Original topic:

OpenGL ve Vulkan meselesi

(Topic created on: 05-03-2025 10:31 AM)
108 Views
8Gen2-alioznsoy
Active Level 10
Options
Galaxy S

Vulkan'a geçmeye değer mi? Oynadığım tek ağır oyun PUBG, OpenGL'nin çok bi zararı yoksa geçmeyim.

8 Comments
SefaBey7474
Active Level 7
Galaxy S
One ui 7 ye geçtiğinde her türlü kullanacaksın ama her oyunda çalışmıyor Vulkan sadece Vulkan alt yapısını destekleyen oyunlarda çalışıyor ve OpenGL den kat kat daha iyi performans veriyor buna emin olabilirsin
8Gen2-alioznsoy
Active Level 10
Galaxy S
7'deyim zaten
Kazikate
Expert Level 5
Galaxy S
S23 serisinde bilerek vulkan vermediler.
0 Likes
KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Açıkçası fatk dağlar gibi değil geçmene gerek yok bence ufak bir fatk için uğraşmaya değmez. Bizdeki manyaklık düzeyinde olduğu için ben geçtim 😂. Son gönderimden görebilirsin farkı
Kazikate
Expert Level 5
Galaxy S
Olay sadece arayüz değil pil performansı. Ben OpenGL ile 8,5 saat felan alıyordum S23 Ultra ile Vulkan ile 10,5 saat almaya başladım. (Yoğun kullanımda)
KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Evet ben de ortalama 1 saatlik falan artış elde ettim mobil veride kullanımda vulkana geçince
KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Ancak sürekli kendim vulkana geçirmem gerekmesi üzüyor insanı. Ayrıca bunu engellemek isterseler elimizde başka bir şey kalmayacak 😂1746257789151.jpg1746257789175.jpg
0 Likes
Berke7
Active Level 9
Galaxy S
Oyunun da Vulkan ile çalışması lazım diye biliyorum. Forumda bir konu vardı oradan Vulkan'a geç sonra GPU Watch'ı açıp PUBG Mobil'e gir hangi API'yi kullanıyorsa bize söyle herkes bilgilensin 😂