cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Mat ekran koruyucu mu, parlak ekran koruyucu mu?

(Topic created on: 09-19-2023 10:41 PM)
2800 Views
Teksam
Active Level 7
Options
Galaxy S

Sorum özellikle yeni nesil telefonlar içindir bence parlak ekran daha iyi sizce?

13 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bencede parlak
MetinS22
Active Level 5
Galaxy S
Parlak iyidir. Mat ekran sadece parmak izi vs kalmıyor o iyi oluyor ama ekran kalitesi görüntü çok kötü görünüyor. Parlak canlı renkli iyi.
Teksam
Active Level 7
Galaxy S
Size de dokunmatik tarafından kötü geliyor mu?
MetinS22
Active Level 5
Galaxy S
Evet mat çok kötü geliyor. En kaliteli olanı taktirdim ama dediğim gibi 1 hafta kullandim söktüm. Ekranı canlı seviyorsaniz mat iyi olmuyor. Telefon sanki sürekli gece modundaymış gibi oluyor karanlık karanlık.
Galaxy S
İkiside güzel ama ben mat severim ama kaliteli mat olsun ki telefonun ekranı sulu boya olmasın
dhwashere
Beginner Level 2
Galaxy S
Mat kullanıyorum memnunum
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Parlak iyi güneş altında sıkıntı yaratmıyor s23 ile
Mat olunca telefondan soğuyor insan
Teksam
Active Level 7
Galaxy S
Ben şahsen telefonun ekran canlılığına vs. önem veririm bundan dolayı parlak daha hoş geliyor
0SamS10E0
Active Level 6
Galaxy S
İkisinide kullandım artı ve eksileri var.
Mat ekran koruyucu artıları; hayalet ekran olabilir, parmakları terleyen biriyseniz mat ekran sayesinde iz kalmaz kalsada kolay temizlenir. Eksileri görüntü kalitesini düşürüyor(dikatli bakınca hafif karıncalı gibi görüntü görürsünüz) ve metal vb. Şeylere sert temas ettiğinde kalıcı çizikler meydana gelebilir ve çizilen yerin matlığıda gider, çirkin görüntü olur.

Parlak ekran artıları, mat ekrana göre çok daha iyi görüntü kalitesini korur , mat ekrana göre daha dayanıklı. Eksileri ise, parmak izi bırakıyor(benim en büyük derdim) ve mat ekrana göre daha kalın olduğu için ister istemez nadiren ekran dokunmayı algılamıyor.

Jelatin,film ekran ise ince telfonu sadece çizilmelere karşı korur başkada hiçbir göreci yok.