cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Kamera Video modunda ışık dalgalanması

(Topic created on: 04-02-2025 06:18 PM)
141 Views
alpermkk
Active Level 3
Options
Galaxy S

Merhaba örnekteki gibi video çekerken bu şekilde dalgalanmalar oluyor bunu nasıl çözeceğiz ? 

6 Comments
Galaxy S
Muhtemelen yapay aydınlatmadan dolayı dalgalanma oluşuyor sebebi evlerde kullandığımız Led aydinlatmlarin 60 ile 50hz arasında olması ve kamera fps değeri ile uyumlu olmaması . Fps değerini 60 sa 30 30sa 60 yapıp deneyin belki düzelir. Gün ışığında veya yapay aydınlatma olmayan yerlerde oluşuyorsa bir sorun var demekki
alpermkk
Active Level 3
Galaxy S
Denedim hd 30 yaptım yine de oldu fakat iphone da bunun çözümü vardı düzeliyordu pal biçimini kapatıp hallediyorduk samsungda çözümü nasıl bilmiyorum
0 Likes
Galaxy S
Videonuz yeni yüklendi ve şimdi baktım arabanın içindeki aydınlatmanın frekansı kameranın fpsi ile uyuşmuyor normal bir durum yapacak bir şey yok
0 Likes
AlperS23_S24
Active Level 7
Galaxy S
Arabanın kadranının ışığının tarama hızı kameranınkinden farklı olunca kadran kısmında ışık dalgalanması oluyor normal bi durum. Youtube'tan pov sürüş şeklindeki araç inceleme videolarına bakarsanız o videolarda da araçların ya multimedya kısmının ya da kadran kısımlarının ışık dalgalanması yaptığını göreceksiniz
ienes
Expert Level 4
Galaxy S
Işık kaynağının frekansı sebebiyle böyle oluyor Pro videoda speed değeri ile oynarsaniz duzelebilir
yusufagcadag
Active Level 5
Galaxy S
Malesef kadrandaki aydınlatmanın Hertz değeri kameranın çekim hızından daha düşük. Bu sebepten dolayı bu sorun oluşuyor. Bu ne aracın, ne de telefonun bir suçu. Bu tamamen cihazın kayıt için kullandığı kare sayısı ile ilgili. Cihazlarda 30/60 kare seçenekleri mevcut hep. Çok yüksek ihtimalle sizin aracin ekranı 50hertz. Bu sebepten aradaki 10fps kayıp size bu sorunu yaşatıyor. 50fps kayıt yapabilirsiniz ek uygulamalar ile. Belki çözülür. Veya 30 kare ile de çözülmesi lazım.
0 Likes