekli kontroller sağlanılarak, kısa bir süre içinde size, yazılı olarak bilgilendirmesi sağlanacaktır.

Cihaz kullanılamayacak derecede aşırı ısınıyorsa, kontrol edilebilmesi için lütfen cihaz içerisindeki verilerinizi yedek alarak, en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine, aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
7 Comments
Cestoomg
Active Level 7
Galaxy S
Gündelik kullanımda instagram reels tiktok vs kullanıyorsanız biraz ısınması normal tabi aşırı ısınmıyorsa. Şarj cihazı da hızlı şarj kullanıyorsanız ısınır. Pil konusunda eğer genel olarak ekran süreniz düşükse bişey diyemem ama 100-96 arası hızlı düşüp sonradan yavaşlıyorsa cihazın şarjını 0'a indirip tam dolum yapın pil % olarak doğru göstermiyor olabilir.
kaanceribas
Active Level 1
Galaxy S
Ben de s21 fe kullanıyorum 100 den 96 ya bana da öyle geliyor hatta benimki fabrika hatalı 5 ten 0 a 1 dk da gidiyor ama ben hiç öyle durduk yere mobil veride ısındığını görmedim eğer belirli oyunlar oynuyorsan olabilir
wozn06
Active Level 3
Galaxy S
bilmiyorum 15 den sonrası da çok hızlı düstüğü de oldu bir ara gece 20 şarj ile bırakıp sabah 1 şarj ile elime almıştım çok garipsendim
GökTürk_S23
Expert Level 1
Galaxy S
Exynos işlemcinin en kötü yanı işte ısınma problemi, bende kullandım s21 Fe ısınma problemi hiç hoşuma gitmedi, değişim kampanyası ile S23 e geçtim, şuan daha iyi, birde şu var telefon alacaksan snapdragon işlemcili alacaksın. Çünkü ısınma problemi yok.
wozn06
Active Level 3
Galaxy S
ileride anca değisebilirim öğrenci adamım bir de böyle sorun çıkınca sorun oluyor bana
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bunlardan işine gelenleri yap. Hepsini yapmak zorunda değilsin,gerekli gördüklerini yap.

Cihaz sıfırlayıp bunlardan arka plan veri,arka plan internet,veri tasarrufu,derin uyku modona uygulama koyma olanları yapın.

- Cihazı dinlendirerek kullanın

- %100 şarj dolmadan çıkartmayın şarjdan

- Bataryayı 0'a kadar bitirmeyin,en az %10 olsun şarj

- Çok kullanmadığınız uygulamaları Derin Uyku Modu'na alın

- Bildirimin önemi olmadıgı uygulamaların Arkaplan veri ve Arkaplan internet tiklerini kapatın

- Özellikle videolu uygulamaları uzun süre kullanmayın

- Ekran yenileme hızınızı düşürün

- Eğer çok sorun olmuyorsa 4,5G'yi kullanmayın.(en az 1 saat farkediyor.)

- Geliştirici seçeneklerden Animasyonları kapatın

- Bildirim paneline Animasyon yazıp oradaki Animasyonları Kaldır yapın iki tiki de kapatın

- Adaptif Pil ve Adaptif Güç Tasarrufunu açın

- Otomatik yniden başlatma ve optimize etmeyi kapatın

- 2 günde bir 1Tapcleaner gibi uygulama ile ön bellekleri silip yeniden başlatın.

- Hata veren uygulamaları kaldırın

- Büyük güncellemelerden sonra cihazı bir kez sıfırlayıp kullanın

- Orjinal şarj kablosu ve adaptörü dışında baska bir ürün ile şarj etmeyin.

- Yeni yüklediğiniz uygulamalardan sonra cihazı yeniden başlatın

- İhtiyaç değilse wifi ve bluethoot'u kapalı tutun

- Her oyun veya uygulamayı merak edip kurup kaldırmakta şarjı çabuk bitirir

- Ekran ışığını adaptif yapın

- Siyah tema ve siyah duvar kağıdı kullan
- Veri tasarrufunu aç ki sadece kullandıgın uygulamalar çalışsın.

- Duvar kağıdı için Renk paletine uygula yapmakta şarjı daha fazla harcar çünkü çok daha fazla renk kullanır,özellikle amoled ekranlar için zararlı amoled yanığı açısından.

- Uygulamaları sd kart'a taşıma,cihazda kalsın çünkü okumaya çalışarak da enerji harcayıp cihazı yavaşlatıyor.

- Ek olarak şarja takmadan önce ön bellek silip,yeniden başlatıp ve ardından en çok kullandıgın uygulamaları sadece bir kere açıp kapattıktan sonra ram sıfırlama yapıp şarja takarsanız hem şarj süresi kısalıyor hem de şarjı kullanma süresi uzuyor.Ben bu şekilde uzattım şarj süremi.

Dolaylı yoldan cihazı rahatlatarak yapabilirsin.Kullanmadıgın uygulamaları derin uyku moduna al,ekran yenilemeyi yükselt,animasyon geçişlerini kapat(geliştirici seceneklerde),animasyon efektinin tikini aç(bildirim paneline animasyon yaz çıkıyor,cihazında yüklü oyun eklentilerininin ayarlarını düzenle.Bunkarı yaptıktan sonra önbellekleri temşzleyip yeniden başlatarak kullanırsan,hem daha az ısınır hem de daha fazla performans alırsın.

Bunlar cihazının donanımsal özelliklerini kısıtlamıyor,aksine daha iyi çalışmasını sağlıyor.Bunları yaparsa gereksiz verilenlerin cihazı etkilemesine engel olarak performansı artırabilirsin.
0 Likes
Solution
Çoruh
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba  wozn06 ,

Cihazın ısınma durumunun kontrol edilebilmesi için Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members uygulamasına girdikten sonra Destek > Hata raporları > Aşırı Isınma bölümünden, sorunu ayrıntılı olarak yazarak Gönder butonuna basınız.

Gerekli kontroller sağlanılarak, kısa bir süre içinde size, yazılı olarak bilgilendirmesi sağlanacaktır.

Cihaz kullanılamayacak derecede aşırı ısınıyorsa, kontrol edilebilmesi için lütfen cihaz içerisindeki verilerinizi yedek alarak, en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine, aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Teşekkürler.
MOD

0 Likes