cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Güncelleme sonrası Format Gerekli mi?

(Topic created on: 04-25-2022 10:01 PM)
2772 Views
No_Body
Beginner Level 4
Options
Galaxy S

Sözü fazla uzatmak istemedim.  S20fe Sd kullanıyorum, hala format atmak gerekir diye Android 11 ve OneUi 3.1 deyim   

Net soru: Format atmak şart mı? 

#güncelleme #format 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
ʙᴏʟᴛ
Expert Level 5
Galaxy S
Bazen yeni bir işletim sistemi ile eski bir işletim sistemindeki ayarlar arasında çelişkiler olabilir ve bu sorunlara neden olabilir bunu sanırım biliyorsunuzdur. Sıfırlama işlemi şart veya zorunlu bir işlem değil. Çoğunlukla Android OS yükseltmelerinde kullanıcıların yeni OS yükseltmesi sonrası sorun yaşamaması ve stabil bir kullanım deneyimi alabilmesi için hem Samsung hem de çoğu kullanıcı tarafından sadece önerilen bir işlem. Eğer, sıfırlama ihtiyacı duyarsanız veya isterseniz verilerinizi yedekleyip yapabilirsiniz.

View solution in context

0 Likes
8 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Eğer yazılım güncellemesinden sonra cihazı komple sıfırlamadan bahsediyorsanız güncellemeden sonra cihazda Herhangi bir sorun oluşmadığı sürece sıfırlama işlemi yapmanıza gerek yoktur Eğer sorun olduğunu gördüğünüz zaman sıfırlama işlemi yapmak gerekir
No_Body
Beginner Level 4
Galaxy S
Siz genelde ne yapıyorsunuz?
Özellikle Ana sürüm güncellemesi sonrası format atmadan kullandığınız oldu mu?
Probmem yaşadınız mı?
AliORH
Active Level 7
Galaxy S
Oda böyle bir durumda ne yapacağını bilemiyor aslında, sana şöyle söyleyeyim yaşadığım tecrübe ile ilgili Ben genelde orijinal ana yazılımı Bilgisayarıma indirip Odin vasıtası ile güncelleme yaparım yani sizin ota dediğiniz telefondan yazılımı indirerek güncelleme yapmam, yazılımı sitesinden indirip Odin yazılım ile telefonuma kurarım ve sonrasında Evet format atarım Çünkü cihaz o zaman daha stabil çalışıyor, tecrübe ile sabittir ama zorunluluğu da yoktur bu sadece kişinin tercihidir.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Mesela ben telefonumu Android 12 yazılım güncellemesi ne güncelledikten sonra telefonumu sıfırlama dım ve şu anda çok şükür kullanıyorum sorunsuz
AliORH
Active Level 7
Galaxy S

Sana bir soru soracağım sadece nedenini merak ettiğim için soruyorum; neden sürekli kullanıcı adını ve resmini değiştiriyorsun ?? Her ne kadar değiştirsen de yorumların hep aynı olduğu için seni tanımak çok kolay, sadece meraktan soruyorum ?

Dark_Side
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba kardeşim. Öncelikle çok büyük boyutlu işletim sistemi güncellemesi yüklediğiniz zaman telefonu sıfırlamanız zorunlu bir şey olmamakla birlikte faydalı olabilmektedir. Çünkü telefona yeni bir sürümü Android 12 gibi sıfırdan yüklüyorsunuz aslında. Bu arada format atma işleminden bu kadar cekinmenize gerek yok. Eğer verilerinizi yedeklerseniz hiçbir sıkıntı olmaz. Diğer taraftan illa format atmanıza da gerek yok telefonu kullanmanızı önemli ölçüde etkileyecek bir sorun ile karşılaşmadığınız müddetçe👍🏻😊
sputnikdev
Active Level 5
Galaxy S
Geçen servise götürdüm başka birşeyden dolayı istersen formatlayalim sıfır yazılım yükleyelim dediler. Hiç birşey farketmedi açıkçası. Çokça yedegim vardı. Netin azimetinden dolayı yarım günümü yemiş oldu. Arkadaşların dediği gibi problem yoksa devam. Var ise tabi yapabilirsiniz.
Solution
ʙᴏʟᴛ
Expert Level 5
Galaxy S
Bazen yeni bir işletim sistemi ile eski bir işletim sistemindeki ayarlar arasında çelişkiler olabilir ve bu sorunlara neden olabilir bunu sanırım biliyorsunuzdur. Sıfırlama işlemi şart veya zorunlu bir işlem değil. Çoğunlukla Android OS yükseltmelerinde kullanıcıların yeni OS yükseltmesi sonrası sorun yaşamaması ve stabil bir kullanım deneyimi alabilmesi için hem Samsung hem de çoğu kullanıcı tarafından sadece önerilen bir işlem. Eğer, sıfırlama ihtiyacı duyarsanız veya isterseniz verilerinizi yedekleyip yapabilirsiniz.
0 Likes