cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Garanti durumum

(Topic created on: 08-31-2021 10:42 AM)
824 Views
Rumeysss
Active Level 4
Options
Galaxy S

Arkadaşlar Hepsiburada üzerinden S10e 128 GB telefon aldım. Telefon 2 yıl Samsung Türkiye garantili idi. Yaklaşık 14 ay kadar telefonu kullandım ve 10 ay civarında garantisi kalmıştı. Letgo üzerinden model yükseltmek için sattım. Satarken 10 ay garantisi olduğunu belirtip,kutu fatura ve hepsini verdim. 2 gün sonra telefonu alan adam beni arayıp, telefonun garantisi biteli 6 ay olduğu, Samsung arayıp imei üzerinden garanti sorgusu yaptığını söyledi. Aynı soruyu bizzat kendim yaptım. Samsung yetkili danışmanı yaptığı sorguda gerçekten 6 ay önce garantisi bittiğini bana söyledi. Bu telefon bu durumda 2. El çıkıyor. Yani Sıfır diye ikinci el cihazı bana satmış oluyorlar. Başka forumlar da bu durum hakkında bilgi istediğimde, Samsung'un sorgusu, cihazın Türkiye ye geliş tarihini baz aldığını belirtti. Benim kafam karıştı. Ben garanti durumumu nasıl öğrenebilirim? 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Karpuzmelon
Active Level 4
Galaxy S

Merhaba

Normalde fatura tarihinizden itibaren 2 yıl garanti süresi var. Çağrı merkezine bağlandığınızda size gerçek tarihi söyeleyemezler. Verdikleri tarih tahmini tarihtir.

Gerçek tarih için servise gitmeniz gerek. Servis telefona giren ilk sim kart tarihini görüp size ona göre belge verir. O belge ile siz de nereden satın aldıysanız orası ile irtibata geçmeniz gerek.

Uzun oldu biraz ama detaylı anlatmak istedim :)

View solution in context

0 Likes
14 Comments
Galaxy S
Faturanız var mı fatura tarihi geçerli eğer ki fatura göstermenize rağmen aynı diyorlarsa mahkemeye verin size satan firmayı sıfır telefon alirsiniz en kötü letgo dan sattığınız kişiye parasini iade edin durum böyle ise yeni telefon size kalır
Rumeysss
Active Level 4
Galaxy S
Evet fatura var, ve faturaya göre 10 ay sonra bitmesi gerekiyor garanti süresi nin. Ama samsungu arayıp imei üzerinden garanti durumunu sorgulattığımda. Yetkili kişi 6 ay önce bittiğini belirtti. Başka forumlar ise, Samsungun sorgusu cihazın TR ye geldiği tarihi baz aldığını dolayısıyla garantisinin devam ettiğini fikrindeler. Benim kafam karıştı iyice
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba kardeşim,

Cihazın faturasındaki tarih neyse o tarihten itibaren 2 yıl garantilidir

Aksi taktirde hepsiburada üzerinden aldığınız yerle iletişime geçiniz çünkü böyle bir durum var ise yasal haklarınızı kullanabilirsiniz

Cihazın türkiye ye geliş tarihi ile alakalı değildir fatura tarihi önemli
Rumeysss
Active Level 4
Galaxy S
Faturaya göre 01/06/2022'de garanti bitiyor. Ama Samsung'u arayıp imei üzerinden garanti sorgusunu yaptığımda, yetkili kişi 6 ay önce garantinin bittiğini belirtti. Çok garip bir durum. Ben cihazın 2.el olmasından şüpheleniyorum.
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
İstersen kardeşim Durumun incelenebilmesi samsung e posta link Üzerinden

Cihazı imei sini atınız birde faturayı tarih görükecek şekilde atınız bir yanlışlık olabilir

https://contactus.samsung.com/customer/contactus/formmail/mail/MailQuestionGeneralNew.jsp?siteId=45
Rumeysss
Active Level 4
Galaxy S
Yardımınız için teşekkürler yarın Pendikte bulunan Samsung Yetkili Servis bayisine gideceğim. Orada Bi kontrol etsinler. Ona göre gerekirse satıcı x firmasına dava açmayı düşünüyorum. Az önce tekrardan konuştum samsungla ve 6 ay önce bittiğini belirtti.
0 Likes
Galaxy S
Samsung a at faturayi açiklama yapsinlar sana bu geçersiz derlerse,Tüketici mahkemesine ver ya parani iade ederler futurada yazani ya da istersen sana yeni telefon veririler üst model s serisi
Galaxy S
Bi kullanıcı da böyle yaşadı böyle siteler güvenilir değil ve her marka 2 yıl garanti verir alfatürk 'ün verili link den bi faturayı atın çünkü öyle siteler 0 gibi gösterip 2 el satıyorlar
Galaxy S
Bende de aynı durum oldu ancak fatura tarihini esas aldılar cihaza herhangi ek bir müdahalede bulunmadıysanız garantiniz halen geçerli
0 Likes