cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Güncelleme Sonrası kötüleşen cihazlar:Çözümü varmı?

(Topic created on: 3 weeks ago)
187 Views
Ecrịn
Expert Level 2
Options
Galaxy S

Özellikle bu forumda en çok gönderilerin konularından biri güncelleme sonrası çıkan batarya,ısınma yada performans kaybı yaşama durumudur. Bu problem çok fazla yaşanıyor. İşin garip tarafı ise aynı cihaza sahip farklı kişilerde Farklı sonuçlar çıkıyor. Sorunun kaynağı nerede, Samsung güncellemeyi hiç mi de kontrol etmiyor? Bunun çözümü var mı, gelin bakalım.

Sorunun ne olduğunu anlamdan önce birkaç bilmemiz gereken konu var.

Cihazınızda sistem dosyaları/system adlı klasörde, kendi verileriniz ise/data klasöründe yer almaktadır. Cihazınıza her güncelleme geldiğinde,/system klasörüne paket aktarılır ve gerekli yerler değiştirilir.

Peki sıkıntı çıkartan yer nerede?

•En büyük birinci problem, güncellemenin bölgesel yapılmasıdır. Yani güncelleme yapıldığında, sistem komple değişmez, sadece ilgili alan değişir. Buda bazen yeni yamalanan yerin eskisi ile düzgün çalışmamasına neden olabilir, ve bunun sonucunda sisteminizde performans kaybı yaşayabilirsiniz.

•Bir diğer nokta, güncelleme sonrası değişen eski dosyaların çoğu kısmı silinmez ve yer kaplar. Burada önemsenmeyecek gibi olabilir, ancak/system klasörünün depolama alanı çok kısıtlı olduğu için (çoğu cihaz için ortalama 8gb yere sahiptir) bazı durumlarda sorun çıkarabiliyor. Zaten depolama azalıp alçalamadığı için bu dar alan sorun çıkartabilir.

•bir diğer nokta ise şu, güncelleme sonrası bazı sistem uygulamarı (bu küçük bir paket de olabilir) yeni güncellenen yerle uyuşmayabilir, buda sorun yaratabilir.

Peki ne yapmalıyız?

Aslında buradaki temel problem, sistemin sadece bölgesel güncelleme yapmasıdır. Buda yukarıdaki sorunları çıkartabiliyor.

Aslında bunun basit bir yöntemi var, o da Home_CSC Yöntemi ile güncelleme yapmak.

Kısaca olay şöyle çalışır, Home_CSC yöntemi ile(yani stock rom kurarak) /system klasörünü bölgesel güncelleme yapmaz. Komple bütün/system klasörünü siler ve yama yapmadan sıfır bir işletim sistemş kurmuş olursunuz. Böylece genel olarak düzgün yama olmamasından kaynaklı oluşan sorunları çözmeye yardımcı olur. Ayrıca Home_CSC Kullanmak ise verilerinizi korur. Tabi şunuda unutmamak lazım, gözden kaçan noktalar olabilir ve bu tam(stock) yazılımın da içinde halen bulunabilir. Bunu da unutmamak lazım.

Genelde bu tip problemlerin çok fazla sebebi olur ve bu yüzden bu yöntem herkes için %100 olacak anlamına gelmez. Ancak yamalamadan kaynaklı bir problem varsa çözecektir. Çok fazla kişide bu problemi gördüm, umarım sorununuzu çözmeye yardımcı olur.

7 Comments
Bordo
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba  -Ecrin-,

Ürüne yetkisiz müdahale ile kurulan resmi olmayan yazılımlar cihaza kalıcı zarar verebildiği gibi ürünü garanti kapsamı dışına da çıkarabilmektedir. Stabil kullanım için yetkisiz işlemleri önermemekteyiz.

Teşekkürler. 
MOD

MuhammedA24
Active Level 6
Galaxy S
🐸
Alickk
Active Level 6
Galaxy S
😴
D_n_z
Expert Level 5