cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Rehber: İzin verilmiyor: SIM 2 Çözümü

(Topic created on: 12-16-2024 09:57 PM)
121 Views
duality2
Beginner Level 3
Options
Galaxy S

Selamlar,

4 aylık kullanım süresinin bitmesiyle beraber ikinci hattan kullanamamaya başladım. 
Internette ilk sim'e başka hat, 2.ye kendi SIM'inizi takın ve SIM1 devre dışı bırak vs. bir sürü şey denedim olmadı. Kendi çözüm yöntemimi paylaşıyorum;

Kendi sim kartınız haricinde, iki farklı operatörden sim kartı takın (vodafone-tt ile denedim).

İkisiyle de arama yapmayı deneyin, hangisi çalışıyorsa sim1-2 (yer **bleep** etmiyor) onu çıkarıp kendi hattınızı takın. 

Kendi hattınızı taktıktan sonra, çalışmayan sim'i ayarlardan devre dışı bırakın ve sim kartı çıkarın.

Bu şekilde 2. IMEI'ye geçebilirsiniz. Kendi hattınız ile yaparsanız hattınıza belirli IMEI indeksli olduğundan otomatik olarak o IMEI'yi alacak fakat iki farklı hat takarsanız biri IMEI1 diğeri IMEI2 yi alacak. Burada IMEI2 olanı çıkarıp kendi hattımızı takmış oluyoruz haliyle IMEI1 dolu olduğu için hattınız otomatik IMEI2 yi almış oluyor.

Bu sorunu çözerken hiçbir sıfırlama yapmadım, yeni hat çıkarmadım, ayarlardan herhangi bir ayar da yapmadım. Dediğim gibi iki farklı numara, iki farklı operatör, iki hat da benim üstüme kayıtlı değildi. 

Şu an kendi hattım SIM1 'e takılı, SIM2'de ise hat yok. İlk 4 ayım bitti, ikinciyi kullanıyorum. SIM yuvalarının önemi yok, önemli olan SIM kartınıza ikinci IMEI'yi aldırabilmek.
1 Comment
Galaxy S
Elinize sağlık 👏