cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Kılcal çizikler..

(Topic created on: 08-22-2023 09:04 PM)
1217 Views
Canonder
Active Level 7
Options
Galaxy S

S23 Ultra cihazımı alalı 3-4 aya yakın süre oluyor ancak çok iyi kullanmama rağmen ekrandaki cizikleri görebiliyorum telefonu asla cebime koymam elimde taşırım masaya koyarken bile dikkatliyim bunun sebebi nedir telefonun kendi kaleminden dolayı çizilecek bi hali yoktur diye düşünüyorum sizdede bunun gibi bir durum var mı? (Ekran koruyucu kullanmıyorum dokunma hissini degistiriyor)

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
HasanS22
Active Level 6
Galaxy S
Merhaba! S23 Ultra cihazınızın ekranındaki çizikleri görebildiğinizi söylediniz. Bu durum oldukça rahatsız edici olabilir. Bazı durumlarda, telefon ekranları çizilmelere karşı oldukça dayanıklı olsa da, bazı faktörler çizilmelere neden olabilir.

Cihazınızı dikkatli kullandığınızı belirtmişsiniz, ancak çizikler hala mevcut. Bu durumda, çiziklerin oluşma nedenleri şunlar olabilir:

1. Yüzeylere temas: Telefonu masaya koyarken veya elinizde taşırken, yüzeylerle temas etmesi çiziklere neden olabilir. Özellikle sert veya keskin yüzeylere temas etmek çiziklere yol açabilir.

1. Temas eden nesneler: Telefonunuzu taşırken veya kullanırken, yanlışlıkla sert veya keskin nesnelere çarpmak çiziklere sebep olabilir. Örneğin, anahtarlar, metal nesneler veya diğer sert cisimler telefonunuzun ekranını çizebilir.

1. Temizlik yöntemleri: Yanlış temizlik yöntemleri de ekranınızda çiziklere neden olabilir. Sert, aşındırıcı veya kesici maddeler içeren temizlik malzemeleri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Ekranınızı temizlerken yumuşak bir mikrofiber bez kullanmak daha iyidir.

Telefonunuzun kendi kaleminden dolayı çizileceği bir durum genellikle beklenmez. Ancak, herhangi bir telefonun ekranını korumak için ekran koruyucu kullanmak iyi bir fikir olabilir. Ekran koruyucular, çizilmelere karşı ek bir koruma sağlayabilir.

Yine de, ekran koruyucu kullanmamak istiyorsanız, ekranınızı dikkatli bir şekilde kullanmaya devam etmek önemlidir. Eğer çizikler daha da kötüleşirse veya başka bir sorun yaşarsanız, cihazınızı üreticiye veya yetkili bir teknik servise göstermeniz önerilir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur! Başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

View solution in context

18 Comments
Kml_
Active Level 7
Galaxy S
Kullanmıyorsan çizilir Nano yap yine kullan ve ne kadar dikkat edersen o kadar başına bela gelir telefonu fırlat demiyorum ama ekran koruyucu tak
Solution
HasanS22
Active Level 6
Galaxy S
Merhaba! S23 Ultra cihazınızın ekranındaki çizikleri görebildiğinizi söylediniz. Bu durum oldukça rahatsız edici olabilir. Bazı durumlarda, telefon ekranları çizilmelere karşı oldukça dayanıklı olsa da, bazı faktörler çizilmelere neden olabilir.

Cihazınızı dikkatli kullandığınızı belirtmişsiniz, ancak çizikler hala mevcut. Bu durumda, çiziklerin oluşma nedenleri şunlar olabilir:

1. Yüzeylere temas: Telefonu masaya koyarken veya elinizde taşırken, yüzeylerle temas etmesi çiziklere neden olabilir. Özellikle sert veya keskin yüzeylere temas etmek çiziklere yol açabilir.

1. Temas eden nesneler: Telefonunuzu taşırken veya kullanırken, yanlışlıkla sert veya keskin nesnelere çarpmak çiziklere sebep olabilir. Örneğin, anahtarlar, metal nesneler veya diğer sert cisimler telefonunuzun ekranını çizebilir.

1. Temizlik yöntemleri: Yanlış temizlik yöntemleri de ekranınızda çiziklere neden olabilir. Sert, aşındırıcı veya kesici maddeler içeren temizlik malzemeleri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Ekranınızı temizlerken yumuşak bir mikrofiber bez kullanmak daha iyidir.

Telefonunuzun kendi kaleminden dolayı çizileceği bir durum genellikle beklenmez. Ancak, herhangi bir telefonun ekranını korumak için ekran koruyucu kullanmak iyi bir fikir olabilir. Ekran koruyucular, çizilmelere karşı ek bir koruma sağlayabilir.

Yine de, ekran koruyucu kullanmamak istiyorsanız, ekranınızı dikkatli bir şekilde kullanmaya devam etmek önemlidir. Eğer çizikler daha da kötüleşirse veya başka bir sorun yaşarsanız, cihazınızı üreticiye veya yetkili bir teknik servise göstermeniz önerilir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur! Başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.
Canonder
Active Level 7
Galaxy S
Sanırım telefonu koyduğum yerlerden kaynaklı dediğiniz gibi, telefonun camını temizlerken ise gözlük bezlerini kullanıyorum en azından hafif çizikler bunlar diye kendimi avutuyorum pek rahatsız etmiyor ancak önlem almama yardımcı oldunuz müteşekkirim 🙏
0 Likes
EsatSemih
Active Level 7
Galaxy S
Çokta takma bende s23 kullanıyorum Kılıfsız marka model **bleep** etmeksizin her telefonda olur onlar.
Ama bendekiler kılcal denmeyecek kardar küçükler gün ışığında bile **bleep** edemiyorum.
EsatSemih
Active Level 7
Galaxy S
Sonuç olarak telefonları sert zeminlere dahi koyuyoruz.
Ekran değişim S23 ücreti 4480 TL istersek değişiriz parası çok değil yani için rahat olsun.
S23 ulturada 5800 civarı çok rahatsız edici olursa ücretler çok değil 👍
takcay
Active Level 6
Galaxy S
Kalemin ucu aşınmış mı diye bakın bence. Aşınmışsa çizebilir. Ama kalemi çok kullanmıyorsanız 3 ayda da ekranı çizecek kadar aşınmaz.
Canonder
Active Level 7
Galaxy S
Kalemin ucunda pek sıkıntı yok gibi ilginç Bi durum
Zahirennn
Active Level 7
Galaxy S
s23 ultra instagram hikaye atılan video fotoğraf kalitesi düşmesi oluyormu birde müzik ekledinmiydi iphone gibi güzelmi acaba
Canonder
Active Level 7
Galaxy S
Samsung instagram ile anlaştığı için artık kesinlikle eskisi gibi değil karsilastirdiginiz markayla farkı yok artısı var diyebilirim