Original topic:

Good Lock

(Topic created on: 3 weeks ago)
59 Views
uthKhu
Active Level 7
Options
Galaxy S

Good lock özellikleri ayarlara entegre edilmek yerine sürekli telefona extra güç sarfettirecek uygulamalar şeklinde tasarlandı şuan hala samsungun bu yöntemi degistirmemesinin tek nedeninin planlı eskitme olduğunu düşünüyorum uygulamaların tek tek çalışması yerine ayarlar uygulamasında kodlanmış olsaydı telefon için cok daha performanslı olurdu az boz yazılım bilen varsa ne demek istediğimi anlamıştır zaten

5 Comments
Aamon
Active Level 7
Galaxy S
Bence ne demek istediğini gayet iyi anlatmışsın ve haklı olduğun taraflar var 👍 Şu anki Good Lock yapısı gerçekten ayrı ayrı modüllerle çalıştığı için, her şeyi sisteme gömülü tek bir “Ayarlar” mimarisi gibi düşününce fazla dağınık ve kafa karıştırıcı geliyor; ayrıca arka planda ek servisler, animasyonlar vs. yüzünden bazı modüller az da olsa pil/perf etkisi yapabiliyor, özellikle orta seviye cihazlarda bu daha hissediliyor.

Ama Samsung tarafında da Good Lock’u “isteğe bağlı, deneysel özellikler” alanı gibi tuttukları için her One UI güncellemesinde ana sistemi bozmadan ayrı ayrı modül güncellemesi yapabiliyorlar; OS’ye tamamen entegre olsaydı her Android sürümünde hem uyumluluk hem de hata riski artardı, o yüzden modüler yapıdan vazgeçmiyorlar gibi duruyor.
uthKhu
Active Level 7
Galaxy S
benim cihazimda kasma falan olmuyor s23 kullanıyorum olamaz zaten donma ama pil kesinlikle farkediyoe
0 Likes
Aamon
Active Level 7
Galaxy S
S26 Ultra kullanıcısı olarak, cihazın pil performansıyla ilgili genel bir memnuniyetsizlik yaşadığımı belirtmek isterim. Samsung'un önceki modelleri olan S24, S25 ve S26 Ultra'yı her yıl deneyimlemiş biri olarak, bu durumun markanın genel bir sorunu olduğunu gözlemledim. Düz modellerde de benzer şikayetlerle karşılaştığımı eklemek isterim.
0 Likes
Sadık_arsln
Active Level 2
Galaxy S
Keşke türkce olsa
uthKhu
Active Level 7
Galaxy S
ingilizce de anlaşılıyor fakat turkce olsa daha iyi tabi bazı terimler garip isimlendirilmiş
0 Likes