YunusS22
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Merhabalar,
ÖZET
Ben bu kadar okumam diyenlere
1-) Telefonu bilgisayar, telefon, tablet herhangi birine bağla ve usb dosya paylaşımına izin ver.
2-) Kapat
3-) Ses açma ve güç tuşuna bas. Samsung logosu gelince güç tuşunu bırak ses açma kalsın. Artık menüdesin.
----
Az önce One UI 7'ye güncellediğim telefonumdaki cache verileri temizlemek için Recovery (Kurtarma) Menüsü üzerinden "Wipe Cache Partition" işlemi yapmak istedim. Tabi uzun zamandır girmediğim için eski yöntemle (ses açma + güç tuşu) giremedim ve araştırmaya koyuldum. Herkes illa bir bilgisayara bağlanması gerektiğini belirtmiş ancak sistem bu menüye erişmeniz için bağlandığınız cihazın türüne bakmıyor. Cihazınızı içindeki veriyi okuyabileceğiniz herhangi bir cihaza bağlayıp -bende bu tabletim oldu- usb ile verileri okuma izni verdikten sonra bu menüye erişmenize izin veriyor. (İnternette Type C kablolu kulaklıkla olduğunu söyleyen pek çok kaynak mevcut)
Uzun lafın kısası bilgisayar olmadan da bu menüye erişebilirsiniz. Bu rehberi hem bilgisayarı olmayanlar hem de bilgisayarı olup ancak bilgisayarında Type C portu olmayan veya herhangi bir nedenle telefonunu bilgisayara bağlayamayanlar için.
Adım 1
Telefonunuzu data kablosuyla bir cihaza bağlamalısınız. Ne olduğu hiç önemli değil. Başka bir telefon, tablet, bilgisayar... Bayağı bir şey denedim ve tecrübelerime dayanarak veriyi okuyabilen bir şey olması gerektiğini anladım. Powerbank, Buds kutusu gibi şeyler de başarılı olmadı.
Adım 2
Bağladığınız cihazdan telefonunuzdaki verileri görmeye çalışın. Burada amaç telefonunuzda usb erişimine izin vereceğiniz menüyü görmek. Bazı cihazlarda bu menü direk usb bağlanınca ortaya çıkıyor ben de çıkması için illa diğer cihazdan dosyaları görmeye çalışmam gerekti. Amaç sadece usb ile veri paylaşımına izin vermek
Adım 3
Telefonunuzu kapatın ve birkaç saniye bekleyin.
Adım 4
Telefonunuzu güç tuşu ve ses açma tuşuna aynı anda basarak açın.
Adım 5
Samsung logosu geldiğinde güç tuşunu bırakın ses açma tuşu basılı halde bekleyin.
Evet artık karşınızda kurtarma menüsünü göreceksiniz. Buradaki işlemler hakkında bilgi sahibi olmadan kesinlikle herhangi bir şey yapmayın. Cihazınız brick (çöp) olabilir. Buradaki menüler ne işe yarıyor araştırabilirsiniz.
Kurtarma modunda liste halinde seçenekler görürsünüz. Gezinmek için ses tuşları bir seçeneği uygulamak içinse üzerine geldikten sonra güç tuşuna basmalısınız.
Benim yaptığım işlem Wipe Cache Partition cihazınızdaki ön belleği temizleyen bir işlemdir. Herhangi bir veri kaybı yaşamazsınız. Arada bir yapıldığı takdirde gereksiz dosyalarınızdan kurtulup cihazınız bir miktar daha hızlı çalışabilir.
Kurtarma menüsünden çıkmak için de Power Off veya Reboot System Now seçeneği ile çıkabilirsiniz. Power Off seçerseniz cihazınız kapanır. Kendiniz açmalısınız. Reboot System Now seçerseniz direkt olarak yeniden başlayacaktır.
1 Comment
YunusG
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
05-11-2025 01:44 AM in
Galaxy S
Sadece şarj dışında dosyalara erişebilen bir kaynağa da bağlamanız yeterli. Tip-C kulaklık ise sadece AKG kulaklıklar için geçerli.