cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy S23 Ekran Titreme Problemi Çözülmedi

(Topic created on: 07-05-2023 08:44 PM)
2848 Views
Topraks9plus
Expert Level 5
Options
Galaxy S

Öncelikle merhaba. Samsung Forum moderatörleri ve çözüm merkezine teşekkürlerimi sunuyorum. Sorunum için ilgi ve desteği eksik etmediler.

Samsung Danıştek Bilişim Bilgisayar Teknolojileri Yetkili Servisine 3 Temmuz Pazartesi günü cihazımdaki ekran titreme ve ısınma problemleri ile teslim ettim. Cihazda bir problem bulamayıp bana 5 Temmuz Çarşamba günü akşamı geri teslim edildi. İstanbul'a tatile geldiğim için yanımda hiç bir cihazım yoktu. Yaklaşık olarak 3 gün elimde herhangi bir iletişim aracı yoktu. Yedek cihaz için 2 saat süre verildi, benimde yetişmem gereken bir yer olduğu için yedek cihaz alamadım. Servis bana uzak olduğundan bir daha da yedek cihaz için dönüş sağlayamadım. Samsung Akıllı servisi olduğu için 1 gün içinde sonuçlanır diye beklerken ertesi gün tesadüfen aradığımda sürecin 3 güne kadar çıkacağı bana belirtildi. 

Başka bir şikayetim olarak serviste çalışanların birbirlerinden haberi yok. Beni aradıklarında cihazınızda bir problem görülmedi, gelip alabilirsiniz dendi. Geldiğimde teslim alacağım kişi bana cihazda sorun bulundu, yazılım atıldı ve çözüldü dedi. Cihazımı aldıktan sonra test ettim ve ekran titreme probleminin düzelmediğini gördüm.

Samsung Danıştek Bilişim Bilgisayar Teknolojileri Yetkili Servisinde tek memnun kaldığım konu ise cihaza gösterilen özen. Bana herhangi bir sorun ve çizik olmadan paketleyip teslim ettiler. Aynı özeni Samsung Bursa Ebru Elektronik Yetkili Servisinde de görmek isterim.

Ben cihaz değişimi için ilk 30 gün içerisinde servisinize gittim, servisinizden hiç bir sonuç alamadan 3 gün vakit kaybettim. 14 Temmuz Cuma gününe kadar da şehir dışında olacağım için herhangi bir servisinize cihazımı bırakamıyorum. Cihaz değişim talebi de 30 gün içerisinde olması gerektiği için servisinize 30 gün içerisinde artık yetişemiyorum. Zaten bu servis süreci canımı sıkmaya başladı. Cihazda bir sorun var, belli. Kime göstersem evet ekranın titriyor diyor. Eğer bu problem normal ise iade talep ediyorum ve bir daha Samsung markası üzerinden alışveriş sağlamıyorum. Demek ki Samsung ekranlarının hepsi bu şekilde ve bir çözümü yok. 

Umarım bana bu konu ile ilgili bir çözüm sağlayabilirsiniz. 
97 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Deyisim kanpanyasindan degistir bence.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Ya da direkt tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Sanırım son olarak Samsung'tan sonuç alamayınca öyle yapacağım. Teşekkürler.
OğuzMumci
Expert Level 4
Galaxy S
+1
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Önemli değil
545481
Active Level 7
Galaxy S
geçmiş olsun umarım çözüm bulursunuz kısa sürede can sıkıcı bir durum:(
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Teşekkürler😕
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S

Merhaba. 9 Haziran 2023 tarihinde almış olduğum Galaxy S23 cihazım problemli çıkmıştı. Bunun için öncelikle Samsung Danıştek Bilişim Bilgisayar Teknolojileri servisine cihazımı değişim talebi ile teslim ettim. 3 gün boyunca cihazım test edilip bana aynen geri verdiler. Oradaki çalışanlardan biri sorun bulamadık derken diğeri sorun bulduk yazılım attık çözüldü demişti. 

Çözüm merkezinden arandım. Cihazınızı servise teslim edin, biz servise gerekli talimatları vereceğiz dendi. Ben de şehir dışında tatilde olduğum için cihazımı 15 Temmuz Cumartesi bırakacağımı söyledim. Onlar da o şekilde not aldılar. 14 Temmuz Cuma günü cihazımı teslim edeceğime dair bilgilendirme yapmak için aradım. Benimle daha önce konuşan kişi ile görüşmek istediğimi belirttim. Not alıp ona ilettiklerini ve bana dönüş yapacağını söylediler. Dönüş olmadı. 15 Temmuz Cumartesi günü gittim ve malum servis kapalı. Ben de servisin kapalı olduğunu ve Pazartesi cihazımı teslim edeceğimi daha önce görüştüğüm kişiye iletmek istedim. Yine başka bir çalışan not aldı ve o kişiye ilettiklerini, bana dönüş yapacağını söylediler. Yine dönüş olmadı.

Bugün cihazımı Bursa Ebru Elektronik Samsung servisinize cihazımı götürdüm. Bu sefer sorunu görebilen başka biri olarak annemi de yanıma aldım. Oradaki çalışan ekranda sorun göremedi. Ekranda bir problem var ise direkt görülürmüş. Değişik açılarla bakmaya gerek yokmuş dedi. Ben de güneş altında direkt bakınca belli olduğunu ve gölgede sadece değişik şekilde bakınca belli olduğunu söyledim. Sorunu Annem de görebildiği için onların önünde anneme de verdim. Gölgede farklı açılarda bakınca sorunun görüldüğünü belirtmiştim. Annem de o açıkarda baktı ve sorunu gördü. O sırada çalışanınız annemle alay eder gibi kıkırdadı ve güldü. Hiç hoş bir davranış değil. Bursa Ebru Elektronik Samsung servisinize de bu yakışırdı zaten. İşini bilmeyen teknisyenler ve teknik bilgileri olmayan çalışanlar. 

Isınma sorununda ise cihazı kontrol etti ve 37 40 civarı olduğunu ve normal olduğunu söyledi. Ben de cihazı tatilde olduğum için hiç güneş altında gün içinde kullanmadığımı. Gece serinliğinde hava 30 derecelerde seyrederken cihazı kullandığımı. Sadece 5 dakika telefonda WhatsApp açıp yazıştığımda 40 derecelere çıktığını belirttim. Israrla normal olduğunu belirtti. Ben elimde bir tane daha S23 ve S22 olduğunu belirttim. Galaxy S22 ısınma sorunlar ile gündemde. Galaxy S23 ise yeni Snapdragon 8 gen 2 işlemcisi ile ısınma sorununü büyük ölçüde azaltmıştı. Galaxy S23 cihazının Galaxy S22 cihazından daha az ısınması gerekirken çok daha fazla ısınıyor. Galaxy S23 ve diğer Galaxy S23 ile aynı işlemleri yapınca da birinin 32 derecelerde seyrederken benim sorunlu Galaxy S23 cihazım 40 derecelerde seyretti. Ekran süresi konusunda da aynı şekilde diğer Galaxy S23 soğuk olduğu için bataryası daha uzun giderken benimki 7 saat zor gidiyor. Ama oradaki çalışan ısrarla 40 derecenin normal olduğunu söyledi. 47 olursa sıkıntı olacağını belirtti. Ben de Galaxy S23 cihazındaki vapor soğutma ve işlemciden dolayı daha az ısınma yapması gerektiğini söyledim. O da bu cihazdaki ağır donanımdan bu kadar ısınması normal dedi.

Cihazımı servise bile almadılar ve ben de iade için MediaMarkt'a gittim. MediaMarkt ise servis onay vermediği sürede iade alamadıklarını söyledi. 

Ben bu durumda ne yapmalıyım? Çözüm merkezini arıyorum, dönüş sağlanmıyor. Servise gidiyorum, cihaz problemsiz denip cihazım servise bile alınmıyor. Aldığım yer iade almıyor. Ben cihazı problemli mi kullanacağım?

Samsung Servis ve çözüm merkezi konusunda memnuniyetim sıfır. Serviste alay edilip çözüm merkezinden dönüş alamıyorum. 

Şuanda tek isteğim Galaxy S23 cihazımın iade edilmesi. 10 yıldır Samsung kullanıyorum. Kaç tane galaxy note ve galaxy s serisi kullandıysam böyle problemler yaşamadım. Apple olsa bu kadar mağdur etmez. Hemen cihaz değişimi sağlardı. Bir daha ne samsung aldırırım ne de samsung alırım. 

Cihaz iadesi için sizlerden geri dönüş bekliyor olacağım. Umarım yine bu kadar bekletilmem.
Arif33332
Active Level 7
Galaxy S
Ekranda ne gibi bir problem var?